Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Jednolitość tarczy przy takich indeksach i wskazówkach daje poczucie czystości designu. Co za dużo to nie zdrowo! . Centralną sekundę trzeba dodać ( wielu ludzi odrzuca zegarki bez niej - czas nie płynie :-) , datownik....tutaj już nie koniecznie....zegarki bez daty są symetryczne i moim zdaniem zawsze wyglądają lepiej...no chyba, że okno daty na 6tej :-)

Spróbowałbym jeszcze wersji ze złoconymi wskazówkami i indeksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak na szybko było, data wymaga chwili, sekundkina nie ma bo może być duży jak i mały ;) Faktura na tarczy jest, trochę się źle z wymiarowała, ale ma to wyglądać jak pionowe rysy, wiecie o co chodzi ;)

jakby ktoś jeszcze dopytywał - koronki nie modeluje, większość moich Renderów jej nie ma, taki kaprys ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To najlepiej zrobic kilka renderków, z data, centralna wskazówka, może małą sekunda i po prostu sie porówna i oceni, który z nich najlepiej wygląda.- :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnijcie mi proszę, jaki rozmiar rozważamy? Dmn, bardzo mi się podobają Twoje projekty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn jestem pełen uznania dla Twojej pracy.

wizualizacja bardzo ładna. centralna sekunda to isty pomysł, lub mówiąc ściślej mus. datę bym odrzucił bo może zaburzyć czystość tego designu.

PS. uwaga piotrakraków o popycie niestosowna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tak jeśli datownik to będzie miał białe tło ( bardziej by pasowało szare tło i biała cyfra ale to wymaga wymiany/modyfikacji tarczy daty w mechanizmie a to nie jest możliwe przy limitacji mniejszej niż 100sztuk )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnijcie mi proszę, jaki rozmiar rozważamy? Dmn, bardzo mi się podobają Twoje projekty :)

40mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kilka różnych renderów potrzeba trochę czasu, a z tym kiepsko :/ Zobaczę jak wyglądają złote indeksy + sekundnik.

Fajnie że render się wam podoba, dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ktoś ma jakieś dobre kontakty z Archimede? Może ktoś z kolegów "organizatorów" by z nimi zagadał?

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni render super :)

Tylko faktycznie brakuje sekundnika. Data moim zdaniem nie potrzebna.

Jeszcze fajnie byloby, zeby ta tarcza byla ze szlifem slonecznym :)

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

catorex2.jpg

Ten złoty tak średnio złoty, ale imo wygląda bardzo przyjemnie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej jak brąz z mosiądzem, fajny odcień.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40mm

Odrobinkę za dużo jak na wymarzonego przeze mnie garniturowca, ale rozumiem, że nie można mieć wszystkiego. Fajny, podoba mi się, a jeszcze jakby miał małą sekundę, taką jak np w tej Omedze, to już w ogóle mjut.

dial1f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny projekt , popieram ten kierunek myślenia.

Zdecydowanie odradzam wstawianie datownika - zepsułoby to harmonię układu tarczy.

Centralna sekunda do rozważenia.

Cieszę się, że wreszcie przechodzimy do merytorycznej strony projektu, ponieważ dotychczasowe "bicie piany" było momentami conajmniej mało sympatyczne.

Mam na myśli oczywiście rendery Kolegi Dmn a nie Omegę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy render, tak na szybko, wizualizacja pomysłu, szarej metalicznej tarczy i polerowanych indeksów i wskazówek

catorex1.jpg

Łądny projekt, gratuluję zdolności. Dla mnie jednak zbytnio poszedł w klasykę i zrobił się garniturowiec. Ja piszę się tylko na casual.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała sekunda jest możliwa ale z racji zastosowanego mechanizmu jest dość blisko osi wskazówek . Można spróbować ale nie wiem czy będzie wyglądać tak dobrze jak małe sekundy które są przybliżone do krawędzi koperty.

Baza:

neu_0916_catorex_115332.jpg

Poza tym, casual nie casual, garniturowiec nie garniturowiec..moim zdaniem takie szufladkowanie w dzisiejszych czasach nie ma większego sensu, zegarek powinien przede wszystkim się podobać :-) .

EDIT: teraz zauważyłem, że w sumie Omega którą wkleił Meinard ma identyczne usytuowanie małej sekundy co baza Catorexa :-) Spróbowałbym !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn, świetny projekt, piszę się na niego !!!

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

catorex2.jpg

Ten złoty tak średnio złoty, ale imo wygląda bardzo przyjemnie :]

"Stare złoto" dodaje projektowi swoistego smaczku. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała sekunda jest możliwa ale z racji zastosowanego mechanizmu jest dość blisko osi wskazówek . Można spróbować ale nie wiem czy będzie wyglądać tak dobrze jak małe sekundy które są przybliżone do krawędzi koperty.

Baza:

neu_0916_catorex_115332.jpg

Poza tym, casual nie casual, garniturowiec nie garniturowiec..moim zdaniem takie szufladkowanie w dzisiejszych czasach nie ma większego sensu, zegarek powinien przede wszystkim się podobać :-) .

EDIT: teraz zauważyłem, że w sumie Omega którą wkleił Meinard ma identyczne usytuowanie małej sekundy co baza Catorexa :-) Spróbowałbym !

No w sumie to mozna by bylo troszke "zerżnać" z tej Omegi, może wyjdzie fajny projekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde, a o jakim mechaniźmie juz mówimy bo do tej pory chyba na razie wybieralismy jedynie pomiędzy kopertami? No i jaki ewentulanie dekielek czy tez jego brak przewidujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W modelu z małą sekundą ( C'Tradition ) pracuje mechanizm ETA 2895-1 .

Przykładowe zegarki na tym werku to np. Tagi Carrera Heritage ( pasuje wam takie wkomponowanie datownika ?? ):

Carrera-Heritage.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasuje :) Pójdźmy w tym kierunku to będzie nie ten typowy garniak a cos pomiędzy garniturowiec a casual , a co za tym idzie byc może więcej chętnych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O właśnie tak bym proponował. Mała sekunda i data na "6". Jak dla mnie w garniturowcu może nie byćdaty, ale w casualu chciałbym ją mieć. :) ETA 2895-1 jak najbardziej jestem na TAK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Stare złoto" dodaje projektowi swoistego smaczku. :P

Bardzo ładnie wygląda :)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.