Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
radekglaz

NASZE POLJOTY CHRONO 3133

Rekomendowane odpowiedzi

Moje 3133-#63Poljot cyrylica z logiem moskiewskiego banku koperta chromowana koniec lat 80(5-cio cyfrowa numeracja

Dorzuć go do okolicznościowców, jako przedstawiciela nurtu "korporacyjnego".

Tylko prośba o lepsze i większe zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie mój chronograf 3133 #67 jeżeli dobrze liczę.

Wyprodukowany na początku 1990r, niedługo później uległ awarii i przeleżał w jakiejś litewskiej szufladzie 20 lat. Nabyłem go drogą kupna w Kłaipedzie jako sprzęt uszkodzony, który po wymianie tiretu ożył i hula do dziś (już prawie rok).

Niestety trzy miesiące temu rozsypała się wskazówka chronografu, nie udało mi się jej naprawić mimo wielu prób, teraz to już w sumie nie ma czego naprawiać... (Jeżeli ktoś z forum jest skłonny podzielić się taką wskazówką, chętnie odkupię - proszę o informację na PW)

post-67698-0-74392600-1387321602.jpg

post-67698-0-96550000-1387321613.jpg

post-67698-0-49775300-1387321618.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ mayor

Ta Barcelona to czasami nie ode mnie ? :-)

Jaki Twoja ma nr limitacji? Moja ma 0028/4000,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne bo zdjecie jest moje. Moj mial numer 3520.

Prawdopodobnie sprzedawca wkleil  twoje zdjecie zegarka do aukcji

post-67292-0-32507600-1387502669_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto mój Poljot NOS

SAM_5077.JPGSAM_5081.JPG

właśnie nabyłem taki sam też w NOS,który to może być rok produkcji?Jutro wrzucę foto.

Edytowane przez Nowy JJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne nosy tylko współczesna produkcja :)

Edytowane przez zbylak

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne nosy tylko współczesna produkcja :)

Nie masz racji!! :unsure:  Kolegom  chodzi o inny acronym NOS "Nitrous Oxide System" czyli Poljoty w stylu "The Fast And The Furious" w limitowanej wersji dla Roberta Kubicy  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem wczoraj załączam zdjecia mojego nabytku.post-64108-0-83950100-1387894610_thumb.jpgpost-64108-0-31318700-1387894625_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to jest mój pierwszy post i z gory przeprasza za jakość zdjęć i niezbyt fachowe nażewnictwo.

Prezentuję Poljot Square and Round chrono 3177.222.11 11 nr limitacji 291 . Zegarek kupiłem w roku 2000 czyli w roku premiery. Zegarek został zaprojektowany przez Ivana Kirylova jako pierwszy kwadratowy chronograf Poljot International. Zegarek noszony przez 10 lat prawie w każdy dzień i jeszcze nie widział SPA , ale wybieram się niebawem :)

Załączone foto nie jest wykonane własnoręcznie, ale jak ogarnę program to odchudzę własne i oczywiście podeślę. Z góry przepraszam. To chyba nie jest zbyt popularny model ponieważ nie znalazłem na forum informacji na jego temat :)

post-67965-0-24879300-1388086821.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie masz racji!! :unsure: Kolegom chodzi o inny acronym NOS "Nitrous Oxide System" czyli Poljoty w stylu "The Fast And The Furious" w limitowanej wersji dla Roberta Kubicy ;)

???

To nie jest produkcja z lat 90-tych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Były robione w latach 90-tych, ale i długo później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś nie przypadł mi on do gustu

Dziś uważam że jest on jednym z ładniejszych w mojej kolekcji

Gagarin 40mm

Czyli nr 71

gagarin 40mm

No dobra, nie jest to 3133 no ale właściwie to jest to 3133 :) (31681)
Edytowane przez Tasmanian_Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wylądował u zegarmistrza na serwis i niestety wieści nie są zbyt dobre. Trzeba wymienić dzwigienkę start/stop a części zamiennych nie ma, tylko całe nowe mechanizmy. Może ktoś ma jakieś namiary? W giełdzie wrzuciłem szczegóły: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/99393-części-do-poljot-3133/

Szukaj na tablicy, ja tam nabyłem dźwigienkę i nowiutki bęben ze sprężyną za niewielkie pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis ma tylko kompletne mechanizmy. Znalazlem juz czesci na tablicy, jak tranzakcja przebiegnie pomyslnie to moze w koncu bede mogl sie cieszyc moim 3133 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi