Pegaz 0 #201 Posted January 20, 2016 Bo ja z mojego magicznego pasko branzoletowego pudelka wyciagnolem 0 Share this post Link to post Share on other sites
Adamex 6 #203 Posted January 20, 2016 A za taki oryginal to ile trzeba zaplacic? Bo tamta cena to jak za jakas "geneve" czy cos 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 93848 #204 Posted January 20, 2016 Szukam informacj, czy logo Unitry na szkle jest naniesiony na zew. czy wew. stronę szkła? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5795 #205 Posted January 20, 2016 Z tego co wiem to na zewnętrznej 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 93848 #206 Posted January 20, 2016 Też mi się tak wydaje, choć kompletnie nie czuć żadnej wypukłości, stąd pytanie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pegaz 0 #207 Posted January 21, 2016 Bo pewnie ktoś polerke zrobił 0 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #208 Posted January 24, 2016 http://allegro.pl/unitra-warel-i5944678311.html To była okazja cenowa, czy niekoniecznie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5795 #209 Posted January 24, 2016 W sumie tanio ale to damski warelek mały 0 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #210 Posted January 24, 2016 Dzięki Paweł, nawet nie wiedziałem, że były różne rozmiary. Widywałem tylko ten duży, męski i wydawało mi się, że ten jest taki sam. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 93848 #211 Posted January 24, 2016 (edited) Nie wiedziałem, że Hermaszewski był w małej kopercie. Jaka jest wielkość tej koperty? Edited January 24, 2016 by sanik 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5795 #212 Posted January 24, 2016 (edited) Był był - to właśnie ten z aukcji EDIT: Albo mi się coś pomieszało chyba - to chyba jednak normalny rozmiar Edited January 24, 2016 by Paweł Bury. 0 Share this post Link to post Share on other sites
grigorij007 383 #213 Posted January 24, 2016 http://allegro.pl/unitra-warel-i5944678311.html To była okazja cenowa, czy niekoniecznie?oj była była 0 Share this post Link to post Share on other sites
Quertim 2 #214 Posted February 2, 2016 http://allegro.pl/unitra-warel-i5944678311.html To była okazja cenowa, czy niekoniecznie?Czasem to forum powoduje we mnie smutek ;( 0 Share this post Link to post Share on other sites
jazzualdo 437 #215 Posted February 29, 2016 Czy ten wariant kolorystyczny występuje równie często jak biały? Pierwszy raz taki widzę. 1 Share this post Link to post Share on other sites
gregch 282 #216 Posted February 29, 2016 Najczęściej występuje (a przynajmniej ja spotykam) kolor srebrny. Takiego niebieskiego widzę drugi raz. 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Share this post Link to post Share on other sites
Quertim 2 #217 Posted March 8, 2016 Mały offtop ale myślę, że niektórych z Was, przeglądających ten temat mój post i pytanie zaciekawi, a tym samym trafi tutaj na podatny i, co ważniejsze, właściwy grunt:http://olx.pl/oferta/warel-podobny-timeband-fairchild-usa-led-CID87-IDeeoWF.html#60d371b222Widziałem, że te zegarki pojawiały się też na allegro, ale wcześniej nie widziałem ich na olx. Czy ktoś z Was Koledzy/Koleżanki się nimi interesował, a być może kupił? Nie jest to Unitra, ale marzenie o fajnym ledzie pozostaje, a te tutaj wydają się ciekawą opcją. Niestety oferta budzi moje spore wątpliwości, dlatego chciałbym się Was zapytać o zdanie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tempus Fugit 351 #218 Posted March 9, 2016 Obawiam się, że żaden z tych zegarków nigdy nie ruszy. Przez moje ręce przeszło wiele "leżaków magazynowych" z których nikt na czas nie wyciągnął baterii.Wyciekający elektrolit dokonywał nienaprawialnych spustoszeń w elektronice. Sprzedający powinien zweryfikować stan przez otwarcie dekla inaczej te aukcje będą budziły wątpliwości. Ponad to w unieważnionych komentarzach pojawia się opinia na temat sprzedawanego zegarka.Za 2 stówki można bez problemu kupić działający zegarek, lub skupić kilkanaście złomów z których zapewne coś uda się uruchomić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Quertim 2 #219 Posted March 9, 2016 Obawiam się, że żaden z tych zegarków nigdy nie ruszy. Przez moje ręce przeszło wiele "leżaków magazynowych" z których nikt na czas nie wyciągnął baterii.Wyciekający elektrolit dokonywał nienaprawialnych spustoszeń w elektronice. Sprzedający powinien zweryfikować stan przez otwarcie dekla inaczej te aukcje będą budziły wątpliwości. Ponad to w unieważnionych komentarzach pojawia się opinia na temat sprzedawanego zegarka.Za 2 stówki można bez problemu kupić działający zegarek, lub skupić kilkanaście złomów z których zapewne coś uda się uruchomić.No właśnie. To samo pomyślałem - bateria. Z drugiej strony miałem nadzieje, że w takich zegarkach fabrycznie montuje się baterie alkaliczne, które nie wylewaja że starości Sent from my A0001 using Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tempus Fugit 351 #220 Posted March 9, 2016 Sęk w tym, że właśnie montuje się alkaliczne srebrowe. Takie zaniedbane ogniwa pocą się roztworem KOH (wodorotlenku potasu), który skutecznie degraduje wszystko co ma w okolicy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
jazzualdo 437 #221 Posted March 9, 2016 Sęk w tym, że właśnie montuje się alkaliczne srebrowe. Takie zaniedbane ogniwa pocą się roztworem KOH (wodorotlenku potasu), który skutecznie degraduje wszystko co ma w okolicy.Zatem jakie baterie najlepiej zakładać? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tempus Fugit 351 #222 Posted March 11, 2016 Alkaliczne najlepiej srebrowe i jakiejś renomowanej firmy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
waski123 54 #223 Posted April 27, 2016 A jakie są renomowane firmy produkujące takie baterie, które możesz polecić z czystym sumieniem? Przy okazji pochwalę się swoim, od ponad roku u mnie, ale żyłem w przeświadczeniu, że jest niesprawny. Wczoraj okazało się, że jednak sprawny . Cieszę się jak dziecko 1 Share this post Link to post Share on other sites
WILKING 61 #225 Posted June 10, 2016 Witam Pojawiła się na all...o taka Unitra http://allegro.pl/niezwykly-elektroniczn-zegarek-unitra-warel-unikat-i6256476763.html. Ja osobiście wcześniej nie widziałem Unitry w takiej kopercie. Bardzo przypomina kopertę od Pulsara ,być może jest to początek produkcji.Może ktoś coś wie więcej na temat tego modelu ? 0 Share this post Link to post Share on other sites