Bartosz 86 45 #151 Napisano 20 Lutego 2013 Bartek - sam się prosiłeś :] hm... wszystko to jest kwestja gustów i guścików - a tego się nie komentuje :] Oczywiście, że komentuje Jakby indeks 12 krzywo przykleili to tez byłaby kwestia gustu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #152 Napisano 20 Lutego 2013 Oczywiście, że komentuje Jakby indeks 12 krzywo przykleili to tez byłaby kwestia gustu? a kto mówi o źle zamocowanych indeksach? ja? Pan raczy żartować :] to, że pasek jest...1 mm za wąski - może projektanci tak własnie ten model MOSERkA widzieli :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #153 Napisano 20 Lutego 2013 a kto mówi o źle zamocowanych indeksach? ja? Pan raczy żartować :] to, że pasek jest...1 mm za wąski - może projektanci tak własnie ten model MOSERkA widzieli :] Pytam co by Pan powiedział gdyby......teoretycznie tylko pytam Nie sądzę, żeby projektanci tak chcieli bo wizualizując swoją wizję tego 'detalu' nie przewidzieli (materiał do wglądu http://exquisitetimepieces.com/mm5/graphics/00000001/321.503-005.jpg) Nie zauważyłem też na zdjęciach dostępnych w sieci podobnego przypadku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #154 Napisano 20 Lutego 2013 Pytam co by Pan powiedział gdyby......teoretycznie tylko pytam Nie sądzę, żeby projektanci tak chcieli bo wizualizując swoją wizję tego 'detalu' nie przewidzieli (materiał do wglądu http://exquisitetime...321.503-005.jpg) Nie zauważyłem też na zdjęciach dostępnych w sieci podobnego przypadku. hm...Panie Watsonie... czyżby Niemiec chciał Polakowi świnie podłożyć ? statystycznie rzecz ujmując możliwa jest taka niedoróbka. Czas pokaże jak Firma sobie radzi z taaakimi problemami :] 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #155 Napisano 20 Lutego 2013 Nie jest ok, zobacz : Aczkolwiek na żywo nie rzuca się to w oczy i mógłbym z tym żyć.Zegarek super,gratulacje jeszcze raz...No a ten luz "na pasku' napewno jest denerwujacy.....P.s.Nie sadzisz ze w tak klasowym zegarku srubki mocujace powinny miec "wciecia"ulozone symetrycznie a nie kazda w inna strone jak w meblosciance z IKEA? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #156 Napisano 21 Lutego 2013 Ręce opadają. W takim razie uważasz, że Audemars Piguet, bądź choćby Hublot, czy cała reszta z najwyższej półki zegarkowej, też ma Twoim zdaniem śrubki dokręcone jak w meblościance z IKEA ? Uważasz, że każdą śrubke można dokręcić idealnie, symetrycznie ? Czasami nie rozumiem charakteru co poniektórych ludzi, byle na siłe się do czegoś przyczepić... Jakież to Polskie 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #157 Napisano 21 Lutego 2013 Spokojnie Michale ,jesli tak maja dokręcone to tak uważam......A czy kazdą srubke można dokrecic idealnie tzn symatrycznie?,tak,a w czym problem?Jeszcze biorac za to duzą kase...? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #158 Napisano 21 Lutego 2013 Tutaj co prawda srubki sa na zewnatrz ale widac ze da sie je ustawic symetrycznie..... AP Royal Oak Chronograph „Leo Messi” | Chronos24.pla nie jak srubokret "dociągnie".......Teraz zauwazylem Twoja poprawke do posta-prezentujesz swietny zegarek,ciekaw jestes opini,a jak cos nie po Twojej mysli to "Jakie to Polskie...." ,nieladnie-pamietaj ze tez jestes Polakiem A moze jestes uprzedzony do niektórych i nie powinni zabierac głosu? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #159 Napisano 21 Lutego 2013 Jestem Marku spokojny Niemniej jednak uważam, że na siłe szukasz dziury w całym, bo idąc tym tropem, to tak jak wspomniałem wcześniej, cała najwyższa półka zegarkowa ma śrubki powkręcane jak w meblościance z IKEA 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #160 Napisano 21 Lutego 2013 Tutaj co prawda srubki sa na zewnatrz ale widac ze da sie je ustawic symetrycznie....Najpierw się doinformuj do czego te śrubki w tym zegarku służą i dlaczego są symetrycznie ustawione, a później się wypowiadaj, taka dobra rada Dobranoc. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #161 Napisano 21 Lutego 2013 nieladnie-pamietaj ze tez jestes Polakiem Poprawka Marku, byłem, jestem, i zawsze będę dumnym Polakiem, większym patriotą niż sobie wyobrażasz, ale to już musiałbyś mnie poznać osobiście, żeby wiedzieć o czym mówię. I nie, nie jestem uprzedzony, w przeciwieństwie do Ciebie, bo to Ty zawsze próbujesz szukać dziury w całym, nie tylko w stosunku do mojej osoby. Nie zaprzeczysz, ludzie potwierdzą EDIT : idę spać, nie chce mi sie w to brnąć, dobrej nocy. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #162 Napisano 21 Lutego 2013 Po ce te "wycieczki"? Po prostu wyjasnij mi do czego sluza te srubki na zewnatrz i czemu sa umocowane symetrycznie....i po "ptokach" -chetnie sie dowiem,czemu na zewnatrz sa takie ,a wewnatrz"takie" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #163 Napisano 21 Lutego 2013 Poprawka Marku, byłem, jestem, i zawsze będę dumnym Polakiem, większym patriotą niż sobie wyobrażasz, ale to już musiałbyś mnie poznać osobiście, żeby wiedzieć o czym mówię. I nie, nie jestem uprzedzony, w przeciwieństwie do Ciebie, bo to Ty zawsze próbujesz szukać dziury w całym, nie tylko w stosunku do mojej osoby. Nie zaprzeczysz, ludzie potwierdzą EDIT : idę spać, nie chce mi sie w to brnąć, dobrej nocy.No to sie dowiedziałem........ ,rowniez dobrej nocy 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #164 Napisano 21 Lutego 2013 W AP dlatego od frontu są śrubki ustawione symetrycznie, bo tak jest mocowany bezel do dekla. Śrubki te są wciskane, nie dokręcane. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #165 Napisano 21 Lutego 2013 Dzieki -teraz juz wiem. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #166 Napisano 21 Lutego 2013 Proszę. Tutaj jeszcze recka Mariusza : http://www.apclub.pl/aproyaloak15300st.html Warto przeczytać. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #167 Napisano 21 Lutego 2013 -przeczytam 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #168 Napisano 21 Lutego 2013 Zegarek super,gratulacje jeszcze raz...No a ten luz "na pasku' napewno jest denerwujacy.....P.s.Nie sadzisz ze w tak klasowym zegarku srubki mocujace powinny miec "wciecia"ulozone symetrycznie a nie kazda w inna strone jak w meblosciance z IKEA? no coz dziadostwem tego nie nazwe ale napewno wyglada to kiepsko Ten zegarek mial najlepiej wykonczone laczenie paska z koperta 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #169 Napisano 21 Lutego 2013 Tutaj co prawda srubki sa na zewnatrz ale widac ze da sie je ustawic symetrycznie..... AP Royal Oak Chronograph „Leo Messi” | Chronos24.pla nie jak srubokret "dociągnie"....... Tylko że w AP to jest trochę inna zasada (tuleje i wkręcane od spodu śruby) i tam faktycznie mozna je ustawić idealnie a tutaj są chyba po prostu zwyczajnie wkręcane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artisan 31 #170 Napisano 21 Lutego 2013 Dopiero teraz zobaczyłem tą galerię i szczerze gratuluję zegarka gdyż jest absolutnie piękny i ponadczasowy. Dobrze że się na niego w końcu zdecydowałeś . Zanim jednak dotarłem do 8 strony coraz bardziej otwierałem oczy ze zdumienia ile kontrolwersji wzbudził ten pasek Nie dajmy się zwariować, jeśli go wymienią to ok ale naprawdę to nie jest takie ważne,ja bym nic nie zauważył gdybyście o tym nie wspomnieli. Cieszmy się że mamy Mosera w klubie ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
to tamto 260 #171 Napisano 21 Lutego 2013 WOW wymiata, szcena w dół - GRATULUJĘ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk_kamil 7268 #172 Napisano 21 Lutego 2013 Nie dajmy się zwariować, jeśli go wymienią to ok ale naprawdę to nie jest takie ważne,ja bym nic nie zauważył gdybyście o tym nie wspomnieli. Cieszmy się że mamy Mosera w klubie ! WŁAŚNIE!!! cieszmy się, że mamy pośród Nas TAKI ZACNY ZEGARECZEK:] braaaavoooooo 0 Czas zmienia perspektywę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 260 #173 Napisano 23 Lutego 2013 Mosery na żywo wyglądają godnie, że tak to napiszę, także kto nie widział, może być pewny że byłby pod wrażeniem Niemniej myślę że nieco za mały ten sikor na nadgarstek właściciela jest...Proponowałbym go przesunąć bardziej do tyłu, żeby nie był na przegubie, a już na tej części za kostką, bardziej pod mankietem koszuli. Myślę, że to miejsce właściwsze dla niewielkiego garniturowca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5108 #174 Napisano 23 Lutego 2013 To nawet i dobrze, że tak wiele elementów budzi tak duże kontrowersje. Pasek, śrubki, indeksy, klamra czy 12 to "temaciki" które potwierdzają tylko, że zegarek jest bardzo piękny i gdyby nie czepiać się tych szczególików to nie byłoby o czy pisać poza wyrażaniem zachwytów. Dzięki Michał, że "podzieliłeś" się z nami swoim nabytkiem, trzeba dużo siły i samozaparcia by spokojnie odpierać ataki adwersarzy bo akurat tego zegarka bronić nie trzeba - piękno i doskonałość tego zegarka obroni się sama, oczywiście IMHO. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #175 Napisano 23 Lutego 2013 Mosery na żywo wyglądają godnie, że tak to napiszę, także kto nie widział, może być pewny że byłby pod wrażeniem Niemniej myślę że nieco za mały ten sikor na nadgarstek właściciela jest...Proponowałbym go przesunąć bardziej do tyłu, żeby nie był na przegubie, a już na tej części za kostką, bardziej pod mankietem koszuli. Myślę, że to miejsce właściwsze dla niewielkiego garniturowca.Zgadzam się co do pierwszego zdania i podpisuje się pod tym obiema łapkami. Co do reszty, to już się zgodzić nie mogę, moim zdaniem ma idealny rozmiar pod mankiet eleganckiej koszuli. Proszę zważyć, że jest to złoty zegarek i absolutnie nie może on być duży i walić po oczach, bo wyglądałoby to tandetnie. 39-40mm. to moim zdaniem idealny rozmiar dla złotego garniturowca. W niedalekiej przyszłości postaram się o zdjęcia w jego naturalnym środowisku, wtedy zobaczycie ps. nie lubię wysoko nosić zegarków. Dzięki Michał, że "podzieliłeś" się z nami swoim nabytkiem...Cała przyjemność po mojej stronie 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach