Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

jesli chodzi o chrono to jestem na TAK!!!po drugie mozna porozmawiac z takimi firmami jak Helson czy tez MoVas, Kemmner, Red Sea itd. maja w swojej ofercie chrono wiec mozna by sie jakos dogadac
:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechanizm to:

Valjoux 7750 TOP

kosztował 910 Euro ale uważam, że:

warto rozważyć ten temat, S zrobił naprawdę fajny zegarek i cena wcale nie jest taka wysoka

po drugie możemy poszukać innego producenta

weźmy w ankiecie chrono pod uwagę

Ciekawą równie alternatywą jest junghans chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy z tym Junghansem. Junghans na 99% nie podejmie tematu żadnej limitki dla żadnego forum. Poza tym co chcecie zmienić w zegarku kompletnym jakim jest Max Bill, każda ingerencja w ten design zakończyła by się zepsuciem bauhausowej myśli.

Wypowiadają się w tym temacie w większości świeże osoby, które nie pamiętają chyba poprzednich dyskusji przy okazji poprzednich projektów.

Powtarzam Wam jeszcze raz to co napisałem aby oszczędzić wam tłuczenia 100 kolejnych stron bezsensownych ( bo i tak nierealnych ) postów-propozycji. DLA 90% FIRM LIMITACJA MNIEJSZA NIŻ 100 ZEGARKÓW TO KŁOPOT! A NIE ZAROBEK. Elementy zegarków są produkowane w partiach 300-10.000 , koszty przy takich ilościach się pomniejszają. Dlatego jeśli będziecie chcieli coś w zegarku bazowym zmienić to okaże się ze jest to albo niemożliwe albo będzie przy tak małej ilości bardzo drogie. No chyba że limitacja ma polegac tylko na dodaniu grawerowanego napisu na deklu....no ale chyba nie o to chodzi prawda ??

Jedynie u firm niezależnych ( nie zrzeszonych w wielkich korporacjach finansowych ) niszowych ( a takich na świecie jest naprawdę sporo...ale są znane głównie przez pasjonatów ) można liczyć na specjalne względy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy z tym Junghansem. Junghans na 99% nie podejmie tematu żadnej limitki dla żadnego forum. Poza tym co chcecie zmienić w zegarki kompletnym jakim jest Max Bill, każda ingerencja w ten design zakończyła by się zepsuciem bauhausowej myśli.

popieram. Max bill to zegarek, można powiedzieć doskonały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram. Max bill to zegarek, można powiedzieć doskonały.

Bo jest piękny a wystarczzyła by tylko limitka i znaczek logo delikatnie wciśnięty ;)

A tak na poważnie ruszył pomysł teraz z chrono bo okazało się,że garniturowiec już był..ja narazie jakoś nie mam pomysłu na siebie..na ta chwilę -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono jest fajnym pomysłem. Miał być początkowo zamiast Squale...ale moje rozmowy z producentem ( Hacher ...poszukajcie sobie strony www ) z tygodnia na tydzien były coraz słabsze i nie dawali gwarancji wykonania projektu w sensownym terminie.

Liczcie się także z tym że Chrono na Valjoux będzie kosztować ok 4000zl w najlepszym wypadku...a to już spora kwota dla wielu ludzi i na moje oko może była by szansa na max 25 limitowanych zegarków. Na więcej nie było by chętnych.

Taka jest rzeczywistość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy z tym Junghansem. Junghans na 99% nie podejmie tematu żadnej limitki dla żadnego forum. Poza tym co chcecie zmienić w zegarku kompletnym jakim jest Max Bill, każda ingerencja w ten design zakończyła by się zepsuciem bauhausowej myśli.

Wypowiadają się w tym temacie w większości świeże osoby, które nie pamiętają chyba poprzednich dyskusji przy okazji poprzednich projektów.

Powtarzam Wam jeszcze raz to co napisałem aby oszczędzić wam tłuczenia 100 kolejnych stron bezsensownych ( bo i tak nierealnych ) postów-propozycji. DLA 90% FIRM LIMITACJA MNIEJSZA NIŻ 100 ZEGARKÓW TO KŁOPOT! A NIE ZAROBEK. Elementy zegarków są produkowane w partiach 300-10.000 , koszty przy takich ilościach się pomniejszają. Dlatego jeśli będziecie chcieli coś w zegarku bazowym zmienić to okaże się ze jest to albo niemożliwe albo będzie przy tak małej ilości bardzo drogie. No chyba że limitacja ma polegac tylko na dodaniu grawerowanego napisu na deklu....no ale chyba nie o to chodzi prawda ??

Jedynie u firm niezależnych ( nie zrzeszonych w wielkich korporacjach finansowych ) niszowych ( a takich na świecie jest naprawdę sporo...ale są znane głównie przez pasjonatów ) można liczyć na specjalne względy.

OK OK OK ale można przecież zapożyczyć jakiś pomysł z innych forów,klubów miłośników zagranicznych na pomysł jako na bazę??

Narazie są same pomysły i z każdym dniem rozbiegamy sie od celu stworzenia klubowego zegarka

Najlepszym wyjściem będzie zrobienie ankiety co ko kwoty, charakterystyki zegarka, chrono czy nie itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Steinhart kosztowal 910 euro przy limitacji 150szt. Przy limitacji 50szt pewno cena podszkoczy o 1/3 albo i wiecej.

1200-1500euro za zegarek klubowy i limitacja 50szt. Projekt nie do zrealizowania.

Ja sie juz poddaje... po postach widze ze stworzenie zegarka klubowego bedzie graniczylo z cudem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, gdyby zrobienie limitki było takie bardzo proste to roadmap na nie byłby już rozpisany na kilka lat do przodu ;)

Jak ktoś jest chętny do poprowadzenia projektu to niech przeczyta tematy z poprzednich lat, tak żeby przestać się kręcić w kółko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej padł pomysł Eposa. A może, odpuszczając garniturowca, pogadać z Tik Takiem czy Schaumburg nie podjąłby sie wykonania dla Nas limitki na bazie jakiegos ze swoich zegarków, np. ich Marinki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby projekt sie udal to albo TikTak albo Sirluke1. Czemu? Obaj posiadaja sklepy internetowe i doswiadczenie. W przypadku nie uzbierania min 50 osob reszta sztuk by byla dostepna dla kazdego na ich stronie. To by rozwiazalo wiele problemow.

To tylko moje "glosne" myslenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, gdyby zrobienie limitki było takie bardzo proste to roadmap na nie byłby już rozpisany na kilka lat do przodu ;)

Jak ktoś jest chętny do poprowadzenia projektu to niech przeczyta tematy z poprzednich lat, tak żeby przestać się kręcić w kółko.

Mimo, że z ilości moich postów ktoś może wywnioskować, że jestem stosunkowo "nowy", to zdążyłem już zaangażować się w dwa projekty forumowe (przy innych byłem obserwatorem) i wiem, że jest to momentami męczarnia staszna... Czasami miałem ochotę wyjść z siebie... Ale koniec końców zawsze udawało się jakoś pogodzić wszystkich, więc jestem umiarkowanym optymistą.

Co do kolegów TikTak albo Sirluke1 , to myślę, że można na nich polegać i to jest nasze awaryjne wyjście jeśli nie znajdziemy (czytajcie nie uda nam się dogadać) z przedstawicielami zewnętrznymi. Dodajmy, że zarówno epos jak i Steinhart mogą zaoferować naprawdę ciekawe propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Quadrifoglioverde

A może zaproponujesz coś na bazie Kentexa Confidence? Ładny zegarek i w proponowanym budżecie się mieści...

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega QuadrifoglioVerde ma całkowitą rację..." . Poza tym co chcecie zmienić w zegarku kompletnym jakim jest Max Bill, każda ingerencja w ten design zakończyła by się zepsuciem bauhausowej myśli."... Faktycznie zegarek tak piękny, że jedynie moglibyśmy jedynie coś zepsuć naszymi zmianami.

Wypada wrzucić go na listę zakupów i otworzyć się na inny projekt klubowca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostawmy juz tematmax bill.. jeśli nie garniturowec to jaki?? Pomysły podawać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może - wracając jednak do garniturowca - coś na bazie Davosy:

192_b.jpg

DAVOSA Classic Manual

- Mechanizm z naciągiem ręcznym ETA 2804 dekorowany.

- Szkiełko szafirowe.

- Szkiełko na spodzie.

- Wykonany ze stali szlachetnej.

- Średnica koperty bez koronki 40 mm.

- Grubość 8,4 mm

- Wodoszczelność: 5 ATM.

- Cena około 2500 zł

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli nie garniturowec to jaki?? Pomysły podawać

Klubowy zegarek kieszonkowy.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał zauważyłem że już dawno "odleciałeś" nam ...rozumiem Rolexy, Audemarsy, Mosery teraz najlepiej złota kieszonka która mogła by przyozdobić kominek.

Zejdź proszę na ziemię i się rozejrzyj...dawno chyba w PL nie byłeś. Nikt nie będzie reflektował na kieszonkę za spora kasę której nawet by nie nosił.

No chyba że kolejna limitacja 10 sztuk dla "wybrańców" . Tylko co to za zegarek klubowy w ilości 10sztuk ?? Skoro na forum zarejestrowanych jest ok 20tys userów.

Zegarek klubowy powinien być szeroko dostępny, także finansowo ale i charakterem powinien się wpisywać w gusta większości. Powinien łączyć naszą społeczność a nie dzielić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko pomysł, moim zdaniem bardzo ciekawy. Niekoniecznie musi być złota :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klubowy zegarek kieszonkowy.

Ja też mam propozycję podobnego pokroju, ale bałem się ją wcześniej ujawniać - proponuję w tym roku zrobić forumowy zegarek klubowy dla naszych pań - Damski Zegarek Klubowy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było...wszystko już było omawiane kiedyś. także damski zegarek klubowy. Nie ma takiego zapotrzebowania. na forum kobiety się w ogóle nie udzielają...a jeśli już to raz na rok, albo czasami w zapytaniach co kupic mężowi pod choinkę.

Nie ma tematu. Szkoda energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ciąglę jestem za kompresorem z alarmem a'la Longines Legend Diver lub Enicar Sherpa Super Dive.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobry kontakt z firmą Catorex . Produkują także kieszonki. generalnie bardzo klasyczna oferta. Jestem po wstępnych rozmowach czy interesowała by ich limitka...na razie stanęło na tym że min 100sztuk, ale moge powiercić jeszcze im dziurę w brzuchu. Czekam właśnie na odpowiedź. Zegarki catorex nie są tanie ale myślę że przy dużym zamówieniu można zejść z katalogowej ceny nawet o 30-35%.

Moim zdaniem najlepsza baza to ten model:

wm7_catorex-C_VINTAGE-Ambient-8162.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż... może racja, że kobiety na tym forum są jak Yeti (każdy słyszał, mało kto widział ;) )

A jak Wam się widzi ta Davosa, którą zaproponowałem?

Co do kompresora, to nie za duży budżet?

EDIT:

Mam dobry kontakt z firmą Catorex . Produkują także kieszonki. generalnie bardzo klasyczna oferta. Jestem po wstępnych rozmowach czy interesowała by ich limitka...na razie stanęło na tym że min 100sztuk, ale moge powiercić jeszcze im dziurę w brzuchu. Czekam właśnie na odpowiedź. Zegarki catorex nie są tanie ale myślę że przy dużym zamówieniu można zejść z katalogowej ceny nawet o 30-35%.

Moim zdaniem najlepsza baza to ten model:

wm7_catorex-C_VINTAGE-Ambient-8162.jpg

Hmm... baaardzo mi się podoba :rolleyes: Jaka cena bazy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.