Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
John Time

ATLANTIC - oryginalny czy nie - zapytania wszelkie

Rekomendowane odpowiedzi

1. Przeczytaj post #1667

2. Wisi tam już kilka miesięcy. My także śledzimy co dzieje się na innych portalach:

3. Nie znam się.

post-60800-0-88519200-1474815222.jpeg

post-60800-0-57409200-1474815241.jpeg

Edytowane przez Frantz70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

>kubah nie tylko xylog bo ja też pokazywałem zdjęcia egzemplarzy które potwierdzają wątpliwości przedstawione przez xylog-a.

A ktos inny pkazal zdjecia rozwiewajace te watpliwosci - i chyba w takiej sytuacji nie mozna mowic, ze WSZYSCY maja jakas opinie... zreszta od tego jest forum zeby opinie byly rozne... a opinia nie jest chyba "naucz sie dziecko formulowac argumenty" - czyli podejscie xyloga a`la przedszkolanka... przykro mi ale na takie zaczepki zawsze bede reagowac - uczyc w taki sposob mozna swoje dzieci.

A co do Atlantikow w zlotych kopertach to mam juz dwa miejsca, w ktorych one sa - rozne. Z wrzuceniem poczekam jednak jak xylog powie ze takich nie ma ;)

To po co mnie do tego mieszasz?

Szukasz zaczepki?

Za mało wiesz, rozumiesz to co ci pasuje, nie to co ludzie piszą.

Przeczytaj sobie powoli i na głos twój wywód o złotych Atlantikach i spróbuj wyjaśnić co poeta miał na myśli.

Mam zdjęcia i ich nie pokażę! ? Na pewno wszystko u ciebie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co mnie do tego mieszasz?

Szukasz zaczepki?

Ja cie mieszam? A wiesz co to jest zart? na wszelki wypadek zaraz po tym napisalem ze zartuje. Przeczytaj cale zdanie.

Zaczepki... szanowny xylogu, a kto juz duzo po dyskusji o koronkach robil przytyki wlasnie o koronce? Ja to forum czytam. Wyzlosliwiasz sie i masz do tego prawo, ale drobny zart cie juz boli ?

Ja nie neguje twojej ogromnej wiedzy i pracy jaka wlozyles zeby ta wiedze o Atlantikach miec. Ale forum nie polega na tym, ze jedna osoba przymusza innych do tego jak maja interpretowac fakty, jak zbierac dowody i co o nich myslec.

Ja uwazam ze pokazanie podobnego zegarka, ktory nie ma jakiegos napisu nie jest dowodem ze zegarek pierwszy jest przerabiany. Dla mnie lepszym dowodem bylyby zdjecia makro.

Co do zdjec - a jest jakis przymus? Np. pierwszego skol`a to domyslam sie ze sie o niego w aukcji kiedys bilismy. Chce uniknac takiej sytuacji, bo po co mam placic wiecej niz moge, a zdjecia pozwolilyby znalezc zegarki o ktorych mysle. Zupelnie przyziemny powod i zupelnie szczerze o nim mowie. To takie dziwne?

PS. A co do tej Kemiry, to zupelnie inna historia. Chociaz rzeczywiscie jednym z zegarkow o ktorych mowilem byla Kemira, chociaz to akurat jest wg. mojej wiedzy nie popartej zadnym forum po prostu zegarek zrobiony przez Atlantika na zamowien dla innej firmy (nie zegarkowej). Od dawna go sledze, bo od dawna jest na sprzedaz natomiast zegarki o ktorych mysle pochodza z innego zrodla, ktore niedawno odkrylem. No coz. Rozumiem, ze lepiej nie mowic nic, niz byc "tajemniczym", ok. Powiedzialem cos o "dziwnych" Atlantikach z "dziwnego" zrodla w takim sensie w jakim od dawna sie mowi o Atlantikach: w tej marce wszystko jest mozliwe. A o tym mniej wiecej bylo przy okajzi zegarka ktory oceniamy.

Edytowane przez kubah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A był taki fajny wątek, który się przyjemnie przeglądało i można było się czegoś ciekawego dowiedzieć. 

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadas - nic nie może przecież wiecznie trwać ;)

"Każdy problem ma rozwiązanie, jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadas - nic nie może przecież wiecznie trwać ;)

Moze, i powinien. Moderator powinien wywalic wszystkie nasze niemerytoryczne teksty.

Mam nadzieje ze jakis to czyta i uda sie to zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obiecane fotki.

sam już nie wiem.

oczywiście każdy może mieć swoje zdanie a ja już zdecydowałem że zegarek pójdzie na serwis i troszkę poleży w witrynie.

post-29996-0-86028700-1474833064_thumb.jpg

post-29996-0-62273400-1474833073_thumb.jpg

post-29996-0-48020200-1474833083_thumb.jpg

post-29996-0-42415500-1474833095_thumb.jpg

post-29996-0-05113200-1474833107_thumb.jpg

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo.. a 10 nie zrobiles z makro jak prosilem? ;(

najlepiej jedno zdjecie z gory, a drugie lekko z boku, tak powiedzmy 45 stopni do tarczy

Edytowane przez kubah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Powiem ci, że i ja mam wątpliwości.

Koronka wygląda na chromowaną? Dość często odpadał z nich chrom, chyba nie trzymał się tak jak na kopercie.

Na kopercie tylko widać ryski, ale od spodu nie wygląda na NOSa.

Tarcza przy innym oświetleniu i bez szkiełka staciła swój podejrzany kolor.

Powim tak, wygląda podejrzanie dobrze :)

Jeszcze jedno pytanie: świeci? I jak, mocno?

Edytowane przez xylog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem ze to... malowanka. Xylog, umiesc prosze w duzym powiekszeniu napis "Worldmaster" z dowolnego swojego zegarka (albo porownaj pod lupą bez umieszania), ktorego jestes pewny ze to oryginal. Mozliwie podobnego do tego. Mozesz umiescic z kilku nawet. Masz na pewno najwieksza baze z nas wszystkich.

Porownalem swoje zegarki z napisami "Worldmaster" z tych samych lat z tym tutaj... Jest znaczna roznica w drobiazgach jesli chodzi o zawijasy i łączenie liter.

Przede wszystkim zawijasy w "W" sa wszedzie inne niz te. Łączenie z "o" jest zupelnie inne w moich, "s" ma inne proporcje, "t" inaczej ma ułozony daszek, "l" jest troche szersze... Generalnie napis "Worldmaster" ywlgada tu dobrze. Nie rzuca sie w oczy ze jest cos nie tak. Ale to inna czcionka.

[edit: dobra, cofam, ale zostawiam ku przestrodze, znalazlem jednak taki sam napis "Worldmaster", wlascicielu - wez no umisc makro tej 10 prosze! :) ]

I mam jedno pytanie: czy ostatecznie udalo sie kiedykolwiek potwierdzic ze istnieją Worlmastery niebieskie? Bo otoz znalazlem dwa... jeden w stanie chyba idelanym, ale kiepskie zdjecia, a drugi w stanie fatalnym - ten stan fatalny utwierdza mnie w przekonaniu ze niebieskie mogly istniec, dokladnie niebieski perłowy. Potwierdzil ktos do tej pory ze istnialy ?

Edytowane przez kubah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie: świeci? I jak, mocno?

Luma nie świeci a koperta ma rysy bo to nie jest nos.

Koronka mimo że oryginalna to nie ma śladu użytkowania ale rozeszła się chyba że starości czyli środek został ( wnetrze koronki z uszczelka czy czyms tam) na tubusie a zewnętrzna część z wałkiem wyszła.

Co do zdjęć makro to niestety nie zrobię bo nie mam obiektywu makro a zdjęcia które zrobiłem to max mojego obiektywu.

Tarcza przy 10 wygląda tak jak cała reszta tylko w dwóch miejscach wyszedł wykwit.

Co do niebieskich worldmasterow to moim zdaniem były bo dawno temu miałem jednego i wyglądał na oryginał.

Teraz będzie ich więcej ponieważ pojawiły się niebieskie tarcze na sztuki i każdy może sobie zrobić niebieskiego składaka

Edytowane przez CIESLUT

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zwykly automat za 300 zl ma funkcje makro, to wystarczy :)

Tych wykwitow nie powinno byc jesli byla malowanka. I troche to glupie, zeby inwestowac w tarcze, a calą reszte zostawic brzydką... Ktos musialby byc naprawde bardzo perfidny.

Poza tym ze zdjec ktore pokazales wynika ze farba nie wchodzi na indeksy - wiec na pewno tarcza nie byla robiona w Polsce jesli w ogole. A NOSy jednak są jesli chodzi o tarcze - sam ostatnio pokazywalem Vardlsa z niebieskim ringiem, ktorego kupilem w stanie kiepskim, a okazalo sie ze po odkurzeinu i wymianie szkielka jest jak ze sklepu. Dziadkowie z zegarkami w szmatkach bywają, chociaz niezbyt czesto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz wszystko jasne,to pomalowaniec z samego kotła belzebuba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz wszystko jasne,to pomalowaniec z samego kotła belzebuba.

Ja tam jednak stawiam, ze to oryginal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-79147-0-70135000-1474912436_thumb.jpgAle gdzie tam,tarcza śnieżno biała,napis worldmaster nie z tej bajki,na dole tarczy świss made w moim napis jest delikatny i bardzo drobny,dekielek to falsyfikat widać dokładnie po napisie atlantic za duże odstępy między literami i jeszcze master T wygląda jak nie T.Dla porównania z moim.post-79147-0-67064500-1474912532_thumb.jpgpost-79147-0-08047100-1474912645_thumb.jpgpost-79147-0-70135000-1474912436_thumb.jpgpost-79147-0-52114100-1474912761_thumb.jpgpost-79147-0-31034200-1474912846_thumb.jpgpost-79147-0-31034200-1474912846_thumb.jpgpost-79147-0-31533400-1474912896_thumb.jpgpost-79147-0-64217000-1474912949_thumb.jpgpost-79147-0-73758600-1474913034_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Ta napisy na tarczy to trochę rozmazane masz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No dobra, a gdyby rozpatrywać oddzielnie kopertę z deklem (tu ważne są informacje o resztkach uszczelki) a oddzielnie tarczę? Czyli przekładka samej tarczy do koperty z innego zegarka.

Na dekle muszę popatrzeć, ten numer jest dość popularny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Dekiel kolegi cieslut wyglada mi na oryginalny, tylko chyba przeszlifowany:

atlantic%20Worldmaster%20SUPER%20DE%20LU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wciaz jest jedna rzecz, ktora moglaby pomoc - to zdjecia makro przy 10. Tam chyba byloby widac czy to stara czy nowa powloka - co sie łuszczy. Co do napisu Worldmaster, to ja na poczatku tez myslalem ze jest zly. Ale wg. mnie nie jest. Znalazlem napis na innym zegarku, gdzie jest identyczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety zdjęcia makro jak już pisałem nie zrobię bo mam tylko obiektyw 28-70 ze szkłem +4 (brak makro)

nie mam żadnych innych aparatów z funkcją makro

oglądałem tarczę w powiększeniu +10 i w okolicach 10 jest idealna tylko w dwóch miejscach wyszła jakby pleśń i lekko wrosła na indeks 10- nie chcę tego ruszać bo jeszcze się okaże że zejdzie razem z farbą i będzie jeszcze gorzej.

co do dekla to też go oglądałem i krawędzie są idealne- wiem jak wygląda dekiel przeszlifowany

no ale jak to się okaże malowanką na takim poziomie to dekiel mógłby być przeszlifowany na podobnym i wyglądać jak nówka sztuka

pytanie z innej beczki

Da radę wytłumaczyć na szybko różnicę w tarczach?

mam dwa niby identyczne murzynki ale ten z prawej wydaje się być nowszy

ma inne napisy (bardziej wypukłe i trochę bardziej błyszczące wskazówki i indeksy)

i troszkę inne wskazówki

post-29996-0-07168700-1474962594_thumb.jpg

Edytowane przez CIESLUT

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie - jesli weszla plesn, to nie jest to malowanka - to troche musialo trwac, a profesjonalnego robienia tych tarcz nauczono sie robic dopiero niedawno. Ale pewnie sprawa pozostanie nierozstrzygnieta.

Natomiast pisalem o dziwnym miejscu, gdzie znalazlem wiele bardzo ciekawych zegarkow. Postanowilem pare zdjec wrzucic. Mysle ze wszystkie sa oryginalne ale zadnego do tej pory nigdy nie widzialem, chociaz jakosc zdjec wiele pozstawia do zyczenia. Ktorego kupic? : )

post-83781-0-20226100-1474964177.jpg

post-83781-0-61643600-1474964181.jpg

post-83781-0-02731700-1474964186.jpg

post-83781-0-10819900-1474964190_thumb.jpg

post-83781-0-24924100-1474964194.jpg

Edytowane przez kubah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CIESLUT

Czy prawy jest w stalowej kopercie?

Ma inny kolor napisu ORIGINAL .

Wszystkie moje 17 J mają "ostre" indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawy w stalowej a lewy dopiero dostanie stalową kopertę

prawy ma ciemniejszy napis original

ten z lewej ma ostre indeksy a z prawej ma trapezy oprócz 9 ostrego

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Kubah, Originala znajdziesz w temacie poświęconym tej linii Worldmasterów.

Pozostałe fajne, pierwszy chyba najciekawszy, przynajmniej dla mnie.

Ale wszystkie są dość rzadkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi