Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Patek Philippe Aquanaut

Rekomendowane odpowiedzi

Przy twoich Audemars Piguet, jakoś nie mogę dostrzec sensu zakupu teho modelu PP, poza posiadaniem czegoś z napisem Patek

Słaby jest a guma beznadziejna jak seiko motor sport :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak prezentuje się na żywo ten zegarek ale z całym szacunkiem jakim darze PP ten zegar jest po prostu brzydki - cyfry w indeksach jakieś takie "nierówne" (może to kwestia zdjęcia), faktura tarczy bez polotu, wskazówki - nuda. Ten zegar moim zdaniem wizualnie nie oferuje kompletnie nic poza logo PP na tarczy. Do tego koledzy piszą o problemach z werkiem, więc mi by to już dało mocno do myślenia czy wydać 20k euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się zastanawiam, czy mając AP ROO jest sens kupować takiego Patka. Zwłaszcza że pisałeś wcześniej, że zastanawiasz się też nad Lange 1815, do którego Aquanaut nie ma startu nawet.

Sam Aquanaut średnio mi się podoba, zdecydowanie bardziej kręci mnie Nautilus, więc ja ten model bym sobie odpuścił, jakbym miał taki dylemat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PP nigdy się nie interesowałem jako możliwym do zrealizowania zakupem.

Ta marka zawsze mi się kojarzyła z absolutnym topem jeśli chodzi o jakość wykonania kopert jak i mechanizmów a tu słyszę,że bywają problemy z jego serduchem.Coś takiego nie powinno absolutnie mieć miejsca w zegarku tej firmy i za takie pieniądze.

Co do samego modelu to na mnie on nie robi jakiegoś wielkiego wrażenia.

Według mnie jest to zegarek dla kogoś bardzo zamożnego kto może sobie bez żadnych wyrzeczeń na niego pozwolić czyli dokonać zakupu ot tak dla kaprysu i posiadać kolejnego PP tym razem do luźnego,sportowego stroju.

Gdybym ten model posiadał zakładał bym go np. do dresów,shortów czy T-shirta

Michał,twój AP Diver w/g mnie bije na głowę tego PP.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta marka zawsze mi się kojarzyła z absolutnym topem jeśli chodzi o jakość wykonania kopert jak i mechanizmów a tu słyszę,że bywają problemy z jego serduchem.Coś takiego nie powinno absolutnie mieć miejsca w zegarku tej firmy i za takie pieniądze.

Problemy z serduchem akurat mnie nie szokują, w końcu to bardzo delikatne mechanizmy i czasem może się coś popsuć. Natomiast to, co jest karygodne, to opisywany tutaj poziom serwisu i kontaktu z klientem. Te elementy dość mocno wpływają na ten tak zwany prestiż, a po takich rewelacjach jak tutaj wyczytałem, prestiż Patka leci mocno w moich oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek jest po prostu brzydki, a guma jak wycięta z opony rowerowej. Bransoleta też słaba.

Tak poważnie po co Ci on? Czy on wypełnia jakiś brakujący segment w kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Michał,twój AP Diver w/g mnie bije na głowę tego PP.

Mam zdanie przeciwne - ten PP bardziej mi się podoba ze zdjęć niż AP RO autora wątku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi zegarek akurat się podoba. Ma coś w sobie. Jest męski i konkretny ( bez bajerów ) ale jednocześnie delikatny i elegancki.

Uwielbiam gumy firmowe w zegarkach ale chyba wybrałbym w tym przypadku wersje na bransolecie aby mieć więcej do podziwiania jeśli chodzi o wykończenie stali.

Sprawa serwisu i słabego podejścia do klienta przez firmę jednak skutecznie by mnie powstrzymała od zakupu ( o ile oczywiście takie podejście firmy to standard ).

Od dawna twierdzę, że PP podobnie jak Vacheron to trochę śpiące królewny które jadą na marce chyba jeszcze bardziej niż Rolex ( mam wrażenie, że do powiększania się tego syndromu przyczynia się mocne przesunięcie klienteli drogich marek na Azję, Azjaci zachłysnęli się drogimi szwajcarskimi produkcjami i nie są jeszcze tak wymagający jak europejczycy czy amerykanie ). Jeśli miałbym wydać duże pieniążki na zegarek to wziąłbym coś od Lange & Sohne , AP lub coś niszowego ( jeśli nie traktuję zegarka jako inwestycję oczywiście ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni wolą blondynki, drudzy brunetki, ja zdecydowanie gustuje w tej drugiej grupie ;) Natomiast co do porównania PP i AP, to zdecydowanie bardziej sobie cenię Audemarsa niż Patka, ale ten Aquanaut ma coś w sobie, co za każdym razem kiedy chce kupić zegarek mnie do niego przyciąga. Idzie lato, fajnie byłoby mieć jakiś nowy zegarek z zacięciem sportowym do typowo letniej garderoby. Nie mówię, że już go kupuje, bo tak jak pisałem wcześniej mnie troche przeraża serwis tej manufaktury jak i ktoś słusznie tutaj zauważył delikatny mechanizm. Z wyborem zegarka to wbrew pozorom nie taka łatwa rzecz, aczkolwiek bardzo przyjemna :) A po co mi on ? A po co nam jest w ogóle kolejny zegarek w kolekcji jak tak naprawde wystarczy nam jeden, albo w ogóle wskazanie czasu w telefonie :) Nie umiem odpowiedzieć na pytanie po kiego grzyba mi ten zegarek :) Czy jest od brzydki, czy ładny, to już rzecz gustu. Kiedyś też mi się nie podobał, ale z biegiem czasu coraz bardziej zaczynał do mnie gadać, tak samo miałem z Royal Oak, a teraz sobie nie wyobrażam nie mieć AP w kolekcji, uwielbiam jego design. Ten Patek zdecydowanie zyskuje na żywo, przynajmniej moim zdaniem. Niemniej jednak prawdą jest, że sporo kosztuje i jest trochę przewartościowany, bo w większości płacimy tutaj za napis Patek Philippe, ale skoro ludzie go kupują, jest dość popularny, ceniony, to dlaczego nie. Pozatym nie można mu odmówić świetnego wykonania detali jak i oryginalnego stylu... Zobaczcie jak fajnie wygląda do zwykłego codziennego stroju :

post-27475-0-77715900-1366633137_thumb.jpg

Trochę się dziwie, że piszecie, że jest brzydki. Ja rozumiem, że może się nie podobać, ale odrazu pisać, że jest brzydki ? No cóż...

W każdym razie dziękuję za wszelkie opinie, napewno będą dla mnie pomocne, zresztą pewnie nie tylko dla mnie, bo wiem, że na forum jest jeszcze kilka osób, które chcą kupić ten zegarek.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się dziwie, że piszecie, że jest brzydki. Ja rozumiem, że może się nie podobać, ale odrazu pisać, że jest brzydki ? No cóż....

Oczywiście masz rację, wszystko jest kwestią gustu, szanuję to :)

Niemniej jednak, uwzględniając oczywiście, że każdy ma swój gust, moje stopniowanie urody zegarków wygląda mniej więcej tak:

1) jest piękny

2) mnie się podoba

3) mnie się nie podoba

4) jest brzydki

I to właśnie chciałem wyrazić, pisząc że jest brzydki :P, po prostu uznałem, że nie zasługuje nawet na określenie "mnie się nie podoba".

Mogę się mylić, ale czuję, że jeśli kupisz ten zegarek, to szybko go sprzedasz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał, podoba Ci się - kupuj :). Nie zastanawiałeś się nad używanym Nautilusem?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek, Aquanaut mi się dużo bardziej podoba od Nautilusa.

Mirku, ja mam podobnie, ale moim zdaniem brzydki to jest np. ten zegarek :

post-27475-0-66613800-1366637448.jpg

A napewno nie ten :

post-27475-0-99553900-1366637499_thumb.jpg

post-27475-0-10555500-1366637533_thumb.jpg

post-27475-0-28733300-1366637557_thumb.jpg

Choć rozumiem, że może się nie podobać.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupisz wersję na bransolecie lub dokupisz, to przejdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupisz wersję na bransolecie lub dokupisz, to przejdzie

Dokładnie, guma jest tragiczna moim zdaniem. Na bransolecie jest ok, całkiem nieźle się prezentuje.

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy chcecie od tej gumy, co z nią nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tylko tyle - nie kupowalbym (i to jeszcze za te pieniadze) 2 zegarka na gumie. Twoj AP z guma wyglada super ale drugi w kolekcji, to wg mnie za duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał...aby nie powielać w kolekcji podobnych modeli to na Twoim miejscu sprzedałbym AP Divera i kupił Aquanauta. Będziesz miał wtedy 2 zegarki od Genty ale o różnych kopertach. Czyli AP Royal Oak na bransolecie i Aquanauta na gumce.

Ja bym tak zrobił...ale Twój wybór :-) .

a co z garniturowcem Lange ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź tą drogą Michał :). Będziesz kupował na bransolecie czy na gumie?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj AP z guma wyglada super ale drugi w kolekcji, to wg mnie za duzo.

Trzeci, bo jeszcze mam Zenitha Striking na gumie.

Michał...aby nie powielać w kolekcji podobnych modeli to na Twoim miejscu sprzedałbym AP Divera i kupił Aquanauta. Będziesz miał wtedy 2 zegarki od Genty ale o różnych kopertach. Czyli AP Royal Oak na bransolecie i Aquanauta na gumce.

Ja bym tak zrobił...ale Twój wybór :-) .

a co z garniturowcem Lange ?

Divera raczej nie sprzedam, uwielbiam go. Bardziej męskiego zegarka sobie nie mogę wyobrazić - idealnie do mnie pasuje :) Co do Lange, to oczywiście jest wciąż w planach i cały czas jest brany pod uwagę, ale dwa garniturowce w moim przypadku są pomysłem pozbawionym sensu. Być może będę wymieniał Mosera na Lange, zobaczymy.

Będziesz kupował na bransolecie czy na gumie?

Jeżeli się zdecyduje, to raczej na wersje z gumą, super zestaw na lato.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze dwie live fotki :

post-27475-0-65631400-1366646405_thumb.jpg

post-27475-0-50759600-1366646429_thumb.jpg

Brzydki ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brzydki. Wolałbym już niebieskie złoto na tarczy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo jak już PP to Nautilus, on ma konkretny charakter, Aquanaut już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest świetny!

Mam nadzieję,że przy ewentualnym podejmowaniu decyzji będziesz kierował się tylko swoim gustem niezniechęcony tyloma negatywnymi opiniami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję,że przy ewentualnym podejmowaniu decyzji będziesz kierował się tylko swoim gustem niezniechęcony tyloma negatywnymi opiniami :)

Jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze, bo w końcu kupujesz zegarek dla siebie nie dla nas ;). Wklej fotkę jak wygląda na twoim nadgarstku :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.