Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Cię - myślisz, że nie piją ? Jedyne co się zmienia to miejsce sprzed TV na plener. Co leśna budka, albo wiejski sklep to czas na browara w myśl zasady, że prawdopodobnie w przedziale 30-50km go wypocisz. Było lepiej jak promile na rowerze, były powiązane z prawem jazdy na samochód - po nowelizacji mają wylane...

TV zastępuje szerokopasmowy internet - nie problem obejrzeć np mecz w telefonie /tablecie sącząc piwo na łonie natury.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się cieszę jak widzę masę ludzi którzy kręcą kilometry na szosie (rowerze), obojętnie czy za 3k czy za 50k pln, zamiast siedzieć w domu i pić browar i narzekać. Jak ich stać i chcą, niech jeżdzą na Colnago/Pinarello itd., obojętnie jaką formę prezentują, ale niech jeżdżą dla przyjemności i zdrowia.

podzielam pogląd powyższy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jechali na szosach pokroju tej czerwonej

Przecież wiadomo, że czerwone są najszybsze :)

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny etap poland bike za mna, tym razem Płock. Pół dnia padało na szczęscie chwile po starcie przestało ale błotko odpowiednie i tak było :D

Świetna trasa, dużo stromych podjazdów i zjazdów z obydwoma palcami na klamkach po zabłoconych lasach.

Sektor utrzymany, rower umyty więc można odetchnąć ;)

IMG_20180624_172439.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto dawał tempo podjazdu .. Starzy kolarze na stalkach z lat 70. :) Mocne dziadki :)

Znam takich kilku, starzy zawodnicy, część z kadry zawodowej. Jechałem z niejednym ciężko było, ale to za młodu jak mnie na hopach rozkładali na czynniki pierwsze.W tamtym roku to co poniektórzy próbowali jechać ze mną, ciężko mieli i w ostateczności strzelali.

Ale to jest tak:

Jesień-wiosna jazda na ciężkich pokrakach no i efekt jest taki jak na poniżej załączonych obrazkach:

Rower jakieś 13 kila:

DSC_0324-1024x576.JPG

i przejaszczka:

https://www.strava.com/activities/1633876389

Wielu się śmieje z mojego systemu, ale jak widać sprawdza się elegancko w moim przypadku.

Dziś wiało c`nie :)

Rower 10 kila z hakiem i więcej jak połowa pod ten zajebiaszczy wiatr. AVG 31,5 Dst 50 km, reszta z wiatrem i gdzie  leciało luźno pisiont z nogi. Całość:

https://www.strava.com/activities/1658612590

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja piernicze..

Czasy piękne. Dość płasko. Ciekawe jakie czasy bym zrobił na 50km z takimi małymi pojazdami . Z reguły na 50km mam prawie 500m podjazdów.

Moje mtb waży 13kg :) Szosa 9 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pedały miesiąc temu. Support jak i stery jeszcze nie rozbierane. Support jak czas pozwoli to będę sprawdzał. Dźwięk jest jakby z tyłu. Przy obracaniu koła. Myślę że to detka. Pedały to Lixada od majfrendow.

Z lewej strony jak strzela to też wydaje się, że z tyłu. Dętka jak już to by syczała i do minuty byłby kapeć. Pedały jak zakładane na sucho i dobrze nie dokręcone mogą strzelać na gwintach.

Jak to jest na prawdę z tyłu  to piasta do wglądu, może być też zacisk, albo i nypel, lub luźna ( nie dostatecznie naciągnięta) szprycha.

Ja piernicze..

Czasy piękne. Dość płasko. Ciekawe jakie czasy bym zrobił na 50km z takimi małymi pojazdami . Z reguły na 50km mam prawie 500m podjazdów.

Moje mtb waży 13kg :) Szosa 9 .

Jeżeli to są krótkie hopy na buta to czasy by mnie się  za specjalnie nie zmieniły, chyba że in plus. Mam tendencje do dokręcania na krótkich podjazdach takich 3%, powiedzmy u podnóża 38, szczyt 42km/h, długość  tak z 600m,przełozenie 50/14, ale to dlatego, że traktuje je treningowo i z nich interesuje mnie czas. Natomiast jakby na tych 50 km była tylko jedna góra to na przykładzie Anki ten czas mógłby być( dawno nie wjeżdżałem) w sumie podobny. Generalnie wszystko rozgranicza się w odpoczywaniu, jeżeli jest długi stromy podjazd i nie ma kiedy dojść do siebie to generuje to straty, bo nawet jak jest zjazd, gdzie można solidnie dokręcić to bywa że nie ma już czym.

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał Kwiatkowski Mistrzem Polski ze startu wspólnego w Ostródzie.

Wczoraj trzeci za Bodnarem i Białobłockim w czasówce.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać wykres mojej trasy. Podjazdy długie. Szczególnie ten pierwszy. Parę km na jakieś 6 procent około.

Drugi krótszy ale pod 20 procent momentami a w większość ponad 10.

Zjazd pierwszy, szybki , kręty, z widokiem w dół, można ciąć. Więcej niż 55 tam nie poszedłem bo był by rów, bardzo wąsko. Drugi zjazd bardziej stromy, troche mniej kręty, brak widoczności w zakrętach, nie da się ciąć, fatalny asfalt, bałem się więcej niż 60 tam polecieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis byla nieudana ucieczka przed natura :)

a40180567f8353bbmed.jpg

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szosa mi spadła ze ściany..

Razem z wieszakiem.

Okazało się na ścianie było 5 cm tynku i kołki siedziały w tynku..

Szosa cała bez zadrapań nawet bo zatrzymał się na szafce 30cm niżej.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawiłem

post-81019-1529946224,1781_thumb.jpegpost-81019-1529946228,1783_thumb.jpegpost-81019-1529946238,2787_thumb.jpeg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wagę 50kg utrzymuje to teraz bez problemu.

Na ścianie jest prawie 5 cm tynku i w tym jest problem. Teraz dane kołki 150mm i nie ma problemu.

Jak spadł to zatrzymał się jakoś dziwnie na ten szafce pod spodem. Narzędzia tam mam. Także rowe nawet nie upadł.

Fart piękny...

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że tam nie było samochodu bo historia i take zna przypadki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dziury nie zaklajstrowales

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaklajstrowałem.

Na ostatniej focie już jej nie ma .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun. Farba też mazniete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Farba jakaś stara i żółta się zrobiła. Jutro to będę jeszcze raz malować.. by to wyglądało jakoś po ludzku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi