Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, tessio napisał(-a):

Znajomemu urwała się korba podczas jazdy sama z się, konsekwencje poważne... co za dziadostwo.

Xx3vmz3bcGFhlpM6CB4ypcHCblipsVCu7JPfNoYA-ss-2048x1153.jpg

Za dużo watów w nogach 🤔

Coś poważnego się stało? Mam nadzieję, że tylko straty materialne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Niestety poważnego, dwa zęby do roboty, szwy na twarzy, ogólnie rozbity. Kask, okulary, klamka, korba do kosza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, tessio napisał(-a):

Niestety poważnego, dwa zęby do roboty, szwy na twarzy, ogólnie rozbity. Kask, okulary, klamka, korba do kosza.

To grubo. 

W takim razie szybkiego powrotu do zdrowia i na rower 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugiego chyba nie będzie. Jeśli tak się skończy to raczej nie bedzie euforii z wygranej 

a jednak, chyba będzie 2 tura

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby człowiek wiedział a jednak się łudził. Przed zawodami ludzie typowali ze Brandona oszukają, że Szymon bedzie na podium i że Semeniuka tez jakos upchną. No i się sprawdziło. Sędziowania do bani, cale zawody liczac od planowego startu trwaly z 8h paranoja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja skończyłem olglądać jak przełożyli drugie przejazdy na 1 w nocy. Co do sędziowania - nie wypowiadam się bo raz - wszędzie tam gdzie ktoś kogoś ocenia, ktoś będzie zadowolony a ktoś będzie się czuł oszukany. Dwa - relację oglądałem bez dźwięku, jednym okiem bo drugim z żoną standup Olki Szczęśniak :lol: (ogólnie pozamiatała tym materiałem).

coś wiadomo co z Camem Zinkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś nie były ważne kilometry, tętno czy prędkość. Liczył się udział w rajdzie #kręcimydlazdrowia zorganizowanym przez Fundację Zdrowie w Brzezinach. Pogoda nie dopisała, ale humory i frekwencja już tak 😉

Nawet odpowiedni numer w niczym mi nie przeszkodził 😉

IMG_9617.jpeg

IMG_2588.jpeg

IMG_2568.jpeg

IMG_2545.jpeg

IMG_2594.jpeg

IMG_2538.jpeg

IMG_2529.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deszczowo, grzybowo, dla odmiany kręcenie po lesie 🌲😜🚴

GarminConnect_20241013-154756.jpg

IMG_20241013_153951.jpg

IMG_20241013_123515.jpg

IMG_20241013_154110.jpg

IMG_20241013_154022.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.10.2024 o 20:15, tessio napisał(-a):

Znajomemu urwała się korba podczas jazdy sama z się, konsekwencje poważne... co za dziadostwo.

Xx3vmz3bcGFhlpM6CB4ypcHCblipsVCu7JPfNoYA-ss-2048x1153.jpg

Widziałem jego wpis na FB z pytaniem czy ktoś pociągnął producenta do odpowiedzialności za wadę ... 

Oby się udało i oby to nie odbywało się w l PL gdzie prawo ubezpieczonego kuleje.

Ale Ciekawi mnie czemu przy zerwaniu poleciał na twarz a nie udało się uratować sytuacji podparciem nogą lub nie usiadł na siodełku, wiadomo łatwo się mówi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, trollu napisał(-a):

coś wiadomo co z Camem Zinkiem?

Popękane żebra, zapadnięte płuca. Jak na niego ( jego historię urazów) to nic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Burns napisał(-a):

Widziałem jego wpis na FB z pytaniem czy ktoś pociągnął producenta do odpowiedzialności za wadę ... 

Oby się udało i oby to nie odbywało się w l PL gdzie prawo ubezpieczonego kuleje.

Ale Ciekawi mnie czemu przy zerwaniu poleciał na twarz a nie udało się uratować sytuacji podparciem nogą lub nie usiadł na siodełku, wiadomo łatwo się mówi...

Widac, ze nigdy nie spadla Ci noga z pedalka podczas naciskania na niego, ze o peknieciu korby nie wspomne.

Zazwyczaj korba, os pedalka, but, ladncuch,  nie strzela jak sobie jedziesz lajtowo. Dzieje sie to niestety najczesciej, gdy wkladasz duzo sily, czesto, gdy stoisz, czy podczas sprintu. Gdy sila i waga jest na jednej stronie roweru i w jednej sekundzie nie masz na czym jej oprzec, lecisz na asfalt.

Zobacz co sie stalo, gdy jeden z najlepszch kolarzy swiata mial podobny problem:

Nie wyglebil tylko dlatego, ze bylo to na podjezdzie, wiec predkosc byla stosunkowo mala, a do tego techniczne opanowaniie roweru i sila / wytrzymalosc Armstronga nalezala do najlepszych na swiecie.

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spadła, blizny na łydkach świadkiem, ale w innych okolicznościach.

W tym co odpisujesz są dwa słowa kluczowe: "naciskaniu", "ale urwał"

Może rzeczywiście za dużo watów w nodze, a czy była wada, napowietrzone aluminium to już tylko ekspertyza może mu pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Burns napisał(-a):

Spadła, blizny na łydkach świadkiem, ale w innych okolicznościach.

W tym co odpisujesz są dwa słowa kluczowe: "naciskaniu", "ale urwał"

Może rzeczywiście za dużo watów w nodze, a czy była wada, napowietrzone aluminium to już tylko ekspertyza może mu pomóc.

Przy takim peknieciu korby nie wyobrazam sobie, zeby wady nie bylo. To powinno wytrzymac bez problemu chwilowe 3000W.
Rok czy dwa lata temu Shimano mialo duzy problem z pekajacymi korbami. Ludzie zlozyli pozew grupowy przeciwko Shimano, a Shimano wezwalo do zwrotu 2.8 mln korb 😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
2 godziny temu, Burns napisał(-a):

Był ostatnio 4 open i pierwszy w M30 na Garmin Gravel Race 😉 ale raczej obstawiałbym wadę korby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Kamel napisał(-a):

Czyżby Gniewino z tym sympatycznym podjazdem od Jeziora Żarnowieckiego ?

tak 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi