Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

tak

Przez moją mieścinę śmignąłeś :)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo brzegu jechal :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo brzegu jechal :)

Dobry suchar zawsze w cenie :D :D

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie juz na wiosne kupiona ale pokazac mozna ]

Zamiast bidony będziesz musiał wozić puszkę szpinaku :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty byś wyglądał w niej prowokacyjnie. ;)

Postura nie ta :D Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast bidony będziesz musiał wozić puszkę szpinaku :)

Dam rade :) mam dwa miejsca na bidony . to w jednym bedzie bidon w drugim szpinak

Ewentualnie 3 puchy do tylu w kieszenie

743d0a1a2f595d4cmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję rewerba :D

Powód ?

Teraz mam kompromis pomiędzy zjazdami i podjazdem .

A z rewerbem na zwykłą jazdę mogę pójść tyle w górę .

A na zjazdy myk i 10 cm w dół .

f5a11eda05078f52dba193919ef96053.jpgdf3f294e066adafb394d2fc54a5439a7.jpg

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuję rewerba :D

Powód ?

Teraz mam kompromis pomiędzy zjazdami i podjazdem .

A z rewerbem na zwykłą jazdę mogę pójść tyle w górę .

Tylko dziesiątkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1100 zł niecałe.

Nie potrzebuje więcej niż niż 10.

A dlatego 34cm bo by się opierało na śrubie od koszyka na bidon.

W każdym razie taka jest optymalna . 34 skok 10 i 30.9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czołem Panowie,

Jakieś plany rowerowe na niedziele? moje plany legły w gruzach ze względu na pogoda. Za miękki jestem i nie wychodzę na mróz i deszcz ze śniegiem, ale podziwiam tych co śmigają. Jechałem samochodem i minąłem dwóch cyklistów- jeden wracał z lasu góralem, a drugi pędził po asfalcie (40km/h) szosą. 

miłej niedzieli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czołem Panowie,

Jakieś plany rowerowe na niedziele? moje plany legły w gruzach ze względu na pogoda. Za miękki jestem i nie wychodzę na mróz i deszcz ze śniegiem, ale podziwiam tych co śmigają. Jechałem samochodem i minąłem dwóch cyklistów- jeden wracał z lasu góralem, a drugi pędził po asfalcie (40km/h) szosą.

miłej niedzieli :)

to tylko kwestia dobrego ubioru... naprawdę można mieć mega fun z jazdy zimą po śniegu w lesie. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46381399_2320452808025189_83347052670820

u mnie takie tam wczoraj, -2*C, powrót do prostej i szerokiej kiery i szerokich opon :D  W sumie tylko kawałek bo raz, że mnie jakiś pies pogonił a dwa - w las samemu średnio mi się chciało jechać. Sarny ok, lisy raczej też uciekają, dziki niby tak samo ale średnio chciałem w nocy się z nimi spotykać  :lol:

Tak czy inaczej zapomniałem jak to jest jeździć na mrozie, byłem wczoraj w deca i macałem kurtki - Roadcycling 520 sprawia wrażenie ciepłej ale chyba będę brał Rockrider 500. Zimą raczej Domane nie będę ruszał a tylko fulla po lasach. Niedługo blackfriday, może uda się coś sensownego kupić  :P

wiecie w jakich sklepach najlepiej szukać przecen?

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co ktorym lepiej sie powozi jak wrociles na fulla?( powiedz ze fullem zeby nie musial kupowac gravela ) Wiem ze to dwa rozne rowerki no ale ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni tydzień nic bo lekko przeziębiony ale dzisiaj nie wytrzymałem... i 15 puknęło.

post-99519-0-05770000-1542562266_thumb.jpg

Ps. Ja na wiosnę jednak biorę gravela. Najprawdopodobniej będzie to nowy checkpoint.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie fajne uczucie znów wrócić na szeroką kierownicę (chyba z 2 m-ce nim nie jeździłem, w tylnej oponie ciśnienie spadło chyba do 0.5 bara, przód trzyma bez żadnych strat). Fajne uczucie znów mieć przednie koło "przed" a nie "pod" sobą. Jakbym pierwszy raz na nim jechał  :lol:

Trochę się zdziwiłem ale Domane na asfalcie jest bardziej stabilne, na wprost bez trzymanki jedzie sama :P  Fuela jak pociągnie na bok to leci. Inna sprawa, że w fuelu mam teraz wkręcone platformy i też jest inne czucie roweru. Do fuela na wiosnę będą wlatywać XT M8020, M520 zostają na domane. Znów muszę się przyzwyczaić do hebli, wszędzie mówię, że Zee wcale nie są takie brutalne ale wczoraj 2-3 razy podszedłem do hamowania dość nonszalancko  :lol:  no i mogłoby być tak jak kiedyś - przyzwyczajony do spowalniaczy M315 na żywicy gdy przesiadłem się na kumpla SLX z metalikami to przy pierwszym hamowaniu zrobiłem pięknie stopie, mało nie narobiłem w gacie. Heble w Domane - na asfalcie hamują, w sumie tyle można o nich napisać (z perspektywy Zee) . W terenie z racji wąskiej i dość gładkiej opony i ciśnienia - blokują dość szybko. Zee to jednak kotwice w porównaniu do nich. Ogólnie trochę odkrywanie roweru na nowo. O tym nawet rozmawiałem w sklepie jak odbierałem Domane - masz 2 różne rowery, na każdym jest inny fun, za każdym razem cieszysz się jak "wracasz" do drugiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi