Młot Thora 147 #1401 Napisano 23 Września 2017 Na początek wystarczą zdjęcia poglądowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1402 Napisano 23 Września 2017 Zapomnieliście jescze o"zatyczka zawleczki osi ucha skobla wyrzutnika zamka" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1403 Napisano 23 Września 2017 Jako przerywnik napiszmy coś o napędach czyli mechanizmach napędowych W moim wypadku potrzebuję zdjęć mechanizmu napędowego Rescha. W popularnych zegarach mechanicznych stosuje się głównie napęd:-obciążnikowy -sprężynowy -łańcuchowo- obciążnikowy Najbardziej rozpowszechnionym napędem pomocniczym w popularnych zegarach domowych jest chyba mechanizm przeciwzapadkowy, forumowy MPZ.Lina bez końca, również jest napędem pomocniczym ale w drugiej połowie XIX wieku wypadła z obiegu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1404 Napisano 23 Września 2017 Jackowy : 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1405 Napisano 23 Września 2017 Dziękuję za zdjęcie Zależy mi również na zdjęciu mechanizmu napędu od strony tylnej płyty mechanizmu. Wiem, że z tym ujęciem będzie trudniej ale gdyby któryś z Kolegów posiadał będę wdzięczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1406 Napisano 23 Września 2017 Przeszukałeś dobrze ten temat? Sporo tu zdjęć, aczkolwiek część zniknęła niestety (zewnętrzne serwery).Zamieszczałem tu ostre zdjęcia bębna, ale niestety od karmnika bez MPZ. Nie są one chlubą Rescha. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1407 Napisano 23 Września 2017 Mam Wydaje mi się ale pewności nie mam, że Resche z numeracją seryjną w granicach 1000 nie miały sześcioramiennego koła napędowego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1408 Napisano 23 Września 2017 Jako przerywnik napiszmy coś o napędach czyli mechanizmach napędowych W moim wypadku potrzebuję zdjęć mechanizmu napędowego Rescha. W popularnych zegarach mechanicznych stosuje się głównie napęd:-obciążnikowy -sprężynowy -łańcuchowo- obciążnikowy Najbardziej rozpowszechnionym napędem pomocniczym w popularnych zegarach domowych jest chyba mechanizm przeciwzapadkowy, forumowy MPZ.Lina bez końca, również jest napędem pomocniczym ale w drugiej połowie XIX wieku wypadła z obiegu Strasznie namieszałeś... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1409 Napisano 23 Września 2017 https://ch24.pl/slownik/n/naped/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1410 Napisano 23 Września 2017 (edytowane) Takie quasi zegarmistrzowskie "pojęciotwórstwo"... Napęd Huygensa stosujemy do dzisiaj np. w zegarach wieżowych... Edytowane 23 Września 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1411 Napisano 23 Września 2017 Przejrzałem temat i zero zdjęć na których byłoby coś widać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1412 Napisano 7 Października 2017 (edytowane) Mam a9514c57ce547bce.jpg Wydaje mi się ale pewności nie mam, że Resche z numeracją seryjną w granicach 1000 nie miały sześcioramiennego koła napędowego.Byles u mnie ale nie pomyslelismy ,byl bijacy z niskim numerem....Teraz to az w Grudniu .Dla Tomka i kilku w temacie Remontuar to dawna nazwa mechanizmow znanych jako MPZ;sa jeszcze remontuary Wagnera ,Denisona,Lepaute,Robina . Edytowane 7 Października 2017 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1413 Napisano 9 Listopada 2017 Jest ten zegar orginal od Rescha.Jest možliwosč zakupu tego zegara.Bardzo niski numer 2xx. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1414 Napisano 9 Listopada 2017 Jest ten zegar orginal od Rescha?Mám možliwosč zakupu tego zegara,jakie panskie opinie na ten zegar?Bardzo niski numer 2xx.Prepraszam zegar jest tylko w drodze! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #1415 Napisano 9 Listopada 2017 Oryginał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1416 Napisano 9 Listopada 2017 Do tej pory najstarszy Resch? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #1417 Napisano 9 Listopada 2017 Kolega poczyta , to się dowie http://zegarkiclub.pl/forum/topic/129434-gebr%C3%BCder-resch-remember/?hl=resch pzdrpiotr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1418 Napisano 9 Listopada 2017 Kolega poczyta , to się dowie http://zegarkiclub.pl/forum/topic/129434-gebrüder-resch-remember/?hl=resch pzdrpiotrDzienkuje,poczytalem i wedlug tego tak jest! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #1419 Napisano 9 Listopada 2017 Nic tylko się cieszyć, jest gratka Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1420 Napisano 9 Listopada 2017 Jedno pytanie chodzi mi po głowie. Ciekawe czy zaczęli numerować zegary od jedynki? 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1421 Napisano 9 Listopada 2017 Nie od zera 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 255 #1422 Napisano 9 Listopada 2017 Przed "0" są prototypy,a przed nimi dokumentacja techniczna. Kto da więcej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1423 Napisano 9 Listopada 2017 Jest ten zegar orginal od Rescha.Jest možliwosč zakupu tego zegara.Bardzo niski numer 2xx.A co tam jest napisane na tarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1424 Napisano 9 Listopada 2017 A co tam jest napisane na tarczy? Ne wiem trudne do odczitania! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1425 Napisano 9 Listopada 2017 Marian72, a mógłbym Cię prosić o zrobienie dobrego zdjęcia tego napisu i zamieszczenie w tym wątku? Nawet z niekompletnego może coś się uda odcyfrować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach