Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Biznesowy bo bardziej błyszczy...niezłe. Ja tam wolę wersję dla ludu pracującego

post-55792-0-94646400-1443859846_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślę i tak chyba jest (napisałem IMO), a wersja dla ludu pracującego jest przecież jak najbardziej super, sam mam taką, bardziej nadaje się na tool watch-a niż gmt. Właśnie dlatego, że są różne gusta to gmt i sub różnią się i mają się różnić. Popularność obydwu jest podzielona prawie po równo.

Edytowane przez Soda66

Soda66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Sub jest dla ludu pracującego to mój jest pewnie dla niepracujących obiboków , ale i tak bardzo mi się podoba :)

c61178bfcc7ea016med.jpg

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój jest zdecydowanie dla klasy posiadaczy (czyli niepracujących obiboków) - na delikatną rączkę, nieistotne jaki mamy dzień itd  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZy ktoś z Was ma w swoich zbiorach takiego Air Kinga , lub wersje ze srebrną tarczą?

4c4a3ce35f04e65amed.jpg

e8Me4oa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście wizualnie stawiam jednak GMTM2 nad Sub'em. Właśnie przez wyrazistszą bransoletkę i bezel, którego czerń jest obficiej ubrana i przelamana bielą. Dzis w "Kentakifrajdkogut" spotkałem gościa w starym GMTM z całą szczotkowaną bransoletą i matowym bezelem. W towarzystwie matowej tarczy i jakby zamglonego szkla wygladalo to bardzo niepozornie. Dla mnie za bardzo.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, mogłoby się okazać że w całym KFC był to jedyny niebłyszczący zagarek.W tym kontekście " nie - pozornie" brzmi jak komplement. ( ten, który niczego nie udaje ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam - na Twoich zdjęciach bezel matowy, tarcza matowa - można się zakochać ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam - na Twoich zdjęciach bezel matowy, tarcza matowa - można się zakochać ;-)

W takim razie, dla każdego coś miłego ;)

Very nice. :)

Dzięki :)

Mariusz rządzisz !!  0dj.gif

Również dzięki post-52196-0-70644600-1443957846.gif

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że wygląd zewnętrzny Rolexa jest w temacie ob[cykany] :) ,zastanawia mnie jaki mechanizm i w jakim modelu uważacie za najbardziej udany........EL Primero, Valjoux czy może 3155, 3135, a może jakiś inny?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że cal. 3186 

Bo..........    ...... ...... .......... ..... ...... i tym przewyższa inne mechanizmy.

:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek pytałeś tylko o który, gdybym wiedział że będziesz mnie potem ciągnął za język to bym nie zabierał głosu  :P

edit:

ale co mi tam powiem, bo jest taki ładny i ma takie czerwone coś w środku a to mój ulubiony kolor 0crazysex.gif

418286gmt_master_II_ftr_move_tn.jpg

Edytowane przez Pawel2499

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wg mojego zegarmistrza Cal.1520 był/jest lepszy niż nowe 3135, że niby lepiej wykonaney, bardziej niezawodny. Gość jest uznanym zegarmistrzem u nas w Vancouver, zajmuje sie wszystkimi highend zegarkami

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wg mojego zegarmistrza Cal.1520 był/jest lepszy niż nowe 3135, że niby lepiej wykonaney, bardziej niezawodny. Gość jest uznanym zegarmistrzem u nas w Vancouver, zajmuje sie wszystkimi highend zegarkami

post-48316-0-29581400-1444250846_thumb.jpgpost-48316-0-17036100-1444250875_thumb.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ma datę ;-)

rozumiem że tym świeciłeś w ciemnościach na zdjęciach spod poduszki . ..jeśli tak, to ....są powody do mruczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi