Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Z Taga na Rolka to awans bez wątpienia. ;) Zabawna reklama, przez chwile myślałem, że to jakiś fan made. Między tych celebrytów wpleciona scena ze "zwykłymi kowalskimi", przekaz kup Rolka to też ci się będzie wydawało, że cos osiągnąłeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy czasem nie jest udziałowcem Taga️ 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

image.thumb.png.607626d0c9e2ea80370bc0cec8ab1fba.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy czasem nie jest udziałowcem Taga️ 
Ooo nie wiedziałem. Podejrzenia są takie że Rolex wyszedł z F1 wszedł Tag, a to jest w sprzeczności w dość mocne zaangażowanie Leo i jego fundacji w ochronę klimatu.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, KOPA76 napisał(-a):

IMG_0351.jpeg

IMG_0350.jpeg

Kolor Rolka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może na pewien czas zastąpić chrono od Rolexa, ale w bezpośrednim starciu nie ma żadnych szans z Daytoną. Wiem, że na wtórnym jest blisko 3 razy tańszy od konkurenta z koroną w logo, ale to jest standardowa wymówka tych, których nie stać na Daytonę, lub tych, którzy dla zasady nie chcą przepłacać za drugą rękę - prawdziwą królową stalowych chronografów. Substytut pozostanie w tym wypadku tylko i wyłącznie tańszym zamiennikiem. Takie jest bynajmniej moje zdanie. Być może kogoś tym stwierdzeniem uraziłem, ale takie są fakty, taka jest naga prawda, i żadne czary mary tego nie zmienią. 

W/w słowa kieruję do wszystkich miłośników marki Rolex. 😁

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma datę, co ma duże znaczenie dla wielu użytkowników. Są również tacy, którzy po prostu nie chcą mieć Rolka. I tacy co chcą mieć legendarne chrono. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Są również tacy, którzy po prostu nie chcą mieć Rolka. 

Konwersujemy w wątku Rolexa. Także ten...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Może na pewien czas zastąpić chrono od Rolexa, ale w bezpośrednim starciu nie ma żadnych szans z Daytoną. Wiem, że na wtórnym jest blisko 3 razy tańszy od konkurenta z koroną w logo, ale to jest standardowa wymówka tych, których nie stać na Daytonę, lub tych, którzy dla zasady nie chcą przepłacać za drugą rękę - prawdziwą królową stalowych chronografów. Substytut pozostanie w tym wypadku tylko i wyłącznie tańszym zamiennikiem. Takie jest bynajmniej moje zdanie. Być może kogoś tym stwierdzeniem uraziłem, ale takie są fakty, taka jest naga prawda, i żadne czary mary tego nie zmienią. 

W/w słowa kieruję do wszystkich miłośników marki Rolex. 😁

nie zgadzam sie.

to daytona zaczerpnela od zenitha i wychowala go na mechanizmach el primero.

ewidentnie nie doceniasz marki.

daytona jest przereklamowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, I_love_britney napisał(-a):

nie zgadzam sie.

to daytona zaczerpnela od zenitha i wychowala go na mechanizmach el primero.

ewidentnie nie doceniasz marki.

daytona jest przereklamowana.

A Ty Kolego, to kupiłeś sobie Chronomastera, czy jednak zapisałeś się i czekasz na Daytonę? Hmmm 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

A Ty Kolego, to kupiłeś sobie Chronomastera, czy jednak zapisałeś się i czekasz na Daytonę? Hmmm 🤔

Wiesz to Daytona zgapila koncept chrono od Zenitha.

wiadomo kto jest Krolem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, I_love_britney napisał(-a):

Wiesz to Daytona zgapila koncept chrono od Zenitha.

wiadomo kto jest Krolem!

To jest jak bajka o dwóch takich, co ukradli księżyc. Pytanie, komu jaśniej zaświecił? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

To jest jak bajka o dwóch takich, co ukradli księżyc. Pytanie, komu jaśniej zaświecił? 

Ksieżyc w zenicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, I_love_britney napisał(-a):

Ksieżyc w zenicie?

Pogadamy, jak dasz znaka, jak już tego super Zenitha odbierzesz. Ok? 

Na którą wersję polujesz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może warto doczytać ze szczegółami, a nie powielać tylko schematy.

Rolex Caliber 4030 vs. Caliber 4130

The first batch of automatic Daytona watches housed the Rolex Caliber 4030, which was based on the El-Primero Caliber 400 by Zenith. Caliber 400 was, in fact, a resurrection (brought back in 1985) of the pioneering Zenith El-Primero Cal. 3019PHC made from 1969-1975. You may recall that Zenith was one of the first watchmakers (it’s an on-going debate in the watch world as to who can actually claim the title of the very first) to produce a self-winding chronograph movement in 1969. 

Although the Zenith Caliber 400 was a fantastic self-winding chronograph movement, Rolex did heavily modify it according to the needs of the Daytona. After all was said and done, only about 50% of the original base remained. Some of the most noteworthy modifications included reducing the frequency rate from 36,000 beats per hour to 28,800bph, removing the date function, and adding a new escapement with a Breguet overcoil. The Caliber 4030 uses a lateral clutch chronograph system and has a 54-hour power reserve. Zenith Daytona watches have five-digit reference numbers (165xx) and were produced from 1988 until 2000. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

Kolor Rolka. ;)

HULK Zythona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Takie jest bynajmniej moje zdanie

🤔

2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

jest blisko 3 razy tańszy od konkurenta z koroną w logo, ale to jest standardowa wymówka tych, których nie stać na Daytonę, lub tych, którzy dla zasady nie chcą przepłacać za drugą rękę

Rolex tez daje do myślenia. Nawet jeżeli wygrywa bezpośrednie starcie to tym bardziej można docenić jakość wykonania zegarka sporo tańszego a nie koniecznie gorszego proporcjonalnie do ceny. 

Daytona z 2 reki za +/-120k zł to nie przepłacanie tylko coś więcej 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Może na pewien czas zastąpić chrono od Rolexa, ale w bezpośrednim starciu nie ma żadnych szans z Daytoną. Wiem, że na wtórnym jest blisko 3 razy tańszy od konkurenta z koroną w logo, ale to jest standardowa wymówka tych, których nie stać na Daytonę, lub tych, którzy dla zasady nie chcą przepłacać za drugą rękę - prawdziwą królową stalowych chronografów. Substytut pozostanie w tym wypadku tylko i wyłącznie tańszym zamiennikiem. Takie jest bynajmniej moje zdanie.

Z ostatniego zdania wynika, że nie zgadzasz się sam ze sobą. Skoro "bynajmniej" takie jest Twoje zdanie, to spoko. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, i o to właśnie chodzi - masz prawo do swobodnej interpretacji mojej wypowiedzi i dalszej dyskusji. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniego zdania wynika, że nie zgadzasz się sam ze sobą. Skoro "bynajmniej" takie jest Twoje zdanie, to spoko. 
Mariusz mnie ubiegł, bo chciałem na szybko wysłać prośbę o szybką edycję zanim@beniowski wpadnie z wykładem jak poprawnie stosować słowo "bynajmniej"

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Mariusz, i o to właśnie chodzi - masz prawo do swobodnej interpretacji mojej wypowiedzi i dalszej dyskusji. 😜

Skoro twierdzisz, że Chronomaster nie ma żadnych szans w starciu z Daytoną, to co konkretnie masz na myśli? Mikromechanikę, wygląd czy ceny na rynku wtórnym? Wyjaśnisz? W dalszej części piszesz co prawda o cenach, ale idąc tym tokiem rozumowania można by zdeprecjonować ponad 90% firm zegarkowych, bo niewiele jest firm, które mają jakiekolwiek podejście do Roleksa. Natomiast wszystkie pozostałe kwestie to już zupełnie inny temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że wszyscy skupiliśmy sie na jednym 😂 czekamy na Beniowskiego :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
46 minut temu, McIntosh napisał(-a):

Skoro twierdzisz, że Chronomaster nie ma żadnych szans w starciu z Daytoną, to co konkretnie masz na myśli? Mikromechanikę, wygląd czy ceny na rynku wtórnym? Wyjaśnisz? W dalszej części piszesz co prawda o cenach, ale idąc tym tokiem rozumowania można by zdeprecjonować ponad 90% firm zegarkowych, bo niewiele jest firm, które mają jakiekolwiek podejście do Roleksa. Natomiast wszystkie pozostałe kwestie to już zupełnie inny temat.

Wygląd, ergonomia, wygoda użytkowania, wykonanie i spasowanie poszczególnych elementów, precyzja chodu, interwały serwisowe, wodoszczelność, szybka mikroregulacja. To tak na szybko. 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi