Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

wiem, że to nic nowego, ale to zdjęcie mnie poraziło.

Widać w Seiko, za bardzo szlifują, bo maskownice zawsze zapadnięte, w Rolex widać noże stępiły się i są niedoszlifowane.

Jakieś racjonalne uzasadnienie ?

894aaa7a16e6be4ffa33720cae58453c_zpsd0c2

Tak test też w SD.

Pisał jakiś koleś który testuje zegary, że dzięki wysunięciu ich w ten sposób lepiej obejmuje/dopasowuje się bransoleta z kopertą do nadgarstka. Dla mnie to bzdura żeby te parę mm miało robić różnicę ale wolę taki sposób mocowania niż jak są zapadnięte (miałem tak w Subie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, na co dzień przeważnie widuje się ludzi z Casio, bazarowymi dziwolągami, albo w ogóle bez zegarków.

Jednak ja ostatnio widziałem kolesia z Tagiem Carrerą w Lidlu a trochę wcześniej u mnie w pracy był klient z Patkiem Aquanautem :)

Ostatnio trochę drogich zegarków widziałem w sopckiej Marinie, jednak jest to specyficzne miejsce B)

Mnie szlag trafia jak pytają gdzie i za ile kupiłem tą "replikę"...

Jak mówię że oryginał to się uśmiechają z politowaniem.

Takie społeczeństwo.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy Omega :)

Świadomość zegarkowa poza pasjonatami czy to ludzmi którzy "zawodowo muszą" się otaczać markowymi"drobiazgami" jest znikoma....

To przykre ale przeciętnemu Polakowi Rolex się kojarzy z filmami [Rodzina Soprano] lub wycieczką do Turcji gdzie za 10$ mogą nabyć bubla.

Więc umysłowo chory jest gość który wydaje na zegarek xxtysięcy,bo niby po co? :P

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja znam jeszcze "lepszy" przypadek - gostka, który zarabia ok. 15 tys. netto miesięcznie, nie ma rodziny, żadnych obciążeń i... nosi podróbę PO. ;)

Mam takiego klienta, zarabia 10 razy tyle, co ten o którym piszesz, a nosi same fejki z Turcji, bo jak sam twierdzi nie ma sensu przepłacać, gdyż w jego środowisku i tak wszyscy uznają że ma oryginał, bo jest bogaty :D poza tym i tak nikt nie odróżni :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego klienta, zarabia 10 razy tyle, co ten o którym piszesz, a nosi same fejki z Turcji, bo jak sam twierdzi nie ma sensu przepłacać, gdyż w jego środowisku i tak wszyscy uznają że ma oryginał, bo jest bogaty :D poza tym i tak nikt nie odróżni :D

Ten "mój" argumentuje identycznie, jak ten "Twój". :D Jego stały tekst: "Stary, przecież przeciętny burak nie odróżnia Omegi od Ruhli, a ci, co odróżniają i tak założą, że mam oryginał." ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł, cud, miód i orzeszki :D z ciekawości tylko zapytam czemu nie Sub? ;)

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inauguracja :)

No to już oficjalnie gratuluję. 

Jutro porównamy sobie z Subem :)

Pozdrawiam

Tomek

P.S. Nie zapomnij z wrażenia...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak powiedzialem teraz jest lepiej, znam kilku lekarzy ludzi na poziomie w subach i jak najbardziej im to pasuje ale np tutaj nasz bokser Artur Szpilka pochwalil sie dzisiaj nowym nabytkiem kupionym w NYC. Zegarek sam w sobie okropny i wpasowuje sie w to co sadzilem o rolkach i ich wlascicielach 10 lat temu:)5d41bb5a9ecbd9537480e22077075cb7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@pawel - gratuluje! Świetny zegarek...świetny wybór!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że Szpilka da go swojej wybrance …Mi jakby nawet płacili za noszenie tego modelu to bym się nie zdecydował :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawel - WRESZCIE :)  Gratuluje B)

Pisz jak pierwsze wrazenia i dlaczego z nim idziesz spac? :D:P;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pewnych środowiskach nic się nie zmienia...... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie gniewajcie się ale jest jeszcze lepszy wywodzący się z Polski ambasador Rolexa od pana boksera Szpilki:)Wiem,że jego wątek pojawiał się już na forum.Pan Testoviron.

post-77242-0-94090700-1439837786.jpeg

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Paweł, tutaj też gratuluję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie, za gorące przyjęcie do klubu ;)

Janek, dlaczego GMT a nie Sub, ... kiedyś Mariusz (artme) założył taki temat i od razu wybrałem ten model, bo ma wszystko co sprawia że czuję magie Rolexa, lupa, bling bransolety, ceramika bezela, zielony akcent GMT, ale nie rzuca się aż tak w oczy jak BLNR.

Co ciekawe dokładnie tego Rolexa dotknąłem kiedyś na spotkaniu podstolikowym, i nie mówię o modelu ale o dokładnie tym zegarku, i był to pierwszy Rolex dotknięty w życiu :)

potem przymierzyłem Suba Roberta ale już było za późno, serce wybrało GMT Jędrka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, a po takiej wypowiedzi wierzę, że to może być ten jedyny :)

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie, za gorące przyjęcie do klubu ;)

Janek, dlaczego GMT a nie Sub, ... kiedyś Mariusz (artme) założył taki temat i od razu wybrałem ten model, bo ma wszystko co sprawia że czuję magie Rolexa, lupa, bling bransolety, ceramika bezela, zielony akcent GMT, ale nie rzuca się aż tak w oczy jak BLNR.

Co ciekawe dokładnie tego Rolexa dotknąłem kiedyś na spotkaniu podstolikowym, i nie mówię o modelu ale o dokładnie tym zegarku, i był to pierwszy Rolex dotknięty w życiu :)

potem przymierzyłem Suba Roberta ale już było za późno, serce wybrało GMT Jędrka :)

Sprostowanie! BLNR wcale się mocniej nie rzuca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje GMT :)

Ten "Rolex" Szpilki sądząc po osadzeniach kamieni wygląda na podróbkę lub "samoróbkę"

Kto to jest Testovirion??

A nowego YM na gumie kupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi