Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

VaUD

zegarek omega co-axial escapement limited edition

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam zegarek omega co-axial escapement limited edition

podobny do tego niżej. I mam problem nie działają mi wskazówki w nim (stoją w miejscu) ale mam go na ręce i jak czasami spojrze na niego to widzę ze trochę się przesuneła wskazówka od sekund.

nie wiem co jest tego powodem ze tak się dzieje i prosił bym was o pomoc

dsc0110ta.jpg

pdsc0105hs.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety podróba, a co za tym idzie - jakiś tragiczny mechanizm, który może się popsuć od samego patrzenia. nie ma nawet sensu próbować naprawiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam posiadam zegarek omega co-axial escapement limited edition

podobny do tego niżej. I mam problem nie działają mi wskazówki w nim (stoją w miejscu) ale mam go na ręce i jak czasami spojrze na niego to widzę ze trochę się przesuneła wskazówka od sekund.

nie wiem co jest tego powodem ze tak się dzieje i prosił bym was o pomoc

dsc0110ta.jpg

pdsc0105hs.jpg

fajne zdjecie... nie Omegi bo to nie Omega jak koledzy pisali. ale avatar fajny :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mój zegarek nie jest całkiem taki sam:) nie poszukałem dokładnie zdjęcia.

mój ma całkiem inny tył (nie widać srodka mechanizmu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki jest sens wklejania zdjec zegarka to ktorego nie odnosza sie pytania o autentycznosc? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrób zdjęcie, a nie szukaj tzn zrób zdjęcie Twojego zegarka

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalność tego modelu pochodzącego z 1999 roku (De Ville Co-Axial cal. 2500) dość łatwo zweryfikować, mianowicie powstało po 1000 szt. egz. w kopertach z różowego i żółtego złota, 10 szt. w platynie i po 109 szt (szkieletowany mechanizm) z różnych metali szlachetnych. Zegarek nie występował w stali więc weryfikacja nie powinna nastręczyć problemów.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalność tego modelu pochodzącego z 1999 roku (De Ville Co-Axial cal. 2500) dość łatwo zweryfikować, mianowicie powstało po 1000 szt. egz. w kopertach z różowego i żółtego złota, 10 szt. w platynie i po 109 szt (szkieletowany mechanizm) z różnych metali szlachetnych. Zegarek nie występował w stali więc weryfikacja nie powinna nastręczyć problemów.

Ale chyba masz napisane na tarczy, że to jest Limited Edyszyn nie?

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, dawno nie czytałem podobnej bzdury :angry: . Masz zegarek o który się pytasz a wklejasz zdjęcie innego :blink: Do tego nie jest to jakieś zdjęcie z netu aby pokazać jaki Masz model niby-Omegi, bo widać, że zegarek ktoś trzyma w ręku więc wg Mnie to jest własnie ten zegarek, o którym piszesz. A jest to ordynarna PODRÓBA więc pytanie dlaczego nie chodzi jest raczej retoryczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VaUD wklej po prostu zdjęcie Twojego zegarka chociaż jak się domyślam pewnie już się nie odezwiesz. A skąd masz ten zegarek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, dawno nie czytałem podobnej bzdury :angry: . Masz zegarek o który się pytasz a wklejasz zdjęcie innego :blink: Do tego nie jest to jakieś zdjęcie z netu aby pokazać jaki Masz model niby-Omegi, bo widać, że zegarek ktoś trzyma w ręku więc wg Mnie to jest własnie ten zegarek, o którym piszesz. A jest to ordynarna PODRÓBA więc pytanie dlaczego nie chodzi jest raczej retoryczne :)

dokładnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam :DD Naprawiłem go samodzielnie bo nie działał. Użyłem do tego celu igły i poprostu kłułem tu i ówdzie, aż ukłułem i oparłem igłę a następnie oderwałem ją w lewo i zegarek znów chodzi :D Może mam jakieś ukryte zdolności :) Zegarek oczywiście (naprawdę) klasycznie 'po dziadku' :)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Jaspel
      #sprzedam
      #handel
      #DoxaSub
      #SpeciaEdition
      Na sprzedaż leci coś wyjątkowego i niebanalnego  z mojej kolekcji, specjalna edycja legendarnego nurka od Doxy - modelu Sub300T, poswiecony odkrywcy morskiemu i założycielowi National Underwater and Marine Agency - Clive Cussler.
      Za producentem :
      " Zegarek dla nurka Doxa SUB 300T Clive Cussler to szczególny model, który ucieleśnia ducha przygód z dzieł Clive'a Cusslera. Ma ręcznie robioną tarczę, która kojarzy się ze starym kompasem, ciekawy motyw postarzanej stali. Zegarek upamiętnia urodziny autora z datami 7, 15 i 31 wyświetlanymi na tarczy w czerwonym odcieniu. Niezależnie od tego, czy jest noszony na lądzie, czy na morzu, reprezentuje niezłomnego ducha eksploracji i przygody"
       Poza tym świetna i dobrze znana "Dosia" :
      - koperta 42,5 mm
      - szkło szafirowe
      - bransoleta BOR z półogniwami, skręcana na śruby, zapięcie z bardzo przydatna i kapitalną mikroregulacją
      - w środku pracuje dobrze znana SW200 na bardzo precyzyjnym chodzie, nie wymaga serwisu 
      - Wr1200m !!!, zakręcana koronka, zawór helowy
      Oprócz tego grawery na deklu zawierające nazwy statków odkrytych przez Cusslera oraz grawer na pierścieniu - ku czci odkrywcy.
      Stan zegarka oceniam na mocne 9/10 - dzięki specyficznej obróbce stali nie widać śladów użytkowania.
       W komplecie to co na zdjęciach :
      - zegarek na bransolecie z kompletem ogniw
      - podbita kartą gwarancyjną w październiku 2022r
      - oryginalny, nie używany pasek NATO Doxa
      - pudło w kształcie książki 
      Odbiór osobisty możliwy w Bydgoszczy lub wysyłka. 
      Poproszę 7500zl, raczej bez wymian.

• Przez PistolPete
      OMEGA SPEEDMASTER MKII RIO 2016 LIMITED EDITION

Do sprzedania oferuję zegarek OMEGA SPEEDMASTER MKII RIO 2016 LIMITED EDITION 522.10.43.50.01.001

"Zainspirowany modelem OMEGA Speedmaster Mark II z 1969 r. i odzwierciedlający oczekiwania związane z Igrzyskami Olimpijskimi, Speedmaster Mark II „Rio 2016” przywołuje chwałę i zaszczyt, jakie niesie ze sobą miejsce na podium zwycięzców.
      Ten model, którego powstanie zaledwie 2016 sztuk, ma matową czarną tarczę z 30-minutowym licznikiem przy godzinie 3, 12-godzinnym licznikiem przy godzinie 6 i małą wskazówką sekundową przy godzinie 9. Subtarcze zdobią pierścienie wykonane z brązu, 18-karatowego żółtego złota i srebra próby 925, w podanej kolejności. Przezroczysta skala tachymetru na szafirowym krysztale jest podświetlona fluorescencyjnym pomarańczowym pierścieniem wypełnionym substancją Super-LumiNova. Zegarek posiada 42,4-milimetrową kopertęa ze stali nierdzewnej z pasującą bransoletą. Sercem tego chronografu jest ekskluzywny kaliber Co-Axial 3330 firmy OMEGA."

Dane techniczne:
      Referencja:                   522.10.43.50.01.001
      Średnica:                      Ø 42.2mm x 46.2mm
      Grubość:                      14,9mm
      Waga:                           197g
      Koperta:                       Stala
      Szkiełko:                       Szkło szafirowe z powłoką AR obustronnie
      Dekiel:                          Pełny, stalowy
      Napęd:                         Automatyczny, Omega 3330
      Rezerwa chodu:          52h
      Data:                             Tak
      Wodoszczelność:        10 ATM

https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-speedmaster-mark-ii-co-axial-chronometer-chronograph-42-4-x-46-2-mm-52210435001001

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony w 01/2015 w Wiedniu. Jestem drugim wlasicielem

Stan wizualny:
      8.5-9,0/10         Bardzo dobry +. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety wynikajacymi ze zwykłego użytkowania 
      Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:      Bardzo dobry
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.

Cena: 16.500 PLN z wysyłką z Austrii.

Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.

• Przez PistolPete
      OMEGA SPEEDMASTER MKII RIO 2016 LIMITED EDITION

Do sprzedania oferuję zegarek OMEGA SPEEDMASTER MKII RIO 2016 LIMITED EDITION 522.10.43.50.01.001

"Zainspirowany modelem OMEGA Speedmaster Mark II z 1969 r. i odzwierciedlający oczekiwania związane z Igrzyskami Olimpijskimi, Speedmaster Mark II „Rio 2016” przywołuje chwałę i zaszczyt, jakie niesie ze sobą miejsce na podium zwycięzców.
      Ten model, którego powstanie zaledwie 2016 sztuk, ma matową czarną tarczę z 30-minutowym licznikiem przy godzinie 3, 12-godzinnym licznikiem przy godzinie 6 i małą wskazówką sekundową przy godzinie 9. Subtarcze zdobią pierścienie wykonane z brązu, 18-karatowego żółtego złota i srebra próby 925, w podanej kolejności. Przezroczysta skala tachymetru na szafirowym krysztale jest podświetlona fluorescencyjnym pomarańczowym pierścieniem wypełnionym substancją Super-LumiNova. Zegarek posiada 42,4-milimetrową kopertęa ze stali nierdzewnej z pasującą bransoletą. Sercem tego chronografu jest ekskluzywny kaliber Co-Axial 3330 firmy OMEGA."

Dane techniczne:
      Referencja:                   522.10.43.50.01.001
      Średnica:                      Ø 42.2mm x 46.2mm
      Grubość:                      14,9mm
      Waga:                          197g
      Koperta:                       Stalac
      Szkiełko:                       Szkło szafirowe z powłoką AR obustronnie
      Dekiel:                          Pełny, stalowy
      Napęd:                         Automatyczny, Omega 3330
      Rezerwa chodu:           52h
      Data:                             Tak
      Wodoszczelność:          10 ATM

https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-speedmaster-mark-ii-co-axial-chronometer-chronograph-42-4-x-46-2-mm-52210435001001

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony w 01/2015 w Wiedniu. Jestem drugim wlasicielem

Stan wizualny:
      8.5-9,0/10         Bardzo dobry +. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania poza płytkimi mikroryskami na polerowanych elementach bransolety wynikajacymi ze zwykłego użytkowania 
      Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:       Bardzo dobry
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.

Cena: 16.500 PLN z wysyłką z Austrii.

Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia. 
      * Do negocjacji z zachowaniem zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez Rysik77
      Drodzy.
      Mam prośbę o ocenienie wiarygodności i stanu zegarka dla poniższej oferty. Czy ktoś ma doświadczenia z tym sprzedawcą? https://perfekta-krakow.pl/produkt/omega-dynamic/
      oferta wisi od roku i co jakiś czas wraca do mnie myśl, że jest warta podjęcia. Pasek nie jest oryginalny, to wiem, ale swoim laickim okiem tylko to potrafię określić. Będę wdzięczny za opinie/podpowiedzi.
    • Przez orlis
      Na sprzedaż obecna referencja Omega Speedmaster wersja z szafirowym szkłem.
      Komplet z paragonem i gwarancją biegnącą od listopada 2024.

Zegarek i bransoleta w stanie bardzo dobrym oprócz 1 ucha które zostało porysowane przez poprzedniego właściciela przy zmianie na pasek. Zarysowania nie są wyczuwalne pod palcem, na zdjęciach uwydatniłem je jak tylko się dało.
      Poza tym nie ma śladów użytkowania.

Odbiór osobisty w Warszawie.

cena: 28000 PLN 
      ostatnia obniżka: 26000 PLN

zapraszam 

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.