Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba po czasie fascynacji innymi markami zaczynam iść z prądem. Ja już piękne zegarki mam (w moim mniemaniu oczywiście). Teraz chcę mieć zegarek solidny.

Lepiej trafić nie mogłeś;) Na co stawiasz?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

69 to znam a 149 to jak?

Wychodzi jakiś połamany trójkącik? ;) Kamasutra Ci podpowie.

Lepiej trafić nie mogłeś ;) Na co stawiasz?

Na kolor Rolexa. Walić tę lupkę. Przeżyję to jakoś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kolor Rolexa. Walić tę lupkę. Przeżyję to jakoś :)

A który dokładnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

No, zielony przecież. Jest taka badziewna postać w świecie komiksowym... Badziewna jak każdy superbohater, choć ten akurat nie nosi obcisłego trykotu, bo się nie mieści :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze - a z drugiej strony, to szkoda, ze SkyDweller nie ma takiego zaintersowania odkad sie pojawil w stali - to kawal fajnego zegarka z super potrzebnymi komplikacjami za w miare rozsadna cene a jednak... hmmm :rolleyes:

aaa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DJ41 jest piękny ale po co od razu montować mu „ koło fortuny”?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Ale wskazania miesiąca ciekawie rozwiązali. Mnie się to podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, zielony przecież. Jest taka badziewna postać w świecie komiksowym... Badziewna jak każdy superbohater, choć ten akurat nie nosi obcisłego trykotu, bo się nie mieści :P

Hulk, piękny...trochę poczekasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Hulk, piękny...trochę poczekasz

Dwa lata. I tak mam teraz inne wydatki, więc jest mi to na rękę. To mój tzw. projekt zegarkowy długoterminowy. W razie czego, gdyby fortuna się odwróciła, mam chętnego na swoje miejsce, więc ryzyka raczej nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Wg mnie każdy kupuje taki zegarek, jaki mu się spodoba. Jeżeli przy okazji dobrze się go nosi, jest punktualny, posiada gwarancję 5 letnią i zalecany przegląd międzyokresowy co 10 lat a przy okazji nie traci na wartości, to dlaczego go nie kupić?!

Twoje pytanie to odwracanie kota ogonem. Chyba nie zrozumiałeś sensu mojego wpisu, a szkoda, zwłaszcza, że niedawno nazwałeś mnie "wyznawcą Patek Philippe". Mimo wszystko mam nadzieję, że kiedyś atmosfera na forum się poprawi i nikt nie będzie atakowany w taki sposób. 

Kurcze - a z drugiej strony, to szkoda, ze SkyDweller nie ma takiego zaintersowania odkad sie pojawil w stali - to kawal fajnego zegarka z super potrzebnymi komplikacjami za w miare rozsadna cene a jednak... hmmm :rolleyes:

Mariusz,

mylisz się. Chciałem kupić Sky-Dwellera i w Kruku otrzymałem informację, że oczywiście nie ma problemu. Mogę zapisać się w kolejkę oczekujących, może za rok dostanę zegarek.  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje pytanie to odwracanie kota ogonem. Chyba nie zrozumiałeś sensu mojego wpisu, a szkoda, zwłaszcza, że niedawno nazwałeś mnie "wyznawcą Patek Philippe". Mimo wszystko mam nadzieję, że kiedyś atmosfera na forum się poprawi i nikt nie będzie atakowany w taki sposób.

Przeprosiłem a Ty mi wybaczyłeś, czyż nie tak? A teraz wracasz z odgrzewanym kotletem? Nie ładnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się skydweller podoba bardzo szczególnie niebieski jak mój dj tylko te pare mm mi nie pasuje :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja przymierzalem bialego i byl bardzo ladny :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Przeprosiłem a Ty mi wybaczyłeś, czyż nie tak? A teraz wracasz z odgrzewanym kotletem? Nie ładnie...

Przywołałem to jako przykład, natomiast problem ma szerszy kontekst. Myślę, że byłoby nam wszystkim łatwiej, gdybyśmy nawzajem szanowali własne wybory zegarkowe zwłaszcza, że łączy nas wspólna pasja.

A kiedy to tak było? Bo jeszcze 7 lat temu jak się tutaj zarejestrowałem to było tak samo tylko gorzej, to znaczy w wątku Rolexa było w kółko 5 tych samych zegarków, teraz jest z 15, regularne wojny Omega <-> Rolex etc. Wątki "Klub Miłośników AP/PP/JLC powstały po 2014", ominęła mnie jakaś czystka etniczna wyznawców HH mająca miejsce przed 2012?

Stare czasy, kiedy aktywny był jeszcze Klaudiusz, Marcin, Maciek, Mirek, Igor, Darek, Władek, Piotrek.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy to tak było? Bo jeszcze 7 lat temu jak się tutaj zarejestrowałem to było tak samo tylko gorzej, to znaczy w wątku Rolexa było w kółko 5 tych samych zegarków, teraz jest z 15, regularne wojny Omega <-> Rolex etc. Wątki "Klub Miłośników AP/PP/JLC powstały po 2014", ominęła mnie jakaś czystka etniczna wyznawców HH mająca miejsce przed 2012?

Masz racje caly czas jest to samo.

Mysle, ze to co sie dzieje w tym watku i na forum najlepiej przekaze to:

Mi sie tu podoba w sumie ;)

Edytowane przez pablo122

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przywołałem to jako przykład, natomiast problem ma szerszy kontekst.

Głupi przykład i tyle...a umoralnianie zacznij od samego siebie. Wszyscy tu mamy dobrą pamięć ;)

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz znowu zostanie zamknięty dział Rolexa do czyszczenia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Nie do czyszczenia. Moderatorzy tego forum nie są asenizatorami. Temat wyląduje w kuble. W całości.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

To są argumenty na każdym poziomie cenowym, bo po co przepłacać za Rolex'a, skoro Seiko za 1/10 ceny pokaże ten sam upływ czasu...

Jakakolwiek próba racjonalizowania zakupu zegarka powyżej kilkuset złotych jest zwykłym zagłuszaniem wyrzutów sumienia ;)

Moim zdaniem jest raczej tak, jak napisał @McIntosh, wielu kupujących Rolex'a kieruje się głównie gwarancją zwrotu przy odsprzedaży... żeby nie było wątpliwości, potrafię to zrozumieć :)

Coz - i tak i nie. Taki "podstawowy" AP RO jak go rowniez nazwales ma koperte/bransolete wykonana chyba najpiekniej jak mozna ;) Tarcza/indexy rowniez stoja na najwyzszym poziomie a mechanizm z wahnikiem nie wyglada jak "podstawowy"/najtanszy w kolekcji wiec nie o wszystkich entrylevelach mozna tak samo powiedziec :) Dla podsumowania - RO ze swoja cena wg mnie nie ma wielkiej konkurencji patrzac na zegarek/marke jako calosc  B)

Panowie, zalety PP i AP są niezaprzeczalne, a Wy, jako właściciele zegarków tych manufaktur, jesteście po prostu pozytywnie zakręceni na wysokim poziomie :)

Chodziło mi o podstawowe funkcje zegarka mechanicznego w kategorii EDC, czyli wskazanie godzin, minut i sekund plus komplikacja daty - która z liczących się manufaktur oficjalnie deklaruje dokładność pomiaru czasu na poziomie +2/-2 w swoich EDC oprócz Roleksa? Fakty są takie, że żadna (jeśli się mylę, to proszę poprawcie mnie). Plus cyklop, dzięki któremu po prostu łatwiej odczytuje się datę. To kolejny fakt. Do tego niezawodność i wykonanie na wysokim, powtarzalnym poziomie.

Myślę, że w sferze faktów, bez udziału emocji, ale oczywiście cały czas w granicach szaleństwa nieakceptowalnego dla przeciętnego Polaka, oferowane przez Roleksa modele EDC mają istotne przewagi. Dlatego są kupowane przez zegarkomaniaków, których na nie stać. Na boku pozostawiam tych, którzy kupują Roleksy, żeby się jakoś dowartościować, ponieważ nie warto temu (częstemu) zjawisku poświęcać czas na naszym forum.

Edytowane przez norbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Głupi przykład i tyle...a umoralnianie zacznij od samego siebie. Wszyscy tu mamy dobrą pamięć;)

Dziękuję za „miłą” odpowiedź. Skończyłem dyskusję z Tobą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Panowie, zalety PP i AP są niezaprzeczalne, a Wy, jako właściciele zegarków tych manufaktur, jesteście po prostu pozytywnie zakręceni na wysokim poziomie :)

Chodziło mi o podstawowe funkcje zegarka mechanicznego w kategorii EDC, czyli wskazanie godzin, minut i sekund plus komplikacja daty - która z liczących się manufaktur oficjalnie deklaruje dokładność pomiaru czasu na poziomie +2/-2 w swoich EDC oprócz Roleksa? Fakty są takie, że żadna (jeśli się mylę, to proszę poprawcie mnie). Plus cyklop, dzięki któremu po prostu łatwiej odczytuje się datę. To kolejny fakt. Do tego niezawodność i wykonanie na wysokim, powtarzalnym poziomie.

Myślę, że w sferze faktów, bez udziału emocji, ale oczywiście cały czas w granicach szaleństwa nieakceptowalnego dla przeciętnego Polaka, oferowane przez Roleksa modele EDC mają istotne przewagi. Dlatego są kupowane przez zegarkomaniaków, których na nie stać. Na boku pozostawiam tych, którzy kupują Roleksy, żeby się jakoś dowartościować, ponieważ nie warto temu (częstemu) zjawisku poświęcać czas na naszym forum.

Mój 5167 robi 0,5 sek na dobę, nie miałem jeszcze tak dokładnego Roleksa ;)

Z mojego doświadczenia wynika, że PP jest lepiej wykonany, dokładniejszy, wygodniejszy i bardziej dyskretny niż Sub, więc jest idealny na EDC :) Ale byłbym nieuczciwy gdybym nie przyznał, że w Sub'ie za 30k jest więcej zegarka w zegarku niż w PP za 90k ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sub za 30 , jako podstawowy diver R , nie jest gigantem w kategorii best value propo;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reszta fotek w pierwszej części Milgaussowej galerii. :-)

Gallery-MILGAUSS-7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lotus, oczywiście, w tej kategorii z dużym prawdopodobieństwem wygra SKX007. Ale już w kategorii best value diver powyżej 5000 EUR, Sub będzie mocny, jeśli nie najlepszy.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że masz sporo racji . 5keur+ trudno będzie pobić suba ale mocny byłby też chyba exp oraz DJ stalowy bezel (zakladajac że ich cena 2,5keuro niższa niż suba)

Szkoda że nie ma per brand:

post-106875-0-33964600-1549227310_thumb.jpeg

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi