Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tbn

Piękne zegarki idą w parze z Rothko. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hylu super strzały.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy w kolekcji?

Nie, od półtora roku u mnie. Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem niezłą bekę. W gmokotow chowają co ciekawsze egzemplarze do sejfu. Jakiś klient dopytywał o DJ niebieski lub szary i dostał negative . Kilka chwil później jakiś skośnooki się pojawił i obsługa z sejfu wytargała piękne modele z karbowanym bezelem i z uśmiechem na twarzy starając się sprzedać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem niezłą bekę. W gmokotow chowają co ciekawsze egzemplarze do sejfu. Jakiś klient dopytywał o DJ niebieski lub szary i dostał negative . Kilka chwil później jakiś skośnooki się pojawił i obsługa z sejfu wytargała piękne modele z karbowanym bezelem i z uśmiechem na twarzy starając się sprzedać :-)

Byłem w tym sklepie w szortach i sportowych butach. Obsługa grzeczna i z sejfu też przynosili, choć na wejściu powiedziałem, że na razie oglądam i przymierzam. Może trafiłem na "lepszą zmianę" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w tym sklepie w szortach i sportowych butach. Obsługa grzeczna i z sejfu też przynosili, choć na wejściu powiedziałem, że na razie oglądam i przymierzam. Może trafiłem na "lepszą zmianę" ;-)

A na ręku miałeś platynową Daytonę ? ;)

Byłem ostatnio również u nich, i sami mówili że w sejfie mają kilka ciekawych modeli.

to jest przykaz z Rolexa, zeby ograniczac dostep do chodliwych modeli,

OP39 niebieski i rhodium tez nie są wystawiane,

W środę bedzie nowa dostawa kilku ciekawych modeli, ciekawe czego NIE wystawią :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

To już cyrk jest jakiś. Następny krok: kolejki na obejrzenie zegarka... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) już nie zapisują,  bo lista na 5 lat zajęta na wejście do salonu   :ph34r: już nie przymierzymy teraz tylko w necie będzie można pooglądać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą listą coś mi nie gra... Flipperzy i handlarze się zapisują, odbierają a mojemu znajomemu odradzał butik bo 2 lata... Pewnie terminy krótsze są tylko cwaniacy z butiku wkręcają finalnego użytkownika .

Potem stoi taka znudzona ekipa w galeriimok starając się wcisnąć klientom ten szajs z lady a na zapleczu mają coś ciekawszego???..ale jaja:-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość _gosc_

To moja kolekcja ignorowanych użytkowników zwiększyła się do jednego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

:) już nie zapisują,  bo lista na 5 lat zajęta na wejście do salonu   :ph34r: już nie przymierzymy teraz tylko w necie będzie można pooglądać

Z tą listą coś mi nie gra... Flipperzy i handlarze się zapisują, odbierają a mojemu znajomemu odradzał butik bo 2 lata... Pewnie terminy krótsze są tylko cwaniacy z butiku wkręcają finalnego użytkownika .

Potem stoi taka znudzona ekipa w galeriimok starając się wcisnąć klientom ten szajs z lady a na zapleczu mają coś ciekawszego???..ale jaja:-))

Oby się tylko Rolex nie przegrzał w tej zabawie z klientami. Wielokrotnie obracaliśmy w żart niedostępność zegarków Roleksa, ale wszystko ma swoje granice. Ja odpuściłem już zupełnie zakup Ref. 126710BLRO, nie będę się pchał tam, gdzie mnie nie chcą. A Lotus może mieć wiele racji w swoich domysłach. Na Chrono24 jest w tej chwili około 200 ofert sprzedaży Ref. 126710BLRO w cenie o ponad 100% wyższej od katalogowej i skądś się te zegarki biorą. Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale mamy obecnie eldorado dla wszelkiej maści cwaniaków wykorzystujących działania producentów w tym Roleksa. Człowiek, który kocha zegarki i chce coś kupić dla siebie, a nie na handel, ma problem związany z niedostępnością modelu w salonach. I co pozostaje? Obejść się smakiem albo przepłacić u handlarza. To nie jest normalne.  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby się tylko Rolex nie przegrzał w tej zabawie z klientami. Wielokrotnie obracaliśmy w żart niedostępność zegarków Roleksa, ale wszystko ma swoje granice. Ja odpuściłem już zupełnie zakup Ref. 126710BLRO, nie będę się pchał tam, gdzie mnie nie chcą. A Lotus może mieć wiele racji w swoich domysłach. Na Chrono24 jest w tej chwili około 200 ofert sprzedaży Ref. 126710BLRO w cenie o ponad 100% wyższej od katalogowej i skądś się te zegarki biorą. Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale mamy obecnie eldorado dla wszelkiej maści cwaniaków wykorzystujących działania producentów w tym Roleksa. Człowiek, który kocha zegarki i chce coś kupić dla siebie, a nie na handel, ma problem związany z niedostępnością modelu w salonach. I co pozostaje? Obejść się smakiem albo przepłacić u handlarza. To nie jest normalne.  :unsure:

