Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Czy chodzi o to że lupa powiększa nierównimiernie?

Bardziej o to, czy to złudzenie optyczne czy to, że coś jest nierówno i data nie leży równo pod cyklopem

820799625b5d23a502e8c135ea3eb54d.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, a_team napisał(-a):

Bardziej o to, czy to złudzenie optyczne czy to, że coś jest nierówno i data nie leży równo pod cyklopem emoji6.png

Momento. Czy ty nie kupiłeś tego Rolka od kolegi z forum który z (nomen omen) z lupą dokonuje odbiorow zegarków? I jemu owa ‚wada’ nie przeszkadzała a tobie tak? Jeśli pomyliłem osoby które mam na myśli, to z góry przepraszam🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Momento. Czy ty nie kupiłeś tego Rolka od kolegi z forum który z (nomen omen) z lupą dokonuje odbiorow zegarków? I jemu owa ‚wada’ nie przeszkadzała a tobie tak? Jeśli pomyliłem osoby które mam na myśli, to z góry przepraszam.

Dziwny zbieg okoliczności, albo ja widzę rzeczy, których nie widzą inni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, a_team napisał(-a):

Dziwny zbieg okoliczności, albo ja widzę rzeczy, których nie widzą inni emoji28.png

Szybko sprzedaj... za cenę z metki -20%... podaj adres, zaraz będę 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szybko sprzedaj... za cenę z metki -20%... podaj adres, zaraz będę

Dlaczego mam sprzedawać ?

Mogę sprzedać za cenę aktualną +20%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklop jest na pewno równo. To chyba z tarczą coś nie tak. 😜

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, a_team napisał(-a):

Dlaczego mam sprzedawać ? emoji28.png

Mogę sprzedać za cenę aktualną +20% emoji1787.png

Podobno oczko temu misiu się gibło... 😉

Teraz, agremi napisał(-a):

Cyklop jest na pewno równo. To chyba z tarczą coś nie tak. 😜

Z tarcza? No to -30%! Otwieraj, jestem pod drzwiami! 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tarcza? No to -30%! Otwieraj, jestem pod drzwiami!

Otwieram i nikogo nie ma, w takim razie będzie +30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, a_team napisał(-a):

Bardziej o to, czy to złudzenie optyczne czy to, że coś jest nierówno i data nie leży równo pod cyklopem emoji6.png

820799625b5d23a502e8c135ea3eb54d.jpg

Przecież wszystko jest OK, to pewnie perspektywa :) 

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie na 100% jest ok. Wszystko zależy od oświetlenia i ułożenia telefonu w trakcie robienia zdjęcia. A, zapomniałbym, i od symetrii wzrokowej.

23959c37ada65107f9f00d4647bfacd9.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwieram i nikogo nie ma, w takim razie będzie +30%

Kto weźmie +30% z krzywym cyklopem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej bierzcie bez wybrzydzania bo za chwilę będzie +40%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z taką wadą jest niesprzedawalny. 
Jesteś na niego skazany. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zegarek z taką wadą jest niesprzedawalny. 
Jesteś na niego skazany. 

W takim razie jak jestem na niego skazany, to muszę kupić kolejne modele DJ, żeby uśmieżyć mój pedantyczny ból

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W prawie  każdym zegarku można coś znaleźć. Zostawiłbym tego cyklopa w spokoju. Można się do tego przyzwyczaić jak do pierwszej rysy😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, a_team napisał(-a):

Otwieram i nikogo nie ma, w takim razie będzie +30% emoji16.png

Utknąłem w metrze 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, a_team napisał(-a):

Bardziej o to, czy to złudzenie optyczne czy to, że coś jest nierówno i data nie leży równo pod cyklopem

Wiem o co Ci biega, bo sie z czyms takim spotkalem - raz z subem (jakies 10 lat temu) i raz w damskim DJ - tez to widzialem od razu bez lupki. A czy bym oddawal? Raczej nie - staram sie omijac serwisy a pewnie szybciej Ci sie znudzi i wpadnie jakis inny, niz warto sie z serwisami wozic 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiem o co Ci biega, bo sie z czyms takim spotkalem - raz z subem (jakies 10 lat temu) i raz w damskim DJ - tez to widzialem od razu bez lupki. A czy bym oddawal? Raczej nie - staram sie omijac serwisy a pewnie szybciej Ci sie znudzi i wpadnie jakis inny, niz warto sie z serwisami wozic

