Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

I żeby było ciekawiej... Wstałem, tylko mnie " gryzie coś " myślę sobie, a pewnie tylko obiłem.. Zajechałem do domu ( na skrajnie zapowietrzonych heblach). Obejrzałem jakiś film, poczytałem książkę, poszedłem się umyć... Myślałem że na zawał zejdę jak zobaczyłem efekt ;) 1,5 miesiąca się goiło. Potem doszedłem do wniosku, że to był efekt jeansów z rozporkiem na guziki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ło fak  :wacko: nieciekawie. Ja w zeszłym roku też leciałem przez kierownicę, w powietrzu miałem nawet ułamek sekundy "równowagi" i wisiałem brzuchem na kierownicy, myślałem że wrócę w dobrą stronę ale nie wyszło  :P  tyle że miałem małe otarcie na brzuchu i na tym się skończyło.

może jutro coś pojeżdżę, pogoda fajna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie czapeczke :) :) niestety do jazdy to się nie nadaje... Ale do chodzenia owszem.

Stylowa :) Wrzuć foty z przymiarki.

Cały styczeń zresztą, pierd..m coś ponad 1500km ;)

Strzelałem, że właśnie z takim wynikiem zakończysz styczeń :)

Lot przez kierownicę, przy prędkości, lądowanie na kostkę... Pęknięte oba kable hydrauliczne i obrażenia ( sam się zastanawiam jakim cudem) tego co między nogami, rozcięcia... Na szczęście nie groźne

Ja pamiętam dwie katastrofy rowerowe.

Pierwsza to przejażdżka na Ukrainie dziadka. Przyzwyczajony już do klamek zapomniałem o hamowaniu pedałami. Brama była moja. Klejnoty bolały srodze :)

Druga to zjazd z górki, na dole był przejazd kolejowy i przejście przez nie, do tego barierki jak to na przejazdach, taki slalom. Po zewnętrznej stronie wystający betonowy krąg, tworzył półkole. Nie udało się ominąć. Odbiłem się od barierek, na kręgu wywaliło mnie w górę. Rower został a ja znalazłem się jakieś 3 czy 4 metry dalej. Pamiętam tylko moment uderzenia i jak się podnosiłem. Oklepałem się z kurzu i śmigałem dalej :)

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia czapeczki oczywiście będą :)

Gleby na rowerze się zdarzają, " jak się nigdy nie wywaliłeś, to znaczy że coś robisz źle ". :)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki .

Niestety kolory to już nie bardzo zostały :)

Bianchi i jakiś taki .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj było jeszcze kilka czarnych i szarych... Szybko się rozeszły..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gleby na rowerach sa stare jak kolarstwo. Zasada jest jedna: nie czy tylko kiedy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Road-Racing.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście, że mniej bolą, niż te na motocyklu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj 20 km. Lekko mrozie, -5. Slonce swieci, niebo bezchmurne, takze bardzo przyjemnie. Po 3 km postój na stacji i kompresor. Pod domem praktycznie kapcie. Chyba mam dętki do wymiany

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę się wyglupial z tublessami. Ja póki co jeżdżę to założyć musze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówiąc osprzęt ujmuję wszytko, oprócz ramy.

Chłopie pływasz, yyyyy widzisz gdzieś tu koła?

grupy_osprzetu_shimano_shimano_105_1_ae9

Nie rozważam pod kątem geo, bo wiadomo, że to diabelnie ważne

Szosa nie wybacza, cross już jest elastyczniejszy, mtb ma jeszcze większe widełki akceptacji wymiarów osobnika.

Strzelałem, że właśnie z takim wynikiem zakończysz styczeń :)

Z takim zakończyłem w tamtym roku, w tym jest dużo lepiej...

Gleby na rowerach sa stare jak kolarstwo. Zasada jest jedna: nie czy tylko kiedy

Stosuję tą zasadę gdy chociażby testuję sprzęt np na lodzie :)

A jeżeli chodzi o pady, tak warto mieć je wyćwiczone, sztuki walki bardzo pomagają. Mnie też pozostało po nich np kontrolowany lot przez kierownice, czy kładzenie bokiem poprzez dobicie.

Dzisiaj 20 km. Lekko mrozie, -5. Slonce swieci, niebo bezchmurne, takze bardzo przyjemnie. Po 3 km postój na stacji i kompresor. Pod domem praktycznie kapcie. Chyba mam dętki do wymiany

Wczoraj 100, dzisiaj 100. Nieuniknione, że dętki sparciały. Wilgoć  znacznie przyśpiesza ten proces, a jak jeszcze dodać mróz.

zakładaj tubelesy  :lol:

Po ch...

Dobre opony z wkładką antyprzebiciową + dobre dętki i zapominasz o wielu problemach przez wiele, wiele km, można by rzec w dziesiątkach tysi nawet zimą ;)

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to było pół żartem pół serio ;)

ale gdybym miał kombinować z jakimiś wkładkami to wolałbym tubelesy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

facepalm.jpg

PicardDoubleFacepalm-1.jpg

Po co!

zdjecie,600,520688,20141002,nieprzebijal

;)

Jak załapiesz w tubach defekt 100km od chaty to zaczyna się rzeźba, podobnie przy szytkach, a tak chwila i wracasz do gry.

Na zakończenie:

Wymieniłem łańcuch, prawda że jest ładnie?
zabki.jpg

Aha, na ostatniej koronce przejechałem już jakieś 3 stówy od tamtego czasu, wiele podjazdów w korbach ;) Wolnobieg jeszcze trochę tysi powinien zrobić tej zimy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwila na co? pytam na serio. Przy tubelesach mleko swoje robi i tam gdzie z dętki będzie schodzić tubeles będzie dalej jeździł. Ja mam u siebie zwykłe dętki, jak na razie odpukać bez awarii. Jak opony się skończą to pewnie przejdę na tubelesy. W razie awarii dętka w plecak i jazda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim zakończyłem w tamtym roku, w tym jest dużo lepiej...

To w tym roku styczeń na ilu zakończysz?

Wymieniłem łańcuch, prawda że jest ładnie?

Wygląda dużo lepiej niż mój :P Chce go zdjąć jak się trochę bardziej wiosennie zrobi i przeczyścić - wcześniej nie ma sensu. Do połowy roku go zjadę i założę nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała dziurka na tubelessie się sama uszczelni. Jak jest większa, to się nie uszczelni, wtedy wykręcamy wentyl i zakładamy dętke. A jakie fajne efekty jak opona pęknie :)

No i system tubeless czasem jest problematyczny do założenia.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raz pomagałem kumplowi założyć tubelesa w remedy, jakoś dało radę chociaż fakt, zwykła opona dużo szybciej siada. Ja osobiście parcia na tubelesy nie mam, nie uważam żeby były dla mnie lepsze niż dętki ale może za jakiś czas je wypróbuję.

A takie coś widzieli?  :lol:

http://blog2kolka.pl/2017/01/27/czasowy-fatbike-trek-ttx-equinox/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-55687-1485771140,7703_thumb.jpg No to ta moja, o która pytałem jakiś czas temu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez dawidowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi