Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Patek Philippe Aquanaut

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chodzi za mną ten zegarek coraz bardziej, zastanawiam się nad jego zakupem i rozważam wszystkie za i przeciw - może coś doradzicie. Jego główną zaletą jest napewno to jak wygląda, poprostu mi się podoba, co chyba jest najważniejsze podczas wyboru zegarka :) Do tego po kilkukrotnych przymiarkach utwierdzilem się w przekonaniu, że jest to bardzo wygodny czasomierz, co również jest sporą zaletą. Pomijam już fakt świetnego wykończenia drobiazgów, dobrego wykonania i tym podobnych. Niestety zegarek ten ma też swoje wady - nieraz już czytałem na jego temat niezbyt przychylne opinie, że nie wart swoich pięniędzy, że płaci się tutaj przedewszystkim za napis Patek Philippe, że tak naprawde do niczego on nie pasuje, że jego koperta jest niezbyt proporcjonalna, bo wygląda jak spłaszczony placek, że zdarzają się uszkodzone poszczególne części mechanizmu (oś balansu), że Patek robi w bambuko swoich klientów karząc płacić za serwis twierdząc, że to właściciel źle użytkował zegarek, itd. itd. Co Wy sądzicie o tym zegarku, jak Wy go odbieracie? Chętnie poczytam, pewnie zresztą nie tylko ja. A może jest też na forum jakiś nosiciel Aquanauta i chciałby napisać pare słów o jego codziennym użytkowaniu... Byłoby super. Zapraszam do dyskusji.

O nim mowa :

post-27475-0-17796100-1366572427_thumb.jpg

Zdjęcie znalezione w sieci.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem go na żywo, nie macałem, nie przymierzałem, ale kurczę na podstawie zdjęcia muszę stwierdzić Michał, że to "najbrzydszy" zegarek jak do tej pory pokazywałeś jako potencjalny twój nowy nabytek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardzo ten zegar podoba natomiast ja dałbym za niego max połowę jego wartości rynkowej. No ale za napis PP na tarczy trzeba słono dopłacać, to wszyscy wiemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebne są cyfry - wystarczyłyby same nakładane indeksy - kreski. I do tego ten pasek... Poza tym całkiem ciekawy.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się przymierzałem. Ale kupię go najwcześniej po 50-ce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, nie chce obrazic moich kolegow, ale ten zegarek jest brzydki jak nie wiem co. Mialbym problem w jakich sytuacjach go zakladac, bo z wygladu jest podobny zupelnie do niczego. Dziala magia napisu Patek, poniewz nie znajduje innego powodu aby ktos go pozadal. Kilka razy przymierzalem sie do Patka, ale jakos nie moge sie przemoc. Sa modele PP ktore bardzo mi sie podobaja, ale na te mnie nie stac. Te na ktore bym wyskrobal, kompletnie mi nie leza. Absurdalnie wysoka cena za stalowy zegarek z trzema wskazowkami, w dodatku na sprawiajacym klopoty werku.

Jedyna "zaleta" tego modelu, to fakt ze zupelnie nie zwraca na siebie uwagi. Jezeli nie zobaczysz napisu na tarczy, nie zatrzymasz na nim wzroku nawet na chwile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy przymierzalem sie do Patka, ale jakos nie moge sie przemoc. Sa modele PP ktore bardzo mi sie podobaja, ale na te mnie nie stac.

Mam tak samo z Patkiem, jedyny którego biorę pod uwagę, to właśnie Aquanaut. Reszta albo mi się nie podoba, albo kosztuje kosmiczne pieniądzę. Napewno PP nie należy do moich ulubionych manufaktur, niemniej jednak Aquanauta mógłbym mieć, podoba mi się ten zegarek, fajnie leży na nadgarstku, jest bardzo komfortowy.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że o cenie tego zegarka nie ma sensu rozmawiać. Myślę, że zegarek jest genialny. Dlaczego? Oryginalny kształt. Mocny charakter. Praktyczne matowe wykończenie. To jest zegarek do noszenia na codzień, na te wszystkie niezobowiązujące chwile, gdy nie musisz mieć na ręku garniturowca. Dlatego - wydaje mi sie świetnym zakupem. Nie mam żadnych informacji nt, jego walorów i niedomagań użytkowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma, przymierzalem kilka razy, jak dla mnie genialny. Pasowalby do Twojej kolekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrek 38 dla Ciebie brzydki dla innych ładny, gusta są różne. Na mnie napis nie działa za grosz ale kształt zegara i tarcza już tak. Napis działa natomiast jak księgowy z PP wyceniali zegar :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś lubię słuchać tego gościa :

Przy okazji można pooglądać dużą ilość zdjęć tego zegarka, polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przymierzałem i jest super.ale...rzeczywiście jak dla mnie to jednak nie wart tych pieniędzy.z patka wolałbym coś innego.

photozam.jpg

Uploaded with ImageShack.us

baselimage764946.jpg

2906patekphilippenautil.jpg

nie wiem ile chcesz przeznaczyc pieniędzy na zegarek ale ja bym wybrał coś innego z ich oferty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz, jedynie na co mnie stać, to na podstawowe modele PP. Calatrava i Nautilus odpada, nie podobają mi się te zegarki (choć Nautilusa nie miałem okazji mierzyć). Wróćmy do Aquanauta, co sądzicie o wersji na bransolecie ?

post-27475-0-51407600-1366580848.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo nie widziałem, ale ze zdjęć PP Aquanaut na bransolecie bardziej mi przypomina damski zegarek niż męski.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ze zdjęć PP Aquanaut na bransolecie bardziej mi przypomina damski zegarek niż męski.

Coś w tym jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, że z oferty PP wolałbym inne modele a z podobnej stylistyki Nautilusa i Aquanaut wydaje mi się budżetową alternatywą dla Nautiliusa ale wart jest dla mnie uwagi przedewszystkim ze względu na markę.

Jeśli jednak chciałbym Patka i wiedział że mogę dozbierać to wybrałbym inny model.

Nigdy nie podobała mi się guma w tym zegarku, próbowałbym pewnie ją wymienić na skórzany pasek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, nie chce obrazic moich kolegow, ale ten zegarek jest brzydki jak nie wiem co. Mialbym problem w jakich sytuacjach go zakladac, bo z wygladu jest podobny zupelnie do niczego. Dziala magia napisu Patek, poniewz nie znajduje innego powodu aby ktos go pozadal. Kilka razy przymierzalem sie do Patka, ale jakos nie moge sie przemoc. Sa modele PP ktore bardzo mi sie podobaja, ale na te mnie nie stac. Te na ktore bym wyskrobal, kompletnie mi nie leza. Absurdalnie wysoka cena za stalowy zegarek z trzema wskazowkami, w dodatku na sprawiajacym klopoty werku.

Jedyna "zaleta" tego modelu, to fakt ze zupelnie nie zwraca na siebie uwagi. Jezeli nie zobaczysz napisu na tarczy, nie zatrzymasz na nim wzroku nawet na chwile.

Miałem napisać, ale skoro już to samo jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Magia nazwy i nic więcej - nawet mechanizm szału nie robi. W tej cenie są setki ciekawszych zegarków, ale napis na tarczy robi swoje, więc chętnych brakować nie będzie. Ta jak i na bułkę tartą za 7zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Bartek uważasz, że Aquanaut jest budżetową alternatywą dla Nautilusa? Ja tak nie uważam, werki te zegarki mają takie same.

Tutaj porównanie :

http://m.youtube.com/#/watch?v=nu9DAlpcQeU&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dnu9DAlpcQeU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jędrek 38 dla Ciebie brzydki dla innych ładny, gusta są różne. Na mnie napis nie działa za grosz ale kształt zegara i tarcza już tak. Napis działa natomiast jak księgowy z PP wyceniali zegar :)

Myslalem ze wlasnie chodzi o to, zeby pisac swoje zdanie. Ten zegarek moze kogos przyprawiac o erotyczne sny, mnie nic do tego. Napisalem ze nie jest w moim guscie, nie krytykujac upodoban i odczuc innych forumowiczow. Nigdy nie wypowiadam sie o zegarkach ktorych nie widzialem na oczy, ten widzialem wielokrotnie. Co do ceny, rowniez uwazam ze nie moja sprawa na co ktos wydaje wlasne pieniadze. Swoje wydalbym inaczej, ale jak napisales rzecz gustu. Nie jestem upowazniony do mowienia za innych, ale jezeli w moim otoczeniu dwie osoby kupuja nowego Patka za ciezkie pieniadze, i do obu przychodza niesprawne zegarki, to przyznasz ze fascynacja ma prawo przejsc. Kupujesz zegarek za 20 k euro, przychodzi zepsuty, wysylasz do naprawy i czekasz pol roku az zegarmistrzowie w Patku naprawia swoj wlasny blad. Moze sie zrobic lekko przykro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze wlasnie chodzi o to, zeby pisac swoje zdanie. Ten zegarek moze kogos przyprawiac o erotyczne sny, mnie nic do tego. Napisalem ze nie jest w moim guscie, nie krytykujac upodoban i odczuc innych forumowiczow. Nigdy nie wypowiadam sie o zegarkach ktorych nie widzialem na oczy, ten widzialem wielokrotnie. Co do ceny, rowniez uwazam ze nie moja sprawa na co ktos wydaje wlasne pieniadze. Swoje wydalbym inaczej, ale jak napisales rzecz gustu. Nie jestem upowazniony do mowienia za innych, ale jezeli w moim otoczeniu dwie osoby kupuja nowego Patka za ciezkie pieniadze, i do obu przychodza niesprawne zegarki, to przyznasz ze fascynacja ma prawo przejsc. Kupujesz zegarek za 20 k euro, przychodzi zepsuty, wysylasz do naprawy i czekasz pol roku az zegarmistrzowie w Patku naprawia swoj wlasny blad. Moze sie zrobic lekko przykro.

No niestety - serwis Patka moze naprawde zarazić. Miałem podobne przejścia - dużo czekania, nerwów, dopominania się o swoje... Totalna olewka klienta poczynając od rzeczy ważnych, aż do "drobiazgow" w postaci opłaty 700 euro za przesylke na mój koszt. Zegarek w mojej opinii jest ciekawy - przymierzam go czasem u znajomego, myślę, że warto. Ale ja jestem do marki ostatecznie zrazony, choć niestety czekam na renowacje starej calatravy - czekam i czekam - obiecałem sobie, że to ostatnia przygoda z ta manufaktura...Ja w tych pieniądzach poszukam bym coś z Vacherona np.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale jezeli w moim otoczeniu dwie osoby kupuja nowego Patka za ciezkie pieniadze, i do obu przychodza niesprawne zegarki...

Co było z nimi nie tak ? Napisz coś więcej, będę wdzięczny.

No niestety - serwis Patka moze naprawde zarazić. Miałem podobne przejścia - dużo czekania, nerwów, dopominania się o swoje... Totalna olewka klienta poczynając od rzeczy ważnych, aż do "drobiazgow" w postaci opłaty 700 euro za przesylke na mój koszt.

Moglibyście przybliżyć te sytuacje, chętnie poczytaj o tym serwisie Patka, może właśnie skutecznie mnie to zniechęci do zakupu zegarka tej "zacnej" manufaktury. Zaoszczędzicie mi niepotrzebnych nerwów, wolę dmuchać na zimne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Calatrave swego czasu. Nieszczęśliwym trafem upadła mi na ziemię. Znajomy zegarmistrz ocenił, że to wlasciwie tylko ugieta koronka. Niestety został oficjalny serwis... Raczej ciężko kupić koronkę do PP w sklepie :) No i się zaczęło. Miało być zrobione w ciągu miesiąca. Trzeba się było upominac, przypominać, dzwonić do przedstawiciela w Niemczech. Koszty telefonów, nerwy. Zegarek wrócił po ponad pół roku!!! Wymieniona tylko os koronki. A za sama przesylke zwrotna z zegarkiem do mnie doliczyli sobie 700 euro do kosztów naprawy. Taniej byłoby mi wsiąść w samolot i odebrać osobiście. Nie wspominam już nawet o drobnych ryskach na kopercie, które pojawiły się w czasie naprawy, bo to szczegół przy całym zachodzie.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.