DJ mi się nie znudzi. Dlaczego oddanie do serwisu, żeby poprawili jeśli trzeba poprawić, to złe rozwiązanie ? Pytam z ciekawości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, a_team napisał(-a):

DJ mi się nie znudzi. Dlaczego oddanie do serwisu, żeby poprawili jeśli trzeba poprawić, to złe rozwiązanie ? Pytam z ciekawości emoji846.png

1. Bo np w

serwisie moga Tobie zegarek porysowac(tylni dekiel, bezel, koperte)

2. Teoretycznie otwierany zegar traci na wartosci kolekcjonerskiej - nie jest virgin.

3. Tam pracuja ludzie - moga zostac

slady kurzu w srodku na szybce/tarczy. Generalnie kazda ingerencja stwarza ryzyko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, a_team napisał(-a):

DJ mi się nie znudzi. Dlaczego oddanie do serwisu, żeby poprawili jeśli trzeba poprawić, to złe rozwiązanie ? Pytam z ciekawości emoji846.png

Poczytaj w watkach o serwisowaniu takich marek jak Omega, ktora jest dla niektorych na rowni z Rolexem, to zobaczysz w jakim stanie niektore zegarki wracaly 😔 Sam wysylalem Panerai i wrocil z paprochem na tarczy. Byly uzytkownik forum oddawal swojego AP RO - tam mu go niezle "pokiereszowali" a do tego powymieniali elementy na zupelnie nie z jego modelu (czcionka na datowniku i inna wskazowka sekundnika)... mam dalej opisywac? Ja oddalem jednego R i po calosciowym przegladzie... robil 15s na + 😬 Oczywiscie poprawili - musialem tylko jeszcze raz zostawic na taki sam okres i pozniej wszystko juz bylo ok. Odpowiadajac jeszcze raz na Twoje pytanie - wole cieszyc sie jak najdluzej zegarkiem zlozonym w fabryce od nowosci, niz zeby mi w nim grzebali - ale to moja opinia 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczytaj w watkach o serwisowaniu takich marek jak Omega, ktora jest dla niektorych na rowni z Rolexem, to zobaczysz w jakim stanie niektore zegarki wracaly Sam wysylalem Panerai i wrocil z paprochem na tarczy. Byly uzytkownik forum oddawal swojego AP RO - tam mu go niezle "pokiereszowali" a do tego powymieniali elementy na zupelnie nie z jego modelu (czcionka na datowniku i inna wskazowka sekundnika)... mam dalej opisywac? Ja oddalem jednego R i po calosciowym przegladzie... robil 15s na + Oczywiscie poprawili - musialem tylko jeszcze raz zostawic na taki sam okres i pozniej wszystko juz bylo ok. Odpowiadajac jeszcze raz na Twoje pytanie - wole cieszyc sie jak najdluzej zegarkiem zlozonym w fabryce od nowosci, niz zeby mi w nim grzebali - ale to moja opinia
No i to jest bardzo dobra opinia. A jak juz serwis w moim przypadku Rolex, Omega, GP to mam chlopak co to robi o niebo lepiej niż w tych pseudo autoryzowanych punktach, a cenach to juz tym bardziej nie ma co dyskutować. W mojej ocenie z serwisem zegarków marki premium jest jak z serisem samochodów w tej klasie,kto nie miał z tym problemów niech pierwszy rzuci kamieniem:)

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, gdyby mnie coś bardzo w zegarku wkurzało, i nie mógłbym z tym na co dzień żyć, z pewnością bym go oddał na gwarancji do poprawienia. Jednego Rolka oddałem z kłakiem na datowniku. Zegarek wrócił perfect, bez jakichkolwiek paprochów, skaz i nowych blizn. Robił go serwis Rolexa w Warszawie. Drugim był Lange - tu także nie miałem po serwisie żadnych uwag czy obiekcji. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No, gdyby mnie coś bardzo w zegarku wkurzało, i nie mógłbym z tym na co dzień żyć, z pewnością bym go oddał na gwarancji do poprawienia. Jednego Rolka oddałem z kłakiem na datowniku. Zegarek wrócił perfect, bez jakichkolwiek paprochów, skaz i nowych blizn. Robił go serwis Rolexa w Warszawie. Drugim był Lange - tu także nie miałem po serwisie żadnych uwag czy obiekcji. 
Ale Ty robisz wszystko na gwarancji prawda?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Dobra doczytałem sory...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

A co w Lange robiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi