Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Pokażmy swoje Promastery

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry,

nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec zapytam tutaj. Mam duza chec na kupno BN0118-55E, ktory prawie spelnia wszystkie moje warunki. Jednak troche mnie martwi ten tytan, bo do tej pory zawsze mialem w stali zegarki, a opinie ludzi sa rozne na temat tego materialu. Jest sie czego obawiac, czy ten tytan Citizena jest jakis inny?  Zegarek ma robic za EDC, w jakims stopniu zastapic G-shocka, wiec dla mnie rysy to nie problem, ale ponoc tytan sie rysuje od samego patrzenia. Druga sprawa to ta koperta monocoque. Wiem, ze eco-drive to moze i 15 lat dzialac, ale jesli w razie W, po latach, cos by sie wykrzaczylo to bedzie opcja ten zegarek wskrzesic ? Czy ze wzgledu na brak czesci/uszczelek pozostanie smietnik? Wiem, ze to odlegly czas, ale taki juz jestem SENTYMENTALNY, ze wole naprawiac i miec cos z historia, niz wymieniac bo sie zepsulo :P 

0147241_fit_600_400_BN0118-55E-titanium.jpg.990cda5ef9560bf7bddeadaefc8704db.jpg

A moze jakas inna ciekawa propozycja w rozmiarze do 40mm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kupić nie kupiłem. Rozmiar mnie przytłoczył. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.11.2025 o 13:08, fonfelinni napisał(-a):

Dobry,

nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec zapytam tutaj. Mam duza chec na kupno BN0118-55E, ktory prawie spelnia wszystkie moje warunki. Jednak troche mnie martwi ten tytan, bo do tej pory zawsze mialem w stali zegarki, a opinie ludzi sa rozne na temat tego materialu. Jest sie czego obawiac, czy ten tytan Citizena jest jakis inny?  Zegarek ma robic za EDC, w jakims stopniu zastapic G-shocka, wiec dla mnie rysy to nie problem, ale ponoc tytan sie rysuje od samego patrzenia. Druga sprawa to ta koperta monocoque. Wiem, ze eco-drive to moze i 15 lat dzialac, ale jesli w razie W, po latach, cos by sie wykrzaczylo to bedzie opcja ten zegarek wskrzesic ? Czy ze wzgledu na brak czesci/uszczelek pozostanie smietnik? Wiem, ze to odlegly czas, ale taki juz jestem SENTYMENTALNY, ze wole naprawiac i miec cos z historia, niz wymieniac bo sie zepsulo :P 

0147241_fit_600_400_BN0118-55E-titanium.jpg.990cda5ef9560bf7bddeadaefc8704db.jpg

A moze jakas inna ciekawa propozycja w rozmiarze do 40mm ?

Miałem ten model jakiś czas. W ogóle Citizenów już trochę przerobiłem, w tym tytanowe. Powiem tak, w tańszych modelach z tytanową kopertą rzeczywiście bardzo łatwo się rysowały. Ale tu - nie wiem, czym dokładnie utwardzili powierzchnię, ale nie rysował się. Może złapał jakieś malutkie ryski gdzieś na zapięciu bransolety ale też i nie oszczędzałem go. Mimo, że nie jest to duratect to naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Więc jeśli nie zamierzasz ocierać go o mury czy obijać regularnie o metalowe elementy 😜 to powienien naprawdę dać radę. Co do serwisu - żaden śmietnik. Autoryzowany serwis zrobi Ci normalnie wymianę akumulatorka i uszczelek. Dostają się do mechanizmu przez zdjęcie szkiełka. Nie masz się o co martwić. Ja swojego sprzedałem, bo...przez super płaskie denko jakoś kiepsko układał mi się na nadgarstku. Ale poza tym to naprawdę fajny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info. Jeszcze temat jednego z uzytkownikow podsunal mi model PMD56-2952, takze mam nad czym dumac przez najblizsze dni :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2136.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi