Yodek 2548 #3776 Napisano 1 Stycznia 2020 Jakoś tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2973 #3777 Napisano 1 Stycznia 2020 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2973 #3778 Napisano 3 Stycznia 2020 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3779 Napisano 3 Stycznia 2020 ... z przytupem ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3780 Napisano 4 Stycznia 2020 Ktoś dziś ma tak przez okno? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3781 Napisano 4 Stycznia 2020 U mnie też tak było...Potem trochę deszczu, wieczorem znowu trochę śniegu i na noc przymarzło.W końcu mamy zimę, styczeń, to chyba nic dziwnego. Za to wczoraj jak wyszedłem przed dom to zdębiałem... Bieliki na moim niebie obserwuję najczęściej od późnej wiosny do jesieni, a wczoraj przez kilka minut obserwowałem zaloty tych wielkich ptaków.Kiedyś udało mi się oglądać jak para dorosłych uczyła latać młodego, a teraz udało mi się zobaczyć po raz pierwszy jak wyglądają loty godowe. Szkoda tylko, że nie udało mi się tego zarejestrować. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3782 Napisano 4 Stycznia 2020 Pięknie tam u Ciebie Jasi, a możliwość obserwowania bielików to już duża frajda Kurczę, chyba nigdy ich na żywo nie widziałam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3783 Napisano 6 Stycznia 2020 Ciekawy artykuł, warto poczytać w wolnej chwili. Takie rozwinięcie mojej porannej tezy o "guziku i młodzieży" Czyli "starsze jest LEPSZE". Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.. https://forsal.pl/artykuly/892182,dzieci-pierdoly-hodujemy-zombie-ktore-nie-wiedza-kim-sa-i-dokad-zmierzaja.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #3784 Napisano 6 Stycznia 2020 Noooo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #3785 Napisano 6 Stycznia 2020 Świetny artykuł. Smutne to, ale niestety prawdziwe. A jak patrzę na te bezstresowe wychowywanie, to nóż się w kieszeni otwiera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3786 Napisano 6 Stycznia 2020 Sedno sprawy, mam dokładnie takie wrażenia i nie dotyczy to tylko nastolatków i 20 latków ale również 30-to latków ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #3787 Napisano 6 Stycznia 2020 Sedno sprawy, mam dokładnie takie wrażenia i nie dotyczy to tylko nastolatków i 20 latków ale również 30-to latków ...Zgadzam się ... nawet 30-to latki.Nie ma co pisać swoich własnych przykładów , czy spostrzeżeń , bo pewnie każdy takie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #3788 Napisano 6 Stycznia 2020 To też prawda, zdarza się i wśród trzydziestolatków. Moim hitem swego czasu były sytuacje, kiedy na rozmowę w sprawie pracy dwudziestolatkowie przychodzili z mamusiami. I nie były to pojedyncze przypadki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3789 Napisano 6 Stycznia 2020 Jak tak dalej pójdzie to nasza cywilizacja daleko nie zajedzie. Nawet bez względu na zmiany klimatyczne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #3790 Napisano 6 Stycznia 2020 Jak tak dalej pójdzie to nasza cywilizacja daleko nie zajedzie. Nawet bez względu na zmiany klimatyczneTak ! Smartfon i wujek Google wystarcza .Nie wiem, jak tam w szkołach na przerwie, bo w zakładach pracy , to kompletna cisza . Zero rozmów i każdy wpatrzony w ekranik . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3791 Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Dzisiaj młodzi chłopcy i dziewczęta czerpią wzorce z mediów i co mają? Ideologiczną i kulturową "papkę". Rodzice albo nie chcą, albo nie potrafią, albo nie mają czasu, żeby wpajać podstawy wzorców męskich i żeńskich.I dziś oto mamy totalny kryzys zwłaszcza tzw. postaw i zachowań męskich. O ile kobiety się emancypuują i nic w tym nie byłoby złego, to też idzie nie tak - mamy nadmiar żeńskiej agresji, postaw wyczekujących i roszczeniowych wobec mężczyzn, to z "męskością" jest już źle.Młodzi chłopcy nie potrafią być "męscy", gubią się w chaosie zcyfryzowanego realu, braku jasnych reguł, zalewie informacji, a raczej dezinformacji. Rola "męska" obecnie się niebezpiecznie zdewaluowała, rozmieniła "na drobne".. Edytowane 6 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3792 Napisano 6 Stycznia 2020 Ja tylko dodam przykład z pracy, jak jeszcze pracowałem.W przerwie na posiłek siedzi ok. 15 ludzi, każdy z nosem w smartfonie i jeden do drugiego pisze - może wyjdziemy na papierosa-, jakby nie mógł zapytać wprost...Inny przykład, pracownik stwierdza jakąś nieprawidłowość i zgłasza to Kierownikowi przez Messengera,stoi i czeka, a robota leży... Po godzinie przychodzi Kierownik, zdenerwowany, a ten, przecież zgłosiłem Ci i czekam na decyzję... Takich przykładów można mnożyć mnóstwo, rośnie nam pokolenie życiowych niedorajdów, aż strach pomyśleć co będzie za jakieś 20 lat...Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3793 Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Dzisiaj młodzi chłopcy i dziewczęta czerpią wzorce z mediów i co mają? Ideologiczną i kulturową "papkę". Rodzice albo nie chcą, albo nie potrafią, albo nie mają czasu, żeby wpajać podstawy wzorców męskich i żeńskich.I dziś oto mamy totalny kryzys zwłaszcza tzw. postaw i zachowań męskich. O ile kobiety się emancypuują i nic w tym nie byłoby złego, to też idzie nie tak - mamy nadmiar żeńskiej agresji, postaw wyczekujących i roszczeniowych wobec mężczyzn, to z "męskością" jest już źle.Młodzi chłopcy nie potrafią być "męscy", gubią się w chaosie zcyfryzowanego realu, braku jasnych reguł, zalewie informacji, a raczej dezinformacji. Rola "męska" obecnie się niebezpiecznie zdewaluowała, rozmieniła "na drobne"..W kwestii męskich zachowań https://youtu.be/eAFGoaE6-2w Edytowane 6 Stycznia 2020 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3794 Napisano 6 Stycznia 2020 (edytowane) I taki chłopiec założy rodzinę (jak założy) i jakim wzorem będzie dla swojego syna i córki. Tak, dla córki też bo jaki ona będzie miała "obraz" mężczyzny i męskości I czy obrządki w niektórych kulturach pierwotnych nie dowodzą, że nasi przodkowie wiedzieli lepiej niż my? Ot choćby przejście tzw. inicjacji..U nas nie tak dawno była to choćby dwu lub trzyletnia służba wojskowa. Oczywiście podbudowana tradycją i wzorcem ojca w domuPS. Też byłam dwa lata we wojsku hehe I co? Teraz umiem sprężyny poskramiać (przynajmniej niektóre.. ) Edytowane 6 Stycznia 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3795 Napisano 6 Stycznia 2020 Ja już nie chce i nie będę rozwijać tematu. Bo mam skrajny pogląd na ten temat. A nie chce usłyszeć że to "mowa nienawiści" hasło wytrych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3796 Napisano 6 Stycznia 2020 Jak zupa była za słona, to można zwalić na mowę nienawiści 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3797 Napisano 6 Stycznia 2020 Żeby nie dążyć tematu, proponuję obejrzeć film "Hugo i jego wynalazek", właśnie leci na TVN. 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #3798 Napisano 6 Stycznia 2020 A ja, jeśli mogę oczywiście, zaproponuję konkurs fotograficzny "Starość to radość". Tym razem, stawiamy na starsze zegary i zegarki. Może ktoś zechce wziąć udział?Szczegóły w linku: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/182406-konkurs-fotograficzny-styczeń/ Niezainteresowanych przepraszam za spam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1332 #3799 Napisano 6 Stycznia 2020 Ja już nie chce i nie będę rozwijać tematu. Bo mam skrajny pogląd na ten temat. A nie chce usłyszeć że to "mowa nienawiści" hasło wytrychu Bartek, tu nie doszukuj się mowy nienawiści. Bo to albo jest facet i ma jaja, albo "cita", nie ma pośrednich możliwości. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2973 #3800 Napisano 6 Stycznia 2020 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach