Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

A gdyby tak zatrzymać sekundnik?

Na szybko robiłem. Nie przykładam się odpowiednio do zdjęć, bo zawsze w locie gdzieś się zrobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, beniowski napisał(-a):

A gdyby tak zatrzymać sekundnik🤪?

I co, tak z odciągniętą koronką, jak zwierzęta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Polarkowo- wakacyjnie 😉

IMG_6676.jpeg

Ostatnio kolejny raz mi znów się "odpala" na Polara

Tylko na starą ref. 

Fajne te Polary bo takie mniej Rolkowe niż inne ikony

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko na starą ref. 

Też mega pozytywnie jestem nastawiony do Polara – fajny, niedoceniany zegarek. Chciałbym go mieć, ale w tym roku portfel mówi „stop”. Trzeba poczekać na lepszy moment....zegarki nie znikną.

Polar siedzi u mnie na liście i kiedyś na pewno wpadnie. A póki co – oglądam wasze fotki i podziwiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mega pozytywnie jestem nastawiony do Polara – fajny, niedoceniany zegarek. Chciałbym go mieć, ale w tym roku portfel mówi „stop”. Trzeba poczekać na lepszy moment....zegarki nie znikną.

Polar siedzi u mnie na liście i kiedyś na pewno wpadnie. A póki co – oglądam wasze fotki i podziwiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bardzo fajny sikor. U mnie EDC, biała tarcza ma fajną czytelność. Mamy świetny zegarek i jakość Rolexa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, pisar napisał(-a):

Tylko na starą ref. 

No kurde, Kolego za dużo tych podobieństw między nami. Nawet zacząłem się w zeszłym tygodniu dokształcać z tych 5-cyfrowych exach II. Ten stary exII jest kapitalny - świetna tarcza z małymi indeksami i cienkimi wskazówkami, dobry rozmiar koperty. Z całym szacunkiem dla posiadaczy nowszych wersji, ale te obecne to są jakieś krowy w porównaniu z 5-cyfrowymi😉

A znając życie, to u mnie i tak nic z tego nie wyjdzie, bo mam trochę kasy i 100 pomysłów na godzinę. A że najlepiej jest gonić, to się goni i też jest miło🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 minutes ago, facecik said:

No kurde, Kolego za dużo tych podobieństw między nami. Nawet zacząłem się w zeszłym tygodniu dokształcać z tych 5-cyfrowych exach II. Ten stary exII jest kapitalny - świetna tarcza z małymi indeksami i cienkimi wskazówkami, dobry rozmiar koperty. Z całym szacunkiem dla posiadaczy nowszych wersji, ale te obecne to są jakieś krowy w porównaniu z 5-cyfrowymi😉

A znając życie, to u mnie i tak nic z tego nie wyjdzie, bo mam trochę kasy i 100 pomysłów na godzinę. A że najlepiej jest gonić, to się goni i też jest miło🙂

A moim zdaniem ten nowy polar to prawdziwy czołg i tool. Jakbym szedł czołgać się po jaskiniach to wybrałbym nowa ref. Czuć ze to jest narzędzie! Każdy lubi co innego. Na codzień stara ref chyba lepsza...

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, KrysH napisał(-a):

A moim zdaniem ten nowy polar to prawdziwy czołg i tool. Jakbym szedł czołgać się po jaskiniach to wybrałbym nowa ref. Czuć ze to jest narzędzie! Każdy lubi co innego. Na codzień stara ref chyba lepsza...

Mnie już trochę zmęczyły te maxi dials. No i 42mm też nie jest dla każdego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, facecik napisał(-a):

Pięciocyfrowy Rolex to jedno z najlepszych doświadczeń zegarkowych. Proporcje, rozmiar, wygoda. Do tego ten klimat lat 90/00', może trochę nostalgii w tym jest. Warto spróbować. Dla mnie też Polar obok Suba i Exa to najlepsze co Rolex, wypuścił, a moze nawet jedyne warte uwagi. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie już trochę zmęczyły te maxi dials. No i 42mm też nie jest dla każdego.

Jak się ma odpowiedni nadgarstek, to 42mm w niczym nie przeszkadza

Pięciocyfrowy Rolex to jedno z najlepszych doświadczeń zegarkowych. Proporcje, rozmiar, wygoda. Do tego ten klimat lat 90/00', może trochę nostalgii w tym jest. Warto spróbować. Dla mnie też Polar obok Suba i Exa to najlepsze co Rolex, wypuścił, a moze nawet jedyne warte uwagi.  

Też uważam, że Rolex ma kilka wartych uwagi modeli. Znajdziemy coś na codzień, coś do ciorania, coś na oficjalne spotkania itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, podkulam ogon...

MIeliście rację, srebrny 34 wyglądą delikatnie i kobieco na moim nadgarstku.

Rezygnuję 🙄

Jest wystawiony pastelowy niebieski 41 (rezerwacja) - kolorek bardzo fajniutki.

Ku mojemu zaskoczeniu jest dostępny od ręki Wimbledon 36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, dsz napisał(-a):

dawaj fotkę i nie mów że nie zrobiłeś 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
25 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

dawaj fotkę i nie mów że nie zrobiłeś 😜 

Ręce mi opadły - zero chemii :( oczywiście że nie, szkoda było robić foto.

Kolejka mi przepadła 🤢

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rezygnuję 

Zdjęcia pokaż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter to wszystko wyglądało jak kupa, srebrna tarcza zlewa się z moją jasną karnacją, zegarek jest mały i wydaje się bardzo kobiecy, nawet złote indeksy w tym rożmiarze nie ratują niczego...

Muszę pomyśleć nad mocniejszymi kolorami albo nad białą tarczą, coś co stworzy kontrast...

Dzisiaj się upiję z żalu i porażki :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rezygnuję 

Trzeba było brwć wimbledona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, facecik napisał(-a):

Ja Tobie pisałem już jakiś rok temu, że mam 99% zgodności gustu i postaw życiowych nawet, kiedy Cie czytam więc nie dziwne 👊

Mi ten Polar wraca i wraca...pewnie kiedyś ustrzele

Jak mi się kiedys będzie przelewać to wtedy ide w wersję Steve McQueen, który wg mnie jest najlepszym chyba Rollo ever!

8 godzin temu, KrysH napisał(-a):

7 godzin temu, tbn napisał(-a):

Pięciocyfrowy Rolex to jedno z najlepszych doświadczeń zegarkowych. Proporcje, rozmiar, wygoda. Do tego ten klimat lat 90/00', może trochę nostalgii w tym jest. Warto spróbować. Dla mnie też Polar obok Suba i Exa to najlepsze co Rolex, wypuścił, a moze nawet jedyne warte uwagi. ;) 

Tak nowy Polar to czołg, ale dla mnie jest jak przesterydowany...wszystko maxi. Albo jak dupera, która ma sztuczne cycki, pupe, rzęsy, twarz, pazy...przesyt i wygląda karykaturalnie :) 

Dla łapy drwala ok ten współczesny ale ogólnie to zgadzam się w 100% z tbn...tu się wszystko zgadza i jest wyważone i ze smakiem w tej starej ref.

Na koniec dnia cieszę się, że ludzie lubią nową ref. bo ceny starych znośniejsze i można na spokojnie przebierać ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja nie mam ręki do Ex II w maxi case ale to jedyny Rolex z obecnej kolekcji obok Ex 36/40 który mi się podoba. Miałem 16570 i w sumie sprzedałem bo stwierdziłem że poszukam kiedyś niepolerowanego , może na 3186. Ceny spadły , chociaż dalej dla mnie to zegarki tak 30k max. Każda Omega z lat 2000 jest lepiej wykonana i kosztuje połowę.

Stara fotka

0210DB21-FBCB-4A8E-B206-7E884D8218E8.thumb.jpeg.813781aa683f61c7dc12f130f2b24920.jpeg

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jednak E36 to najlepszy zegarek na EDC - OPik nie ma podjazdu, bo jest bardziej formalny i ma dużą koronę na tarczy 🙄

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 godzin temu, dsz napisał(-a):

...zegarek jest mały i wydaje się bardzo kobiecy, nawet złote indeksy w tym rożmiarze nie ratują niczego...

Muszę pomyśleć nad mocniejszymi kolorami albo nad białą tarczą, coś co stworzy kontrast...

Dzisiaj się upiję z żalu i porażki :( 

54 minuty temu, dsz napisał(-a):

Jednak E36 to najlepszy zegarek na EDC - OPik nie ma podjazdu, bo jest bardziej formalny i ma dużą koronę na tarczy 🙄

Chyba jeszcze do końca nie wytrzeźwiałeś.

Jeżeli OP34 okazał się mały i bardzo kobiecy, to czy sądzisz, że Ex36 będzie się tak bardzo różnił?

Realnie Ex36 ma mniej niż 36mm. W linku poniżej masz zdjęcia OP34 vs Ex36 (na pewno widać różnicę?). Lepiej od razu zastanów się nad Ex40, bo zdaje się, że nadgarstek masz przyzwoitych rozmiarów.

Koledzy już podpowiadali, można po prostu pójść do salonu z innymi podobnymi stylistycznie zegarkami i poprzymierzać różne rozmiary, zamiast biadolić na forum i ładować się w kolejną potencjalną porażkę.

https://thelinendial.com/oyster-34mm-explorer-36mm-rolex-comparison/

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi