Taraj 220 #5251 Napisano 13 Sierpnia 2021 Jaką szczepionkę dostałeś. Pierwsze słyszę o takich NOP'ach (ale nie jestem lekarzem, wymądrzać się nie będę). Ja po I dawce AZ miałem jednodniowy stan ogólnego zmęczenia. Druga bezobjawowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #5252 Napisano 14 Sierpnia 2021 Pierwsza dawka AZ mnie powaliła w fotel. Dwa dni bardzo liche (choć z oddechem OK, tylko jakby ktoś balon przekłuł). Zero energii, mózg wyłączony, wyprawa do kibla była wyzwaniem. Potem nagle trzeciego dnia wstałem i świerszczyk po prostu. Wszystko świetnie. Druga dawka bez jakichkolwiek objawów. Żona bezobjawowo przyjęła obie i w ogóle nie wie o so chozi. Szczepieni razem, w tym samym ośrodku, tą samą szczepionką, tego samego dnia. Janek, napisz jak się czujesz i w ogóle... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #5253 Napisano 14 Sierpnia 2021 Teraz czuje sie jak zawsze czyli ok,szczepionka do Comirnaty (BNT162b2, Biontech / Pfizer) ale minelo juz kilk a dni od wtorku. Pracowalem normalnie i nic nie wskazywalo na jakiekolwiek powiklania.Podejrzewam ze znow zabraklo mi potasu-hipokaliemia- i musze raz na kilka lat miec taki atak.Juz to mialem ,zly sklad elektrolitow.Mam jedna nerke i poprzez niedobor potasu skakalo mi kiedyz cisnienie.Teraz cisnienie jest w normie.Mam odpowiednie lekarstwo. Moze to tylko stres w pracy,pracowac z baranami nie jest latwo a ja jestem troszke wymagajacy..Dziekuje za slowa wsparcia i telefony. 1 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5254 Napisano 14 Sierpnia 2021 Z opisu wygląda to na porażenie okresowe hipokaliemiczne. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cronos33 0 #5255 Napisano 15 Sierpnia 2021 Po pierwszej dawce AZ przesypałem na podwórzu 2 tony grysu bazaltowego. Byłem akurat na szczepieniu gdy przywieźli - zadzwonili spod bramy. Powiedziałem aby sypnęli na wjeździe bo nie mam bramy na aplikację. Przyszedłem, taczka, szufla i woziłem. NOP nie zauważyłem. Druga dawka była po 45 dniach , zero NOP. Emeryt, 68 wiosen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #5256 Napisano 16 Sierpnia 2021 W dniu 14.08.2021 o 11:22, tarant napisał(-a): Z opisu wygląda to na porażenie okresowe hipokaliemiczne. Tez mysle ze to ma zwiazek z moim niskim stezeniem potasu,cisnienie jakie mi zmierzyli 166-102 ,troszke wysokie.Biore regularnie prestarium i pije sok pomidorowy. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #5257 Napisano 16 Sierpnia 2021 Pomidory mają dużo potasu... Fakt... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5258 Napisano 16 Sierpnia 2021 (edytowane) SZOK 😱😱😱🥺 Edytowane 16 Sierpnia 2021 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #5259 Napisano 16 Sierpnia 2021 Wyskoczyłas z samolotu?😃 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5260 Napisano 16 Sierpnia 2021 Lepsze są stare, niezawodne Chinooki... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #5261 Napisano 16 Sierpnia 2021 lubię Holandię, czy też Niderlandy... buuhahaha... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #5262 Napisano 16 Sierpnia 2021 Mam talerz .... jak by co. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5263 Napisano 24 Sierpnia 2021 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #5264 Napisano 24 Sierpnia 2021 ☹️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5265 Napisano 24 Sierpnia 2021 😢 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5266 Napisano 25 Sierpnia 2021 Taki nastrój ... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #5267 Napisano 25 Sierpnia 2021 Ponieważ nie chcę śmiecić w temacie Metrona, to tutaj sobie pozwoliłem wkleić skojarzenie ze słowami: "ale upadek", oraz dalszymi wywodami. Ignacy Jan Paderewski (ur. 6 lub 18 listopada 1860 w Kuryłówce na Podolu, zm. 29 czerwca 1941 w Nowym Jorku), wybitny pianista światowej sławy, kompozytor, polityk, działacz niepodległościowy, premier Polski w roku 1919, profesor konserwatorium w Warszawie. ... po wybuchu I wojny światowej zaczął prowadzić szeroko zakrojone działania na rzecz wspierania Polaków i Polski, wykorzystując swoją popularność na Zachodzie. W 1915 założył wraz z Henrykiem Sienkiewiczem w Vevey Szwajcarski Komitet Generalny Pomocy Ofiarom Wojny w Polsce. Możliwe, że dzięki memoriałowi na temat Polski przekazanemu prezydentowi Stanów Zjednoczonych, sprawa naszego kraju znalazła się wśród słynnych 14 punktów Wilsona. Po powrocie do kraju Józefa Piłsudskiego i on zdecydował się na powrót do ojczyzny. W 1919 roku Paderewski stanął na czele polskiego rządu, reprezentował II Rzeczpospolitą na konferencji w Wersalu. Kiedy przybył do Paryża jako przewodniczący polskiej delegacji na konferencję w Wersalu, premier francuski Georges Clemenceau witając Paderewskiego na dworcu kolejowym d’Orsay powiedział: „Z wielkiego pianisty i kompozytora - zwykły premier. Co za upadek! .” Ot, historia upadków, ot, upadki w historii 😄. Uśmiechu życzę! 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5268 Napisano 26 Sierpnia 2021 Tak, zgadzam się z Tobą Piotrze ! Pamiętaj jednak że to jak z pewną odmianą węgla ... Diament i brylant to ten sam materiał różnią się tylko obróbką, ale nawet nieobrobiony ma te same własności - jest najbardziej pożądanym węglem na świecie 🤔 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5269 Napisano 26 Sierpnia 2021 Tak mi się dziś skojarzyło ... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #5270 Napisano 27 Sierpnia 2021 Całkiem trafnie😔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5271 Napisano 27 Sierpnia 2021 Hej ludziska. Posłuchajta kanadyjskich wsioków duchem w Alabamie. 3 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #5272 Napisano 27 Sierpnia 2021 Pieter, dziękuję! Było tak se, jest tak se +++. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5273 Napisano 31 Sierpnia 2021 (edytowane) Staramy się być nad wyraz uprzejmi dla zainteresowanych naszymi ofertami z portalu ogłoszeniowego ale nie wiedzieć czemu ciągle się obrażają 😂 Edytowane 31 Sierpnia 2021 przez Yodek 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #5274 Napisano 2 Września 2021 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6107 #5275 Napisano 2 Września 2021 No .........nie było wody.. dlatego miała tylko promile 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach