Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj byłem u lekarza, podpowiedział mi co i jak. A niech się tylko załapię na terapię biologiczną (reumatoidalne zapalenie stawów) to oświadczam wszem i wobec, że zrobię jakieś Ultra.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj byłem u lekarza, podpowiedział mi co i jak. A niech się tylko załapię na terapię biologiczną (reumatoidalne zapalenie stawów) to oświadczam wszem i wobec, że zrobię jakieś Ultra.
Trzymam kciuki, żeby się udało.

U mnie nowy rower, wziąłem rozmiar M. Tak to wygląda po wstępnej przymiarce, zostaje 1,5 - 2 cm do ogranicznika w oryginalnej sztycy, mostek na plus. Chyba przydałaby się sztyca z offsetem 15-20 mm. Wcale nie mam dużo przestrzeni do krocza, dziwne

ec84846f7249061d884aa88f9de8815a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już w dniu dzisiejszym, gotowość 100%

Nareszcie ludzie doceniają Jurę a szczególnie nasze okolice, my staramy się jeździć te trasy Merlinami 5

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

IMG_20230818_114032.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś Pętla Kłodzka i nie tylko. Po drodze trochę   jeżyn  podjadłem 😀

20230820_161750.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemów z rozmiarem ciąg dalszy, kupiłem Rockridera x120 w rozmiarze M, względem sytuacji na zdjęciu sztyca powędrowała jeszcze 2 cm w górę.

Miałem w weekend trochę wolnego czasu, pomierzyłem dokładnie, poustawiałem i chyba nie ma co się kopać z koniem.

W dobrze ustawionych spd, spodenkach z pampersem sztyca (400 mm) 1 cm od ogranicznika, docelowo może 0,5 (pokrywa się z zasadą przekrok- 10 cm), żeby właściwie ustawić siodełko względem osi pedała trzeba odsunąć je na maksa do tyłu, mostek na plus, ale trzeba by dać ze dwa centymetry dłuższy.

Można go dopasować - sztyca 20 mm offsetu, dla spokoju 450 mm długości, żeby więcej rurki było w ramie, do tego mostek 90 mm z dużym wzniosem

Chyba jednak pójdę w przeciwnym kierunku - wymienię na L i dam mostek 60 mm.

Martwi mnie przekrok, tyle się naczytałem, że ludzie zazwyczaj na za dużych ramach jeżdżą...

Myślicie, że w Decathlonie można się dogadać, żeby w L zamontowali korbę 170 a nie 175? Mają w ofercie osobno takie korby w różnych długościach.
6ac9767c3411d663136f2986bc0dfce8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie od razu widać, że rozmiar za mały i po co kombinować tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Sataic, moje pierwsze mtb, naczytałem się, że wszyscy jeżdżą na za dużych ramach, w przekroku mam mieć dużo luzu i takie tam. Ja przy rozmiarze L to z tym przekrokiem tak na styk, gorzej niż w szosie.

Od kiedy oddałem rower crossowy mojej dziewczynie, jeżdżę na dwóch rowerach z barankiem - przy kierownicy 720 mm jest mi tak dziwnie, że nie potrafię dojść do żadnego konstruktywnego wniosku nt. pozycji na rowerze.

Na szczęście w Decathlonie można bez problemu wymienić.

Jakiej ramy użyłeś do złożenia swojego roweru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Octane one prone.

Może nie jest najlżejsza, ale wtedy taki miałem budżet i bardziej na osprzęcie mi zależało, mam co chciałem.

Ten Cannodale to też L i moja kobita jeździ bez problemu i lepiej jej niż na Cube w rozmiarze M. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grunt, że pasuje, całość wygląda świetnie.

Jadę wieczorem wymienić na L, zero problemów, Pan z serwisu nawet zapytał pod jaką wagę napompować amortyzator. Muszę przyznać, że w obu Decathlonach w Lublinie na rowerowych jest niesamowicie miła obsługa, a tym razem kupowałem wysyłkowo z centrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się boję jechać w takiej grupie na szybkiej trasie, jak już muszę to w samym ogonie z dużym odstępem. W zeszłym roku chłopak prowadzący grupę wywalił się na zjeździe, ktoś sobie utwardzał wjazd na działkę po drugiej stronie ulicy i zgubił trochę tłucznia na jezdni... 9 osób zaliczyło glebę, na Podkarpaciu helikoptera nie było, kolega 27 kilometrów jechał na izbę na rowerze jak się potem okazało ze złamaną ręką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co koledzy sądzą o takim Superiorze? Nigdy nie miałem do czynienia z tą marką.

Dostałem propozycję zamiany z dopłatą za jeden z zegarków wystawionych do sprzedaży i się zastanawiam, czy nie wymienić mojego Scott'a. Kusi mnie carbon, wysoka grupa osprzętu, no i tylko tylna przerzutka.

SUP.png

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem niezły, na żywo obejrzeć czy carbon gdzieś nie walnięty i jak pasuje to brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi