Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum?

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, sanik napisał(-a):

1788700257586.png

IMG_20260906_145258.jpg

IMG_20260906_145410.jpg

IMG_20260906_145529.jpg

IMG_20260906_104839.jpg

IMG_20260906_104830.jpg

Canyon - czytałem wiele pochlebnych opinii o tej marce. Szkoda, że w Polsce można kupić rower tylko w sprzedaży wysyłkowej. Wiem, że można testować i zwrócić go w ciągu 30 dni, ale chyba nie o to chodzi. Jak się ten twój sprawuje i w jaki sposób go nabyłeś? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Canyon - czytałem wiele pochlebnych opinii o tej marce. Szkoda, że w Polsce można kupić rower tylko w sprzedaży wysyłkowej. Wiem, że można testować i zwrócić go w ciągu 30 dni, ale chyba nie o to chodzi. Jak się ten twój sprawuje i w jaki sposób go nabyłeś? 

Z Canyonem jest w Niemczech podobnie jak z Rose – sprzedaż przede wszystkim bezpośrednia, przez internet. Canyona stacjonarnie można właściwie zobaczyć u nich w siedzibie, Rose jest trochę łatwiej spotkać na żywo, np. w Osnabrück.

Canyonów widziałem już sporo i zawsze robiły na mnie dobre wrażenie, ale żadnym osobiście nie jeździłem. Sam kiedyś brałem je pod uwagę, tylko przy rowerze jednak ciężko mi podjąć decyzję bez wcześniejszej jazdy.

Z drugiej strony ich filozofia bardzo mi się podoba. Bez salonów i całej sieci pośredników, ograniczona liczba wariantów i kolorów, za to za rozsądne pieniądze dostajesz naprawdę dobry osprzęt. Trochę jak u Henry'ego Forda – wybór jest, pod warunkiem że wybierzesz to, co producent przewidział 😂

I wcale nie uważam tego za wadę. Producent upraszcza sprzedaż i logistykę, oszczędza na pośrednikach i setkach konfiguracji, a klient dostaje uniwersalny, dobrze wyposażony rower w atrakcyjnej cenie. Nie studiowałem ekonomii, ale taki model biznesowy do mnie przemawia 😅

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Kupiłem standardową drogą, ich sklep internetowy. To mój trzeci canyon, zero problemów zakupowych i użytkowych. Patrząc po ilości Canyonów na ustawkach gravelowych i szosowych, ludzi zadowolonych jest sporo.

Po kilku latach jeżdżenia wiem jaka geometria będzie dla mnie ok, więc zakup online mnie nie zaskoczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, sanik napisał(-a):

Kupiłem standardową drogą, ich sklep internetowy. To mój trzeci canyon, zero problemów zakupowych i użytkowych. Patrząc po ilości Canyonów na ustawkach gravelowych i szosowych, ludzi zadowolonych jest sporo.

Po kilku latach jeżdżenia wiem jaka geometria będzie dla mnie ok, więc zakup online mnie nie zaskoczył.

Na jak szerokich oponach jeździsz? 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Na jak szerokich kołach jeździsz? 

Pytasz o oponę? 2.1

Jeśli obręcz to wew. szer 29mm.

Pewnie zaraz będą pytania, po co tak szerokie koło w gravelu. Cóż to naprawdę działa w moim przypadku.

Mam jeszcze drugie koła z oponami Caracal race 40mm. Zasuwają po asfalcie i twardym, suchym szutrze, ale w trudniejszych warunkach nie istnieją.

5 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

@sanik na jakim modelu jeździsz ? 

mi w oko wpadł Grizl CF7, ale to zakup na sezon 2028 dopiero 😕

Grizl sl cf 8 1by, to poprzednia rama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, sanik napisał(-a):

Pytasz o oponę? 2.1

Czyli 53mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego canyona też kupiłem przez internet. Zresztą żonie podobnie. Nie było żadnych problemów. Szybka wysyłka. Solidnie zapakowany. Prosta instrukcja montażu. 

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Czyli 53mm?

Jest 54mm i nawet solidny zapas, choć oficjalnie wchodzi 50mm. Obecne ramy Grizla więcej przyjmują.

IMG_20260630_164059.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi