Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Bezel fejkowy, nie robili całych czerwonych emoji2957.png

Bezel jest w 100% oryginalny, bo to bezel w moim pepsi. Tylko w innym oświetleniu. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Bezel fejkowy, nie robili całych czerwonych emoji2957.png

jak w ultrafiolecie świeci się cały na czerwono, to znaczy (większe prawdopodobieństwo 😉) że ori. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak w ultrafiolecie świeci się cały na czerwono, to znaczy (większe prawdopodobieństwo ) że ori. 

Chyba nie ma takiego fejka, który by zaświecił tak samo ? Czy już są ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.thumb.jpeg.b9f33a22af101937a4592a8c14e2f4c6.jpeg

image.thumb.jpeg.2448444c7aa0f959c82781d7e5b388ee.jpeg

Jeden brzydszy od drugiego, oba tak samo niewygodne, bez daty i lumy przydatnej w czasie nocnych połowów karpi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia też niczego sobie.

Czy ktoś z kolegów domawiał w ostatnim czasie linki do jubilee?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczególny dzień,  to przystojniak musi mi towarzyszyć 😊 

20241218_152016.jpg

Edytowane przez Krakus1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Gratulacje emoji106.png

17 minut temu, SPS napisał(-a):

Bardzo ładny ten DJ, myślę że ma duże szanse na dłuższe polubienie 🤩

Dzięki Panowie!

Rozważałem jeszcze czarnego OP41, ale srebrny DJ w tej bardzo prostej wersji na żywo ogromnie mnie zaskoczył (na plus). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, wojtek91 napisał(-a):
Dzięki Panowie!
Rozważałem jeszcze czarnego OP41, ale srebrny DJ w tej bardzo prostej wersji na żywo ogromnie mnie zaskoczył (na plus). 

Data zawsze na plus

Zapimniałem wczoraj wrzucić 🙈 Polar i podmianka na DJ 😁

IMG_2259.jpeg

IMG_2260.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD
10 minut temu, wojtek91 napisał(-a):

Dzięki Panowie!

Tutaj miłośnik nudnych DJ w najprostszej postaci. Ta tarcza na żywo jest rewelacyjna, tak samo jak DJ, który na zdjęciach rzeczywiście wygląda dość pospolicie. Często tak mam, że zegarek, który na zdjęciach nie powala w rzeczywistości to sztos, i na odwrót.

Mam większego brata i 36 ma lepsze proporcje bezela (bezla?). Na mój gust w 41 mogliby delikatnie zmniejszyć jego grubość. Na szczęście na żywo tak nie przeszkadza jak na zdjęciach. Karbowany wygląda świetnie na ręku, ale po założeniu niestety to nie moja bajka. Poza tym to zegarek stworzony do noszenia, dlatego ma u mnie dożywocie. I nie tylko dlatego, że to prezent od żony :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, PICAD napisał(-a):

Tutaj miłośnik nudnych DJ w najprostszej postaci. Ta tarcza na żywo jest rewelacyjna, tak samo jak DJ, który na zdjęciach rzeczywiście wygląda dość pospolicie. Często tak mam, że zegarek, który na zdjęciach nie powala w rzeczywistości to sztos, i na odwrót.

Mam większego brata i 36 ma lepsze proporcje bezela (bezla?). Na mój gust w 41 mogliby delikatnie zmniejszyć jego grubość. Na szczęście na żywo tak nie przeszkadza jak na zdjęciach. Karbowany wygląda świetnie na ręku, ale po założeniu niestety to nie moja bajka. Poza tym to zegarek stworzony do noszenia, dlatego ma u mnie dożywocie. I nie tylko dlatego, że to prezent od żony :).

W salonie przymierzałem też 41 mint green, karbowany bezel na bransolecie oyster. Nie mogłem pozbyć się wrażenia, że bezel mógłby być nieco cieńszy - dokładnie tak jak sam wspomniałeś. Sam zegarek natomiast świetny, no i wiadomo też, że każdy będzie miał nieco inny odbiór tych proporcji. 😉 Gdzieś tam z tyłu głowy mam cały czas wrażenie, że OP byłby dla mnie nawet bardziej odpowiedni (jeszcze mniej rzuca się w oczy). Niemniej skoro padło na DJ to na ten moment smooth bezel 36mm jest dla mniej najlepszym wyborem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo ładny ten DJ, myślę że ma duże szanse na dłuższe polubienie

IMG_4777.thumb.jpeg.e99f7283f51a15ca31596493a6170e0d.jpeg
Bardzo ładny ten EX2
Zacząłem się zastanawiać, czy go jednak nie zostawić. Miałem plan by po sprzedaży kupić Navitimera lub Speedmastera, ale zaczynam się wahać.

Wysłane z mojego SM-S926B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

😉

Screenshot_20241220_174136_Instagram.jpg

Widziałem nie raz 😉 Całe szczęście można dokonać wyboru na bazie własnych preferencji, również estetycznych. O zegarku mówię rzecz jasna 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, alex_k napisał(-a):

Bardzo ładny ten EX2 emoji16.png
Zacząłem się zastanawiać, czy go jednak nie zostawić. Miałem plan by po sprzedaży kupić Navitimera lub Speedmastera, ale zaczynam się wahać.

wiesz co, jak miałbym od siebie coś poradzić,  to exII bym zostawił bo to doskonały profesjonal ze świetnym mechanizmem. 
I rozważyłbym do kolekcji klasycznego Speediego. 😁 nie musisz brać najnowszej referencji Moona, możesz wziąć w podwójnym szafirze na cal 1863 albo hesalit z 1861 (w zależności co wolisz)

IMG_4811.thumb.jpeg.fdae4dad192193531ac4fe537dfae2bf.jpeg

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieść niesie, że od 1.01. Rolex w górę:

image.thumb.jpeg.cec27a82f57e841771148313f190fd77.jpeg

Tudor podobno również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi