Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, eisbar03 napisał(-a):

A ja chiałbym przywitać się i dołączyć do klubu :-)

595ca3d97644b2f32321362587775ac6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gratuluję. Najlepsza konfiguracja DJ. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, a_team napisał(-a):

Gratulacje, najlepszy wybór emoji16.png

2 minuty temu, Dorian06 napisał(-a):

Jesteście pewni, że najlepszy?  😜

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurka wodna AK jest dobry -  rześki i łatwy, trzeba z nim pożyć aby zrozumieć... 

69507863715__12EDAC70-E0D1-4CB0-917A-3D57F1CAFE90.thumb.jpeg.a1ef52c181123871bf37c287106d78b7.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość c7qu2ak
14 minut temu, eisbar03 napisał(-a):

A ja chiałbym przywitać się i dołączyć do klubu 🙂

595ca3d97644b2f32321362587775ac6.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witamy! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minutes ago, mario1971 said:

1. Mietus

2. Niebieski

3. Rhodium na oyster i smooth bezel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość c7qu2ak
1 minutę temu, KrysH napisał(-a):

Kurka wodna AK jest dobry -  rześki i łatwy, trzeba z nim pożyć aby zrozumieć... 

69507863715__12EDAC70-E0D1-4CB0-917A-3D57F1CAFE90.thumb.jpeg.a1ef52c181123871bf37c287106d78b7.jpeg

Na pewno trzeba się z nim polubić, dla wielu jest on tym brzydszym zegarkiem tej firmy :D nie mówię o sobie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość c7qu2ak

Vintage Ying i Yang :D 

jeden gładki, drugi karbowany

jeden ivory dial, drugi gladki

jeden arabskie cyfry, drugi bez cyfr 

jeden szafirowy, drugi ,,plastikowy” 😅

jeden ,,biały”, drugi czarny

no i na końcu jeden z tego stulecia, drugi z poprzedniego :) 

Tak różne, a oba cieszą tak samo! 

144F25D9-E5A9-45C5-BD0A-1ABC3458E03F.jpeg

Edytowane przez c7qu2ak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, a_team napisał(-a):

Mario nie strasz już tym mintem emoji12.png

Przecież nawet nie wrzuciłem foto. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, a_team napisał(-a):

Gratulacje, najlepszy wybór emoji16.png

dzięki

35 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

podziękował

33 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

O widzisz, niby najlepszy a już myślę, że fajnie byłoby mieć na zmianę oyster 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Za szaleństwo na rynku wtórnym nie odpowiada ani producent ani dystrybutor w Polsce…

C’mon guys, follow the money…
Za szaleństwo na rynku wtórnym odpowiada hype. Za hype odpowiadają influencerzy i w jakiejś mierze prasa branżowa (oczywiście raczej portale w dzisiejszych warunkach) + brand marketing na najwyższym poziomie. Za działalność influencerów oraz marketing jako całość odpowiadają agencje marketingowe. Agencje marketingowe pracują na zlecenie producentów i czasem dystrybutorów. Oczywiście polityka dystrybucji, zarówno ta kreowana przez producenta (ile na jaki rynek, tempo produkcji, etc.), jak i dystrybutorów, może pompować ten efekt. Efekt końcowy jest niewątpliwie baaardzo korzystny dla producenta, równie korzystny dla dystrybutorów (choć zapewne wielu z nich chciałoby dostawać więcej towaru, wiadomo). Zarobek flipperów jest efektem ubocznym.
Nie dotyczy to rzecz jasna tylko Roleksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krzysiek_Long napisał(-a):

e tam niech się płaczek wykaże czymś więcej niż polityczną demagogią 

I niech jedzie po odbiór w strefę euro  po wielki sukces rzecz jasna 

Wiecie,  że to możliwe… stąd ten „ pilny dyżur na strażackiej drabinie”…😂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Oczywiście, w kategorii błyszcząca bransoletka nie ma sobie równych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, desmo napisał(-a):

Wiecie,  że to możliwe… stąd ten „ pilny dyżur na strażackiej drabinie”…😂 

Proszę jechać , kupić i cieszyć się nowym zegarkiem.  To z pewnością będzie przyjemniejsze uczucie od pisania w nocy o swych niezrealizowanych pragnieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krzysiek_Long napisał(-a):

Proszę jechać , kupić i cieszyć się nowym zegarkiem.  To z pewnością będzie przyjemniejsze uczucie od pisania w nocy o swych niezrealizowanych pragnieniach.

A gdzie od razu mogę kupić? Poproszę o namiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, beniowski napisał(-a):

A gdzie od razu mogę kupić? Poproszę o namiary.

Jeden z użytkowników pisał o innej sytuacji w Czechach i Niemczech. Dlatego zaproponowałem aby tam kupił  a być może powróci spokój zdrowy rozsądek a ustąpi  bezsenność. Benefity lepsze niż utracone punkty.

Edytowane przez Krzysiek_Long

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krzysiek_Long napisał(-a):

Jeden z użytkowników pisał o innej sytuacji w Czechach i Niemczech. Dlatego zaproponowałem aby tam kupił  a być może powróci spokój zdrowy rozsądek a ustąpi  bezsenność. Benefity lepsze niż utracone punkty.

Wasze punkty nawet nie równoważą zawyżonych przez was w stosunku do krajów EU ( o podobnym poziomie VAT ) cen  także, bez taniej demagogi proszę…to nie płatna reklama prasowa. 

1 godzinę temu, Krzysiek_Long napisał(-a):

Czyli można grzecznie i kulturalnie…nawet słowo proszę się pojawiło. Szkoda, że dopiero po interwencji dyżurnego od wizerunku. Pragnienie to niewłaściwe  słowo ( ale ustaliliśmy wcześniej że słowa nie są twoją najmocniejszą stroną ) Moim  życzeniem jest  by firma W.Kruk traktowała wszystkich klientów z należnym szacunkiem i uczciwością. Faktycznie , na razie jest ono niezrealizowane.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się pochwałę, że mój OP41 traci do Iphone’a Ok 2 sekundy po miesiącu noszenia, pomiar zgrubny i amatorski ale wynik satysfakcjonujący ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, desmo napisał(-a):

Wasze punkty nawet nie równoważą zawyżonych przez was w stosunku do krajów EU ( o podobnym poziomie VAT ) cen  także, bez taniej demagogi proszę…to nie płatna reklama prasowa. 

Czyli można grzecznie i kulturalnie…nawet słowo proszę się pojawiło. Szkoda, że dopiero po interwencji dyżurnego od wizerunku. Pragnienie to niewłaściwe  słowo ( ale ustaliliśmy wcześniej że słowa nie są twoją najmocniejszą stroną ) Moim  życzeniem jest  by firma W.Kruk traktowała wszystkich klientów z należnym szacunkiem i uczciwością. Faktycznie , na razie jest ono niezrealizowane.

Jeśli chodzi o edukacje to chciałbym abyś zapamiętał że „słowa” się wypowiada a nie pisze więc w tym obszarze nic nie mogliśmy ustalić 👍

Natomiast zachęcam abyś napisał formalne pismo do dystrybutora poparte argumentami, jestem przekonamy że firma z takimi tradycjami odpisze . To jest myśle bardziej produktywne niż biadolenie na forum, powtarzanie tych samych tez . A że Cię to zżera od środka i odbiera sen więc może warto. 
A jeśli nie to uracz nas fotkami innych marek o których piszesz wiele pozytywów (teraz, bo kiedyś przecież Rolex Rolex Rolex i szydera z innych marek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te punkty, to trzeba jeszcze mieć
A ja się pochwałę, że mój OP41 traci do Iphone’a Ok 2 sekundy po miesiącu noszenia, pomiar zgrubny i amatorski ale wynik satysfakcjonujący

Są fajne aplikacje do tego, aczkolwiek lepsza jest na androida. Ja na iphone korzystam z Toolwatch

b4a95a8e996da53468b24f1fbc714fbd.jpg&key=90f81dc020292244af6305cd9135a8b26140aa91b29e5286d55d6c51311bb088

Jeśli chodzi o edukacje to chciałbym abyś zapamiętał że „słowa” się wypowiada a nie pisze więc w tym obszarze nic nie mogliśmy ustalić
Natomiast zachęcam abyś napisał formalne pismo do dystrybutora poparte argumentami, jestem przekonamy że firma z takimi tradycjami odpisze . To jest myśle bardziej produktywne niż biadolenie na forum, powtarzanie tych samych tez . A że Cię to zżera od środka i odbiera sen więc może warto. 
A jeśli nie to uracz nas fotkami innych marek o których piszesz wiele pozytywów (teraz, bo kiedyś przecież Rolex Rolex Rolex i szydera z innych marek)

Desmo może i trochę biadoli, ale ma rację. Rżnięcie głupa i kurs zawyżony, to nie jest fajna sprawa. Może przy zegarku za 50 tyś wielkiej różnicy nie ma, ale za 200 tyś, to już się robi ciekawie. Paliwo do Niemiec pewnie z 500 zł a zaoszczędzone z 20 tyś zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Tom87 napisał(-a):

A ja się pochwałę, że mój OP41 traci do Iphone’a Ok 2 sekundy po miesiącu noszenia, pomiar zgrubny i amatorski ale wynik satysfakcjonujący ;)

Bo to dobry zegarek jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, a_team napisał(-a):

Te punkty, to trzeba jeszcze mieć emoji23.png
Są fajne aplikacje do tego, aczkolwiek lepsza jest na androida. Ja na iphone korzystam z Toolwatch emoji846.png

b4a95a8e996da53468b24f1fbc714fbd.jpg&key=90f81dc020292244af6305cd9135a8b26140aa91b29e5286d55d6c51311bb088
Desmo może i trochę biadoli, ale ma rację. Rżnięcie głupa i kurs zawyżony, to nie jest fajna sprawa. Może przy zegarku za 50 tyś wielkiej różnicy nie ma, ale za 200 tyś, to już się robi ciekawie. Paliwo do Niemiec pewnie z 500 zł a zaoszczędzone z 20 tyś zł emoji2369.png

Każdy ma prawo do swojego zdania w tym i do biadolenia. Zawsze warto jednak mieć umiar. Zwłaszcza że użytkownik zawsze był obsługujący wzorowo, był wymagającym kupującym niezależnie od tego czy brał dla siebie czy na szybki flip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Krzysiek_Long napisał(-a):

Jeśli chodzi o edukacje to chciałbym abyś zapamiętał że „słowa” się wypowiada a nie pisze więc w tym obszarze nic nie mogliśmy ustalić 👍

Przykłady Waszych rutynowych odpowiedzi na reklamacje klientów,  nie odnoszące się do nietransparentnego sposobu w jaki firmy W.Kruk „radzi sobie” z dystrybucją, a jedynie wskazujących „ czynniki zewnętrzne”  jako winnych tej sytuacji , krążą na forum. Strata czasu. Chyba, że jest potrzeba przypomnienia wszystkim jak takie pismo wygląda w roku 2023?
 Co do moich innych zegarków to chyba słabo się znamy bo były inne przed Rolexem , będą i po. Zachęcam do dalszego śledzenia wszystkich moich wpisów. Czasem coś wrzucę.

PS co do pracy ze źródłami  - proponuję coś bardziej profesjonalnego  niż Wikipedię . Wiem, wiem - to zwykle pierwszy link u kogoś kto czerpie z niej wiedzę o świecie, trzeba zjechać trochę niżej - i w wypadku „ słowa” skorzystać np z definicji  Słownika Języka Polskiego (PWN) . A jakby „ słowo pisane” nie wystarczyło - można zapytać też kogoś starszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, desmo napisał(-a):

Przykłady Waszych rutynowych odpowiedzi na reklamacje klientów,  nie odnoszące się do nietransparentnego sposobu w jaki firmy W.Kruk „radzi sobie” z dystrybucją, a jedynie wskazujących „ czynniki zewnętrzne”  jako winnych tej sytuacji , krążą na forum. Strata czasu. Chyba, że jest potrzeba przypomnienia wszystkim jak takie pismo wygląda w roku 2023?
 Co do moich innych zegarków to chyba słabo się znamy bo były inne przed Rolexem , będą i po. Zachęcam do dalszego śledzenia wszystkich moich wpisów. Czasem coś wrzucę.

PS co do pracy ze źródłami  - proponuję coś bardziej profesjonalnego  niż Wikipedię . Wiem, wiem - to zwykle pierwszy link u kogoś kto czerpie z niej wiedzę o świecie, trzeba zjechać trochę niżej - i w wypadku „ słowa” skorzystać np z definicji  Słownika Języka Polskiego (PWN) . A jakby „ słowo pisane” nie wystarczyło - można zapytać też kogoś starszego.

Zachęcam do zebrania swoich doświadczeń i napisanie jednak tej reklamacji. Powoływanie się na odczucia czy doświadczenia innych konsumentów niesie ze sobą zawsze jakieś ryzyka bo możemy nie znać całego kontekstu.

To że problem z dostępnością Rolexow istnieje to oczywiste a powodem jest zbyt wysoki popyt a nie polityka itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krzysiek_Long napisał(-a):

Zachęcam do zebrania swoich doświadczeń i napisanie jednak tej reklamacji. Powoływanie się na innych odczucia czy doświadczenia innych konsumentów niesie ze sobą zawsze jakieś ryzyka bo możemy nie znać całego kontekstu.

To że problem z dostępnością Rolexow istnieje to oczywiste a powodem jest zbyt wysoki popyt a nie polityka itp

Zachęcam do zrewidowania polityki wobec wszystkich klientów. 
Skoro znasz tak dobrze moją historię zakupów łącznie ze sposobem obsługi a nawet ( jak ci się wydaje) z celem tych zakupów to nie ma potrzeby pisania reklamacji. Zachęcam do przestudiowania tego przypadku. Chyba, że to tylko takie PRowe pudrowanie wizerunku na specjalistycznym forum o dużym zasięgu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi