Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Bugs napisał(-a):

Sprite destro rynku nie podbił a tytanowego Yacht Mastera nie są w stanie dostarczać do salonów poza pojedynczymi sztukami to wprowadzą tytanowego sprite'a destro - albo to fake news albo ktoś tam ma naprawdę szatańskie pomysły. 

Kolejny model - po Pepsi, YM RLX i wersjami celebration dial z którym będą mieli tajemnicze kłopoty w produkcji .

Land-Dweller nawet spoko, taki ciekawszy Datejust, oby były też ciemne tarcze bo te pokazane mało kontrastowe i słabo czytelne.

Liczyłem na GMT Coke, widać nie tym razem, szkoda bo z tym może by sobie dali radę. No i na zmianę AD.

zaden fejk news, widac ze sprite bedzie tytanowy na oficjalnym filmiku

Oby Land Dweller byl dostepny z innymi tarczami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

zaden fejk news, widac ze sprite bedzie tytanowy na oficjalnym filmiku

Oby Land Dweller byl dostepny z innymi tarczami

A skąd jest ten filmik bo nie widzę go ani na stronie Rolexa ani na ich profilach IG/FB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj musiałem przesunąć teleskop na ostatnią zewnętrzną dziurkę na zapięciu w Kermicie. Czuję, że w trakcie dużych upałów może być ciasno. 

20250329_160702.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A skąd jest ten filmik bo nie widzę go ani na stronie Rolexa ani na ich profilach IG/FB?

Był na stronie Rolexa. Link, który działał jeszcze dziś rano Rolex najwyraźniej zablokował. Pewnie w poniedziałek wskoczy do mediów jako official.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj musiałem przesunąć teleskop na ostatnią zewnętrzną dziurkę na zapięciu w Kermicie. Czuję, że w trakcie dużych upałów może być ciasno. 
20250329_160702.thumb.jpg.ef177b9ecb8d10d1f9c5899a6a0ad5c3.jpg

Skazany na sprzedaż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Skazany na sprzedaż emoji14.png

Ty Piotr wiesz wszystko najlepiej.  A skoro tak, to kiedy zadzwonią z Daytoną? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

20250329_160702.jpg

Jeszcze jakiś czas temu to zjawisko było mi obce. Teraz już nie kupię zegarka na bransolecie bez mikroregulacji. U mnie byłby skazany na stracenie. Lub przesiadkę np. na gumę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, facecik napisał(-a):

Jeszcze jakiś czas temu to zjawisko było mi obce. Teraz już nie kupię zegarka na bransolecie bez mikroregulacji. U mnie byłby skazany na stracenie. Lub przesiadkę np. na gumę.

Kermit ma "wolną" mikro regulację na wykałaczkę. Teraz, jak już potrenowałem, zajmuje mi to ok. 10~15 sekund.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Kermit ma "wolną" mikro regulację na wykałaczkę. Teraz, jak już potrenowałem, zajmuje mi to ok. 10~15 sekund.   

Za długo. No i trzeba mieć wykałaczkę, ewentualnie spinasz biurowy lub szpilkę. W domu to można się bawić, ale gdy akurat jest potrzeba, to może być różnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, facecik napisał(-a):

Za długo. No i trzeba mieć wykałaczkę, ewentualnie spinasz biurowy lub szpilkę. W domu to można się bawić, ale gdy akurat jest potrzeba, to może być różnie.

Noszę skróconą wykałaczkę w kieszeni. 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Noszę skróconą wykałaczkę w kieszeni. 🙄

Jak tam uważasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, facecik napisał(-a):

Jak tam uważasz...

Szybka mikro regulacja to wspaniała sprawa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.03.2025 o 06:16, qlimaxzu napisał(-a):

To mój OP41 z 3230 ma obecnie - po równo 60 dniach pomiarów -0,2 s / dobę.

Ło panie, jest moc! 😉 Ciekawe, jakie są cząstkowe, dobowe niedokładności działania. Jeżeli w okolicach sekundy lub poniżej sekundy, to trzeba uznać za rewelacyjny wynik.

Dzisiaj byłem w Kruku, żeby zapytać o Explorer 40. Pani powiedziała, że ludzie w kolejce czekają już drugi rok na zegarek, więc dostępność beznadziejna. Lata mijają, a u Rolka po staremu. 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

20250329_160702.jpg

Nosisz dość ciasno zegarki. Chyba dodatkowe ogniwo będzie niezbędne. Ja tak ciasno już bym nie mógł nosić jak na tym zdjęciu. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, kornel91 napisał(-a):

Nosisz dość ciasno zegarki. Chyba dodatkowe ogniwo będzie niezbędne. Ja tak ciasno już bym nie mógł nosić jak na tym zdjęciu. 

Normalnie staram się mieć luzu na tyle, że mały palec wchodzi do połowy pod zapięcie. Kermit ma standardową bransoletę na max 19,5cm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 hours ago, facecik said:

A wystarczyłoby zastosować podobne rozwiązanie 😉 Niezastąpione 👌🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ty Piotr wiesz wszystko najlepiej.  A skoro tak, to kiedy zadzwonią z Daytoną? 

Tego nikt nie wie. Wspomnisz moje słowa, ja po prostu wiem co się wydarzy i nie mów mi, że ma u Ciebie dożywocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Tego nikt nie wie. Wspomnisz moje słowa, ja po prostu wiem co się wydarzy i nie mów mi, że ma u Ciebie dożywocie emoji14.png

Żaden z moich zegarków nie ma u mnie dożywocia, a tym bardziej Kermit, który jest pierwszy lub drugi na liście najsłabszych w mojej kolekcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.03.2025 o 06:16, qlimaxzu napisał(-a):

To mój OP41 z 3230 ma obecnie - po równo 60 dniach pomiarów -0,2 s / dobę.

3230 jest niesamowity, jeśli chodzi o precyzję chodu.

W moim Air Kingu odchyłka od poprzedniej zmiany czasu do dzisiaj: -15 sek. W żadnym innym zegarku nie zdarzyło mi się, żebym go korygował raz na 5 miesięcy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ASTRAL napisał(-a):

3230 jest niesamowity, jeśli chodzi o precyzję chodu.

W moim Air Kingu odchyłka od poprzedniej zmiany czasu do dzisiaj: -15 sek. W żadnym innym zegarku nie zdarzyło mi się, żebym go korygował raz na 5 miesięcy :)

Rolex - nic dodac, nic ujac 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi