Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki rower ? Jaki budżet ? Hydrauliczne tarcze ? Jeśli tak, to rodzina deore, slx, deore xt. Jeśli V to xt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROWER MTB , jedynie co w nim jest nie tak to hamulce padaka totalna , do reszty nie mam zastrzeżeń.

Hamulce hydrauliczne kellys'owskie pewnie dlatego.

Cena jaką mogę przeznaczyć , może być i nawet 1000zl tylko czy ja je w pełni wykorzystam?

Rowerem śmigam sobie rekreacyjnie , jakieś wypady rodzinę przeważnie w weekendy no i dzień w dzień do tyry jadę. Wiec dlatego szukam czegoś dobrego i nie koniecznie wygórowanego finansowo

post-86423-1469606399,2994_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładaj deore xt

Starsze :

https://m.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/hamulce-tarczowe-hydrauliczne/p,hamulec-tarczowy-deore-xt-br-m785-shimano,45950.html

Albo nowsze

https://m.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/hamulce-tarczowe-hydrauliczne/p,hamulec-tarczowy-deore-xt-br-m8000-shimano,574583.html

Różnią się tylko wyglądem i ceną. Ja mam starsze i to są masakrycznie mocne hamulce .

Tarcze zakładaj XT. Mocowanie na 6 śrub albo centerlock

Co do rozmiaru, to zależy jak jeździsz i ile ważysz z rowerem.

Ja mam 160 z przodu i z tyłu i potrafi mnie wykatapultować. Tylko, że jestem lekki i rower też dość lekki.

Ale możesz dać z przodu 180. Co do klocków , to tylko metaliczne . Jak dobrze znajdziesz, to z hamulcami i tarczami zmieścisz sie w 800 zł

Mtb nie jedno ma imię, rower mtb, to może być XC, FR, DH, DUAL, 4X, ENDURO....

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na tyle nie jestem wtajemniczony w tych nazwach .

Mam KELLYS a TNT 50 29ER Z 2014 .

Tylko czy mi takie bajeranckie hamulce będą przydatne do zwykłej jazdy ? Jechałem dziś na kumpla rowerku i miał zwykle SHIMANO i kurcze jak i u Ciebie z przodu katapulta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko popatrz. Zwykłe Schimano będą wariować już przy 0 stopni. W modelach od deore jest to wyeliminowane . Jeśli nie będziesz rowerem szalał, to bierz deore ( bez xt) komplet tarcz deore, i będziesz zadowolony. A i poszaleć pozwolą i są tańsze od xt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kona- klasyka w czystej postaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potestowałem wczoraj nowe oświetlenie, nie jest źle  ;) 

IMG_20160728_201214.jpg

IMG_20160728_220506.jpg

IMG_20160728_221030.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest źle ale do mnie jakoś nie przemawia , strasznie dużo miejsca zajmują na tej kierownicy, złwaszcza, że jeszcze za szeroka to ona nie jest .

daf667e6510ddb28b13801bd68493a18.jpg

Ja przypiplem na odwrót ro góry nogami , jeszcze jedna zakupie na drugą stronę i prawie jak w samochodzie oświetlenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strasznie dużo miejsca zajmują na tej kierownicy, złwaszcza, że jeszcze za szeroka to ona nie jest .

strasznie dużo miejsca? Biorąc pod uwagę ich moc oraz to że maja wbudowane akumulatory to te lampki sa...malutkie :)

sigama - 7 cm x 4 cm

mactronic - 8cm x 5 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie ceny i która jak mocno świeci? ja kupiłem pierwszą lepszą za 15zł z przeceny  :lol:  ogólnie na drodze mnie widać, światło nawet ok ale świeci punktowo, do tego kierownica przy mostku jest szersza a tam gdzie jest węziej kierownica jest minimalnie wyprofilowana do tyłu i lampka świeci mi obok koła a nie przed nie. Niby pierdoła ale chciałbym coś, co będzie dawało niezłe światło przede mną i tam, gdzie tego chcę. Może jakieś inne propozycje?

co do lampki "pod kierownicą" to kumpel tak ma, fajnie to nawet wygląda  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest źle ale do mnie jakoś nie przemawia , strasznie dużo miejsca zajmują na tej kierownicy, złwaszcza, że jeszcze za szeroka to ona nie jest .

Ja przypiplem na odwrót ro góry nogami , jeszcze jedna zakupie na drugą stronę i prawie jak w samochodzie oświetlenie

W tamtym roku wynalzł ja lampę sztuk 1 której koszt zmieścił się w 10 pln.

Troszeczku przewyższa mocą oświetlenie samochodowe, niestety akusie starczają na 1h śmigania, ale jak na nocny mocny zimowy trening szosowy styka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@trollu,

mniejsza to Sigma Buster Sport 100, druga to Mactronic Roy.02

obie bardzo ładnie świecą oczywiście z przewagą dla Roy - 600 lumenów (Sigma 120)

ceny w necie sprawdź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami poza moimi szosami wsiadam na speca ale niestety moja wybranka wkrecila się w jazdę i po setupie z nowymi oponami już mam mniejsze szanse

http://m.imgur.com/phkOLtS?r

Edytowane przez eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dziś jechać poszaleć w lesie, a tu burza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pojezdzilem 28km co prawda tylko, ale zawsze jakiś ruch.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miało padać...a nie padło :D

IMG_20160731_085223.jpg

IMG_20160731_101246.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłbym w tym wątku zrobić lekki offtop w stronę fotelika na rower dla 1,5 rocznego synka i jakąś propozycję dla 3 letniej córki? Jeżeli nie za bardzo tutaj pasuje to założę nowy wątek.

Edit:

W takim razie rozwinę wątek.

Jako, że roztyliśmy się z żoną strasznie, a dorobiliśmy się dwójki dzieci. Chcielibyśmy zabrać się za sport. Jako pierwszy do głowy wpadł nam rower. Tylko trzeba by zadbać o dzieci. Stąd moje pytanie. Jaki fotelik najlepiej dla 1,5 rocznego bojsa - ewentualnie jakieś inne ciekawe rozwiązanie. I co zrobić z 3 letnią córką, która radzi sobie na normalnym rowerku z dodatkowymi kółkami; świetnie jeździ również na "odpychaczu". Dla córki sztywny hol? Puścić ją samemu? Męczenie jej w foteliku już chyba nie miałoby sensu.

Jakie mielibyście dla nas propozycje.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że bez problemu. Tylko niestety ja nie pomogę, ale koledzy powinni . :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej przyczepkę i dwójką dzieci wchodzi do środka , mogą się nawet razem bawić w czasie jazdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi