Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiliście mi dzień! 😆 Na wszystkie prywatne wiadomości odpiszę po powrocie z urlopu. 😉 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Zrobiliście mi dzień! 😆 Na wszystkie prywatne wiadomości odpiszę po powrocie z urlopu. 😉 

Długo nie odpisywałeś, forumowicze się bali, że już ci psycha siadła od tych postów😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, Mirosuaw said:

No jest grubo!

Tu też grubo.

Grubiej!

I najgrubiej!!!

Yeah, jak ja kocham ten wątek :lol::lol::lol:

Ale no nie może być, przecież to ‘nowy/nienoszony’ egzemplarz. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario - jestem rozczarowany Twoja odpowiedzią;)

Mam nadzieje, ze po urlopie cos zleci;)

🤣😅🤣

Edytowane przez I_love_britney

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj bez przesady, nie rozliczajmy nikogo kiedy ma wprowadzać marketing, 5 minut przed czy 5 minut po 
Uwielbiam Was wszystkich, chociaż bez wzajemności i życze Wam jak najlepiej, tylko proszę jak chcecie mi sprzedać OP34 silver to tylko za oficjalną cenę ptaszyska 

My damskich zegarków nie kupujemy

Po co te niezdrowe podniety ? Nie pomyśleliście, że może Mariusz robi miejsce w skrytce bankowej i zbiera cash na coś takiego, że wszystkim tropicielom stanu jego posiadania kapcie spadną ? Sam zresztą pisał niedawno, że fascynacja horologią mu przechodzi.

Czas na obrazy
Piter [mention=5942]Piotr Piątkowski[/mention] coś cicho siedzi, czyżby też urlop?

Tak, ja na urlopie, ale za to po całym dniu jest co czytać
Zrobiliście mi dzień!  Na wszystkie prywatne wiadomości odpiszę po powrocie z urlopu.  

Myślałem, że dłużej posiedzi na ręce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GregZukej

Modele pre certified (po serwisie u Rolexa) kupujesz od reki w salonach Goldsmiths lub w niezaleznych butikach specjalizujacych sie w Rolexie w Londynie (okolice New Bond Street). Cena nie jest totalnie odrealniona. Jesli chcesz nowe z salonu, owszem, trzeba wpierw kupic dwa inne modele i cierpliwie czekac. Tylko po co, jesli jest tyle innych fajniejszych zegarkow od innych marek. ;) 

Edytowane przez DawidM86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=112677]GregZukej[/mention]

Modele pre certified (po serwisie u Rolexa) kupujesz od reki w salonach Goldsmiths lub w niezaleznych butikach specjalizujacych sie w Rolexie w Londynie (okolice New Bond Street). Cena nie jest totalnie odrealniona. Jesli chcesz nowe z salonu, owszem, trzeba wpierw kupic dwa inne modele i cierpliwie czekac. Tylko po co, jesli jest tyle innych fajniejszych zegarkow od innych marek.  

No zależy co kupujesz
Sub za +2k? OK, jeszcze zjadliwe.

Ale Daytona w stali czy Yacht-Master w tytanie za retail?

Tylko jak masz na nazwisko Rolex albo spending history jak oligarcha

Goldsmiths coś ma, ale to raczej nie są te „grube” sztuki I cena po zukupie z salonu dużo poniżej retail na rynku wturnym.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, GregZukej napisał(-a):

Dokładnie tak – flip flipowi nierówny.

W UK (i nie tylko tam) żeby w ogóle zobaczyć Daytona czy GMT w salonie, to musisz mieć spending history na poziomie 300k+ funtów rocznie. Tam to już nie lista kolejkowa, tylko klub VIP z weryfikacją konta emoji28.png

U nas w PL pewnie też nie jest tak, że rzadkie modele rozdaje się przypadkowym klientom z ulicy. Jak ktoś w Polsce dostaje np. 1908 Ice Blue, to raczej nie pierwszy zegarek, który kupił u tego dealera.

Więc jeśli po takim zakupie decyduje się go sprzedać i coś na tym zarobi – no to… trudno się dziwić. Często to co zarobi z tego flipa to i tak tylko kropla w morzu tego, co zostawił wcześniej w salonie......

Zresztą – czy to naprawdę aż taki problem? Kto chce, nosi. Kto chce, sprzedaje. Kto chce, się jara nowością przez 24h i wrzuca na forum. I dobrze, bo przynajmniej jest co pooglądaćemoji41.png

To tylko moja opinia, ale może warto wrzucić trochę luzu do tej rozmowy – każdy gra w tę grę tak, jak umie i na ile mu system pozwalaemoji41.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

To też napędza rzesze "miłośników". Łatwiej być fanem marki jak ryzyko finansowe jest zerowe, a nawet zarobisz jak chcesz sprzedać. Zamiast 1908 możesz kupić Breguet Classique, tylko tutaj stracisz na start kilkadziesiąt tysięcy pewnie. No i kto to rozpozna na ulicy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mario1971 wybacz proszę, rozumiem że urlop i człowiek musi odpocząć, ale komunikat oficjalny w tym wątku musi być na bieŻąco, skoro rozgrzał umysły forumowiczów.

Na wiadomości prywatne możesz odpowiedzieć i za pół roku 🙄😇😘

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mroova napisał(-a):

😞 

Ja tam ignoruję gościa, jego posty nie wyświetlają mi się. Szkoda to nawet komentować. To go napędza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Nie było czasu (ani okoliczności) na fajniejsze zdjęcie - ale już chce się tu przywitać...

Nigdy nie przypuszczałem, że stanę się posiadaczem Rolexa! / marki z takimi modelami - że chyba trzeba być ignorantem, by ich nie docenić ; )

*swoją obecność w tym wątku - zawdzięczam także Jednemu z tutejszych miłośników 'Korony' (który być może nieświadomie / ale sprawił, że nabrałem odwagi - co poskutkowało rotacją zegarkami i pozwoliło sięgnąć 'wyżej')

1753804165279.r.jpg

Gratuluję. 

To 36mm

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Dorian06 napisał(-a):

Gratuluję. 

To 36mm

Dziękuje. Tak, dość mały się wydaje na żywo (na styk bym powiedział *na moim nadgarstku) ale mierzyłem wersję 39 i ta wydaje mi się wygodniejsza...

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Nie było czasu (ani okoliczności) na fajniejsze zdjęcie - ale już chce się tu przywitać...

Nigdy nie przypuszczałem, że stanę się posiadaczem Rolexa! / marki z takimi modelami - że chyba trzeba być ignorantem, by ich nie docenić ; )

*swoją obecność w tym wątku - zawdzięczam także Jednemu z tutejszych miłośników 'Korony' (który być może nieświadomie / ale sprawił, że nabrałem odwagi - co poskutkowało rotacją zegarkami i pozwoliło sięgnąć 'wyżej')

1753804165279.r.jpg

Idealnie i z klasą - na moje oko nadgarstek 20cm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, dsz napisał(-a):

Idealnie i z klasą - na moje oko nadgarstek 20cm ?

podziękował, ok 17 cm (w porywach do 17.5 / ale raczej szeroki i 'łyżeczkowaty')

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

IMG_3731.jpeg

Mój BoRZe kochany, nigdy nie zrozumiem, dlaczego co niektórzy noszą patelnie na nadgarstkach 🫢

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, dsz napisał(-a):

Mój BoRZe kochany, nigdy nie zrozumiem, dlaczego co niektórzy noszą patelnie na nadgarstkach 🫢

Co masz na myśli pisząc patelnię ?😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi