Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Taki akurat by się zmieścił w 2500 zł.

No dobrze, tylko kto się zajmie rozmową z japońcami?

A poza tym, czy Orient w ogóle byłby zainteresowany limitką 100 szt.? Coś mi się nie wydaje...

Orient raczej by nie był tym zainteresowany ze wzgledu na małą ilośc , podałem to jako przykład bazy którą by trzeba zakupic i wtedy modyfikować. Czyli byłby mod limited edition :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak my mamy problem z ogarnieciem 50 osob a tu limitki chcecie 100szt. 2500zl max i koniec. Reszta jak chce niech ogarnie model z limitacji 2014.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli podobał sie Junghans to moze tez cos w stylistyce bauhaus Junkers http://www.sklep.chr...products_id=959

Inne propozycje Zeppelin http://www.sklep.chr...products_id=362

http://www.sklep.chr...products_id=810

I coś takiego Zeppelin szer. 40 mm , 10 mm ETA 2824-2 http://www.sklep.chr...products_id=385

Szukałem czegoś podobnego do Zenitha Espada w brązie :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junkers Bauhaus super! Wprawdzie trochę duży, ale 40 mm to byłby rozsądny kompromis.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy musimy rzeczywiście ograniczać się niskim budżetem aby zrobić większą limitkę (50-100szt?

Kilku forumowiczów chciałoby pójść wyżej np. zenith. Ale czy aż tak wysoko. Myślę, że możliwa byłaby limitacja 10-20 szt w wyższym budżecie. Czy też tak uważacie? Byłoby to fajne preludium dla zegarka 2014 , a może jakaś konkurencja ;)

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy musimy rzeczywiście ograniczać się niskim budżetem aby zrobić większą limitkę (50-100szt?

Kilku forumowiczów chciałoby pójść wyżej np. zenith. Ale czy aż tak wysoko. Myślę, że możliwa byłaby limitacja 10-20 szt w wyższym budżecie. Czy też tak uważacie? Byłoby to fajne preludium dla zegarka 2014 , a może jakaś konkurencja ;)

Jak napiszesz mejla do któregoś z producentów że chcesz zrobić limitkę 10 sztuk, powidzmy poniżej 10k Euro to pewnie nawet Ci nie odpiszą. Takie są realia. Napisałem poczytajcie stare wątki, tam jest cała rzesza firm które zostały odrzucone z różnych przyczyn. Trzeba szukać wśród małych i niszowych marek.

Pomysł z Chronos-Artem wart rozważenia, trzeba by tylko zapytać Pawła od jakiej ilości zegarków można zacząć rozmowę i o jakim przedziale cenowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako miłe preludium odpowiadałby mi projekt zbliżony do Junghansa Max Bill... lMHO rozsądna cena i piękny zegar...Gdyby udalo się stworzyć coś w tym klimacie z chęcią wszedłbym.

Może już czas na wstępną ankietę co do wartości planowanego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max Bill to piękny zegar. I nawet szkiełko, które rysuje się od patrzenia w tym wypadku jest jak najbardziej na miejscu

Jestem za.

Czy MłodyHans byłby zainteresowany wykonaniem zegarka klubowego?

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Junghans może być pod warunkiem użycia szafirowego szkła (x2). Z powodu moich innych planów/zobowiązań zegarkowych na ten rok budżet jak dla mnie to max. 3000zł (optimum to 2000zł). W związku z tym zostają epos, Steinhart, Juhans (pod warunkiem, że firmy zgodzą się współpracować). Dodałbym jeszcze Stowę i Davosę (jest kilka ciekawych zegarków garniturowych z tych firm). Co do Steinharta to baza Mariny 38 trochę gruba (13mm) <_<

Chyba pora zrobić głosowanie, co do ceny. Wtedy zobaczymy, co jest w zasięgu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max Bill MUSI mieć szkło mineralne. Wynika to z konstrukcji zegarka, wystarczy spojrzeć na niego z boku i wiadomo dlaczego.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Junghans może być pod warunkiem użycia szafirowego szkła (x2). Z powodu moich innych planów/zobowiązań zegarkowych na ten rok budżet jak dla mnie to max. 3000zł. W związku z tym zostają epos, Steinhart, Juhans (pod warunkiem, że firmy zgodzą się współpracować). Dodałbym jeszcze Stowę i Davosę (jest kilka ciekawych zegarków garniturowych z tych firm). Co do Steinharta to baza Mariny 38 trochę gruba (13mm) <_<

Również sie zgodze z kolegą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z Chronos-Artem wart rozważenia, trzeba by tylko zapytać Pawła od jakiej ilości zegarków można zacząć rozmowę i o jakim przedziale cenowym.