Racja!

Jestem ciekaw tylko gdzie jest granica tego szaleństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezależnie od miłośników konkretnych modeli Rolexa i ich niespełnionych niestety marzeń , są też plusy takiej sytuacji . Zainteresowanie innymi markami . Wtedy okazuje sie że Rolex oprócz poczucia statusu i przyzwoitego wykonania , niejekdnokrotnie odbiega technicznie czy wizualnie od konkurentów a nawet brandów sklasyfikowanych niżej w hierarchi. Rolex dla większości jednak nadal pełni ważną role mentalną i to przysłania rzeczywistą ocenę zegarka , jak submariner w różnych kombinacjach ,którego już dawno powinni odświeżyć bo zestarzał się niemiłosiernie. Ale producent zamiast inwestować to postanowił optymalizować zyski . Ostatnim strzałem w 10 i to raczej liftingiem było puszczenie OP39 biały i czarny a to pokazuje ...jak słabo z ich premierami w ostatnich latach ...

Edytowane przez Lotus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Zero uśmiechów i budowania relacji, zero zakupów od spekulantów . Kupuje co jest i co mi się podoba pod warunkiem że zgadza mi się cena. To tylko zegarek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Niezależnie od miłośników konkretnych modeli Rolexa i ich niespełnionych niestety marzeń , są też plusy takiej sytuacji . Zainteresowanie innymi markami . Wtedy okazuje sie że Rolex oprócz poczucia statusu i przyzwoitego wykonania , niejekdnokrotnie odbiega technicznie czy wizualnie od konkurentów a nawet brandów sklasyfikowanych niżej w hierarchi.

Bynajmniej, dla osób interesujących się mikromechaniką nie jest to takie oczywiste. Moim zdaniem, mechanizmy z rodziny 3235/3255/3285 są jednymi z najlepszych na rynku pod względem dokładności działania, świetnie dopracowane konstrukcyjnie. Oczywiście wykończenie w kontekście finezji wykonania pozostawia trochę do życzenia, ale najwyraźniej nie leży to w intencjach Roleksa.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bynajmniej, dla osób interesujących się mikromechaniką nie jest to takie oczywiste. Moim zdaniem, mechanizmy z rodziny 3235/3255/3285 są jednymi z najlepszych na rynku pod względem dokładności działania, świetnie dopracowane konstrukcyjnie. Oczywiście wykończenie w kontekście finezji wykonania pozostawia trochę do życzenia, ale najwyraźniej nie leży to w intencjach Roleksa.

Co do mechanizmów to się nie wypowiem bo się słabo znam , natomiast ogólnie wiadomo że Rolexa są długowieczne a ponadto różne opinie z rynku, że prosty Tudor na inhousie gubi w miesiąc tyle ile Rolex w dzień czy coaxial podobnież lepszy itp itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lotus te opinie z rynku, to z którego powiatu dokładnie?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mechanizmów to się nie wypowiem bo się słabo znam , natomiast ogólnie wiadomo że Rolexa są długowieczne a ponadto różne opinie z rynku, że prosty Tudor na inhousie gubi w miesiąc tyle ile Rolex w dzień czy coaxial podobnież lepszy itp itd...

Nie wiem, skąd bierzesz te rewelacje. Mógłbyś się nimi podzielić?

Jakiś link do strony...

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na ręku miałeś platynową Daytonę ? ;)

Nie,coś dużo mniej popularnego i IMO ładniejszego. Pam'a 000. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Tudor musiałby mieć mechanizm HEQ, żeby osiągnąć podany przez Ciebie rezultat.  :) Powoływanie się na opinie "opowiadaczy bajek" to chyba nie jest najlepszy sposób realizacji pasji zegarkowej.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi