mkl1 6271 #3701 Napisano 6 Grudnia 2019 Co by nie boło: "łonaczyć tzn :robić coś, określenie każdej czynnosci, której nie koniecznie potrafimy nazwać, lub słowo "wytrych"- zastępuje wszystko... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #3702 Napisano 6 Grudnia 2019 No wlasnie owe wytrych moze to byc rowniez "szperhok" w pewnym srodowisku bardzo przydatne narzedzie sam go uzywalem majac 14-16 lat a wracajac do urokow i gwary Slaska, polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6271 #3703 Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Ja no.... szperhok i kulkastla tp trza było mięć doma.. Szperhok to pogrzebacz, a kulkastla to pojemnik na węgiel z kółeczkami ( weglarka na kółkach...) No.. a może by tak ktoś coś ło keaszebach pedzioł/// Edytowane 6 Grudnia 2019 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3704 Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Edytowane 6 Grudnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #3705 Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) No, no pojechałeś grubo... Fajne Edytowane 8 Grudnia 2019 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3706 Napisano 8 Grudnia 2019 No i trzeba było zrobić porządki ...jako tako , na razie lewa strona. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #3707 Napisano 8 Grudnia 2019 Porządek jak u mojej żony w pudełku z guzikami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3708 Napisano 8 Grudnia 2019 U mnie jest na odwrót ... ale ona ma duszę "artystyczną " jak mówi.... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #3709 Napisano 10 Grudnia 2019 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3710 Napisano 10 Grudnia 2019 [*] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40650 #3711 Napisano 10 Grudnia 2019 Bardzo przykra informacja . Z Roxette byłem na bieżąco od końca lat 80tych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3712 Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) `Moja ulubiona ... powtórzę ... królowa deszczu ... RIP[*] Edytowane 10 Grudnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3713 Napisano 10 Grudnia 2019 Kurczę, siedzę i słucham trochę płyt i ... ja pier...le ale ja stary jestem... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #3714 Napisano 11 Grudnia 2019 Kurczę, siedzę i słucham trochę płyt i ... ja pier...le ale ja stary jestem... Czyli? 50, 60? Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3715 Napisano 11 Grudnia 2019 (edytowane) Za chwilę skończę 62 ... nawet nie wiem kiedy to przeleciało. Najgorsze, że w ogóle tego nie czuję. Patrząc na Adama Słodowego [*] - 96 lat dożył - to jestem junior. Patrzę ile ludzi odeszło, których znałem, podziwiałem, było dla mnie mentorami, wzorami ,idolami i itd i patrzę na świat współczesny, który de facto nie potrafi nic nowego stworzyć (oprócz Iphona i tabletu bo internet to wymysł lat 80/90 tych). Cała reszta , moda, muzyka, kultura, to swoista "powtórka z rozrywki", nauka nie dokonała niczego przełomowego, nie rozwiązano kolejnego problemu milenijnego, nie dokonano zimnej fuzji, nie poleciano na marsa, a bozon Higssa teoretycznie odkryty w tej dekadzie przewidziany został w czasach kiedy studiowałem. Świat jest w swojego rodzaju dołku, zamknięty w bunkrze z internetem ... pojedynczy ludzie "błąkają się" po bezdrożach próbując odkryć cokolwiek nowatorskiego. Sukces dziś jest mało odkrywczy , polega na wykorzystaniu bądź zagospodarowaniu (a nazywane jest to kreatywnością) wolnej przestrzeni po poprzednikach. Życie staje się coraz wygodniejsze , a ludzie coraz bardziej leniwi ... łączne ze mną ! Taki mam zatem dołek ...Idę kończyć Eppnera. Edytowane 11 Grudnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #3716 Napisano 12 Grudnia 2019 https://youtu.be/iHdWuteenRM Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3717 Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Tego mi też żal , byłem na koncercie. Choć dziś te piosenki brzmią, w tym wykonaniu i miejscu trochę anachroniczne (choć w sumie nieźle). Teksty Okudżawy są moim zdaniem na miarę noblisty Dylana ... (w sensie że są niedocenione) Edytowane 12 Grudnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3718 Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Nie może mi wyjść z głowy to zdjęcie. Genialny portret zrobiony na parę miesięcy przed śmiercią, która "odbija się" w oczach ... Przepraszam, ale to zdjęcie jedna mnie dobija ... muszę zmienić. żegnaj Marie ... Edytowane 14 Grudnia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3719 Napisano 13 Grudnia 2019 No tak piątek ... więc życzę miłego wieczoru , bez rozterek i polityki ... za to z lamką wina lub koniaku ... a może kawy 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #3720 Napisano 13 Grudnia 2019 Bardzo mocna składanka utworów Alfonsa X Mądrego, króla Kastylii. Śledzę różne interpretacje od lat. Ten długi film jest niezły... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3721 Napisano 13 Grudnia 2019 No tak piątek ... więc życzę miłego wieczoru , bez rozterek i polityki ... za to z lamką wina lub koniaku ... a może kawy https://youtu.be/0ewGdkiosTcWódka czysta, tylko wódka.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3722 Napisano 14 Grudnia 2019 No widzę że albo porządki albo imprezka była ... .Ja już po spacerze i dobrej kawie, nawet ciepło na dworze , tylko ciemnawo jakoś tak cóś ... Te moje zgredy nie odpuszczą nawet w święta, 6:30 spacer tylko co potem robić dalej - znowu zegary ? ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7827 #3723 Napisano 14 Grudnia 2019 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #3724 Napisano 14 Grudnia 2019 No widzę że albo porządki albo imprezka była ... .Ja już po spacerze i dobrej kawie, nawet ciepło na dworze , tylko ciemnawo jakoś tak cóś ... Te moje zgredy nie odpuszczą nawet w święta, 6:30 spacer tylko co potem robić dalej - znowu zegary ? ... Moja smarkata też, choć w weekend to chociaż do 7 mogę pospać. Kot to przynajmniej sam się sobą zajmie... Kranu przypilnuje na ten przykład Miłego weekendu. Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3725 Napisano 14 Grudnia 2019 No widzę że albo porządki albo imprezka była ... .Ja już po spacerze i dobrej kawie, nawet ciepło na dworze , tylko ciemnawo jakoś tak cóś ... Te moje zgredy nie odpuszczą nawet w święta, 6:30 spacer tylko co potem robić dalej - znowu zegary ? ... Zegary , zegary..... Ja już od piątej dzisiaj w robocie. Bo zegary na święta potrzebne ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach