Tempus Fugit 349 #101 Posted October 24, 2014 Jeżeli ma być zbliżony do oryginału, to będzie bardzo drogi. Generalnie wszystkie problemy technologiczne są do ogarnięcia, nawet układ zliczający czas to może być zwykła Atmega8, Wyświetlacz jednak będą musieli zamówić w fabryce półprzewodników lub znaleźć źródło oryginałów. Obstawiam jednak chińczyka. 0 Share this post Link to post Share on other sites
four 15 #102 Posted October 24, 2014 (edited) kolego wazzabii czy wiesz że bez problemu możesz skrócić sobie sam tą bransoletę wtedy będziesz mógł mieć magnesik zawsze przy sobie bez najmniejszej obawy że go zgubisz. Ustaw na powrót regulacje na zapięciu w taki sposób aby magnesik był bezpieczny i skróć pasek poprzez WYPIĘCIE nazwijmy to kolejnych "PRZĘSEŁ". Masz to zaznaczone na pasku strzałkami - wypinasz to poprzez wypchnięcie teleskopu np. szpilką. Edited October 24, 2014 by four 0 Share this post Link to post Share on other sites
artme 10843 #103 Posted October 24, 2014 poważenie takie cuś zrobią? jak myślicie będzie bliższe latom 70' czy wszechobecnej chińskiej tandecie?Mysle, ze do chinskiej tandety powinno mu byc daleko, gdyz ludzie, ktorzy sie chca tym zajac, musza zaliczac sie do pasjonatow i wiedziec, ze jak wypuszcza bubel, to nikt im tego nie kupi, bo ci, co na takie cos czekaja wiedza dokladnie czego oczekuja 0 Share this post Link to post Share on other sites
ptaku 102 #104 Posted October 24, 2014 Dokladnie, poza tym modół ma byc robiony od podstaw dla G.G. 0 Share this post Link to post Share on other sites
four 15 #105 Posted October 24, 2014 Pozostaje czekać z niecierpliwością. Jednak tego czego niewątpliwie będzie brakowało to fantastycznego (moim zdaniem) loga Unitry na szkiełku 0 Share this post Link to post Share on other sites
WILKING 53 #106 Posted October 25, 2014 Pozostaje czekać z niecierpliwością. Jednak tego czego niewątpliwie będzie brakowało to fantastycznego (moim zdaniem) loga Unitry na szkiełkuJeżeli wymiary koperty zgadzały by się z tymi oryginalnymi "Unitry" i moduł ,a zwłaszcza kształt cyfr zbliżony był by do oryginału, to posiadając takowy można by ożywić parę starych "warelków" z logiem "Unitry" (chociaż może to byłaby profanacja) ale skoro do "Pulsarów" robią współczesne moduły (SASM lub PLT-1,ale jednak wykorzystują oryginalne podzespoły z uszkodzonych modułów) to czemu nie dla "Unitry" . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Treevill 29 #107 Posted October 26, 2014 (edited) fajnie ze Grelach zrobi Leda bo od dawna czekam na elektroniczny "made in Poland" Edited October 26, 2014 by Treevill 0 Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i Rakieta 24h Share this post Link to post Share on other sites
four 15 #108 Posted October 27, 2014 Pochwale się swoją Unitrą. W pełni sprawna! Z oryginalną bransoletą wraz z magnesem i myślę że w świetnym stanie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 93039 #109 Posted October 27, 2014 piękna sztuka 0 Share this post Link to post Share on other sites
artme 10843 #110 Posted October 28, 2014 (edited) Super - jakby sie znudzil, to chetnie kupie - miej mnie w swojej pamieci Edited October 28, 2014 by artme 0 Share this post Link to post Share on other sites
Rekiniasty 25 #111 Posted November 6, 2014 Przyznać się kto sprzedaje albo licytuje http://allegro.pl/unitra-warel-made-in-poland-led-i4754681693.html no ciekawy jestem zakończenia 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Share this post Link to post Share on other sites
sanik 93039 #112 Posted November 6, 2014 ja tylko obserwuję 0 Share this post Link to post Share on other sites
four 15 #113 Posted November 7, 2014 hmm ładnie wyglądałby obok mojego na półce 0 Share this post Link to post Share on other sites
WILKING 53 #114 Posted November 8, 2014 Na allegroszu pojawiła się niezła gratka (oferta nr 4780236521) szkoda ,że trzeba brać wszyskie 36 szt !!! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kwiatek #115 Posted November 8, 2014 Gregch ma werki tylko co z resztą? 0 Share this post Link to post Share on other sites
wazzabii 0 #116 Posted November 8, 2014 Kolego four, kontrukcja bransolety jest inna niż w standardowych zegarkach. Byłem z tym u 3 różnych zegarmistrzów i najstarszy z nich (wiedział co trzyma w ręku) powiedział, że ingerencja obejmie bezpowrotną zmianę w bransolecie czego odradzał. Przepiął na klamrze i na tym się skończyło. Chyba, że wiesz coś czego ja nie wiem... 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28390 #117 Posted November 8, 2014 Fajne te Unitry, też zalazłem w swoich szpargałach coś takiego: 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
waski123 54 #118 Posted November 8, 2014 Filip, ciekawe co jeszcze kryją Twoje szpargały 0 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 28390 #119 Posted November 8, 2014 No nie wiem co Ci tak imponuje, Ty zbierasz głownie radzieckie 0 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
waski123 54 #120 Posted November 8, 2014 Głównie nie znaczy wyłącznie , a Warel NOS to jednak coś. 0 Share this post Link to post Share on other sites
four 15 #121 Posted November 8, 2014 Kolego four, kontrukcja bransolety jest inna niż w standardowych zegarkach. Byłem z tym u 3 różnych zegarmistrzów i najstarszy z nich (wiedział co trzyma w ręku) powiedział, że ingerencja obejmie bezpowrotną zmianę w bransolecie czego odradzał. Przepiął na klamrze i na tym się skończyło. Chyba, że wiesz coś czego ja nie wiem...przygladam sie twojej bransolecie i faktycznie jest inna niż moja - ja mam taka jak w zegarku kolegi rekiniasty. być moze twoja nie daje się zmniejszyć w ten banalny sposób jak w naaszych egzemplarzach 0 Share this post Link to post Share on other sites
wazzabii 0 #122 Posted November 8, 2014 (edited) Rekiniasty ma chyba damską bransoletę która jest węższa, aczkolwiek konstrukcja wydaje się podobna... W przypadku Twojego egzemplarza wydaje mi się podobnie. Z tego co czytałem to męskie były nastawiane magnesem, a damskie bocznymi przyciskami + różnica w szerokości bransolety. Edited November 8, 2014 by wazzabii 0 Share this post Link to post Share on other sites
Rekiniasty 25 #123 Posted November 9, 2014 Rekiniasty ma chyba damską bransoletę która jest węższa, aczkolwiek konstrukcja wydaje się podobna... W przypadku Twojego egzemplarza wydaje mi się podobnie.Z tego co czytałem to męskie były nastawiane magnesem, a damskie bocznymi przyciskami + różnica w szerokości bransolety.Co damskie kto damskie, no chyba Ty Mój jest nastawiany magnesem i bransoletę też ma z magnesem, szeroką przy uszach i zwężającą się przy zapięciu. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Share this post Link to post Share on other sites
wazzabii 0 #124 Posted November 9, 2014 Eheheh bez urazy ale sam zobacz że segmenty Twojej trochę różnią się rozmiarem od mojej. Może to spowodowane rożnym okresem w produkcji. Sama kieszonka na magnes tez wydaje się inna. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Rekiniasty 25 #125 Posted November 9, 2014 Mi to wygląda jakbyś w swoim zegarku miał bransoletę stosowaną w Poljotach.Zauważ różnicę w maskownicach teleskopów. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Share this post Link to post Share on other sites