Słusznie! Klubowa limitka od Klubowicza, który produkuje niszowe, maufakturowe zegarki byłaby ideałem, za który warto zapłacić więcej. Natomiast, klubowy zegarek od większych "masowych" firm dla mnie ma sens do 2,5 / 3 tys zł.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niech ktos napisze do tych firm w sprawie limitacji :D bedziemy wiedzieli na czym stoimy. MAX 2500zl i to chyba juz zakceptowane przez wiekszosc osob zainteresowanych :D limitacja 50szt. Na wiecej nie bedzie chetnych :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już proponowałem Junghansa Meistera. Uważam, że byłby to bardzo dobry wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max Bill to super propozycja. Fakt - troche boli brak szafiru, ale z drugiej strony jeżeli ma być to garniturowiec to szkło nie jest jakoś strasznie narażone na zarysowanie IMO. Sam nie wiem, ale wygląda genialnie w wersji chrono! :)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam.te eposy malo mi podchodza.jak nie kostka to moze cos takiego:

0002083.jpg

Uploaded with ImageShack.us

h38755751b.jpg

50101v1339580398.jpg

h38735751.jpg

Hamilton Intra-Matic bardzo fajna propozycja na klubowy zegarek o charakterze garniturowym. Bardzo ładna i oszczędna forma, grubość 10mm i szerokość 42mm lub 38mm. Szafirowe szkło, data. podstawowa wodoszczelność. Ceny nowych na ebayu ok. 2-2,5 tys. więc wpasowuje się w proponowany limit ok. 3000. Marka jest bardzo lubiana przez wielu klubowiczów i osobiście podpisuję się pod tą propozycją obiema rękami. To, że nie ma przedstawiciela nie znaczy, że temat jest niemożliwy może ktoś zechce porozmawiać z Hamiltonem, może firma zechce limitką zrobić sobie dobry marketing na polskim rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak ktoś powyżej pisał - Hamilton to Swatch Group, więc można zapomnieć o jakiejkolwiek limitce.

A może pójsć w zupełnie inną stronę i uderzyć do producenta który zajmuje się głównie customami? Na przykład (i to tylko przykład) Tourby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max Bill to super propozycja. Fakt - troche boli brak szafiru, ale z drugiej strony jeżeli ma być to garniturowiec to szkło nie jest jakoś strasznie narażone na zarysowanie IMO. Sam nie wiem, ale wygląda genialnie w wersji chrono! :)

Chronoscope... Tak jest to cos czego jako swierzak bałem ,-) się zaproponować.

Może moderator przygotuje ankietę ile będziemy w stanie wydać w 2013 na klubowca?

Po owocach poznamy o czym wogóle gadamy ? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może moderator przygotuje ankietę ile będziemy w stanie wydać w 2013 na klubowca?

Po owocach poznamy o czym wogóle gadamy ? ;-)

Już kilkukrotnie padła propozycja kwoty 2,5k od kilku forumowiczów i jak naraze tego się trzymamy.

Co do firm i mozliwości zrobienia limitki dla forumowiczów również..czytaj wcześniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukanio-padła też propozycja od kilku forumowiczów zwiększenia tej kwoty wiec nic nie przesadzaj.na razie dyskutujemy.nie było nic ustalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukanio-padła też propozycja od kilku forumowiczów zwiększenia tej kwoty wiec nic nie przesadzaj.na razie dyskutujemy.nie było nic ustalone.

Owszem nwet kilka propozycji podniesienia i o kilka razy.. zawsze można zrobić drugą odrębna limitke, oczywiście w większej kwocie.

Na taki stan budżetu jestem w stanie przystapić do realizacji projektu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiego budżetu?firma też już wybrana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.