Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, bartekwoj napisał(-a):

Czołem panowie mam pytanie ile moge realnie wołać za Sea-Dweller 126603 full set z 21r, polska dystrybucja. Myślę nad sprzedażą ewentualnie zamianą z dopłatą dla mnie.

Dzięki za pomoc.

chrono24.pl -8% i masz cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, dsz napisał(-a):

kurcze ten srebrny jest najlepszy - wygrał u mnie z niebieskim i czarnym i go zamówiłem :) 

Na srebrnego bedziesz czekał że 4 lata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turcja, Istambuł. Do wzięcia za jakieś 150 EUR. Na każdym rogu, bez obciachu. Jakość nawet jak na podróbę słaba. „Homage” od Pagani Design są lepiej wykonane.
O ilościach podróbek luksusowej odzieży, perfum i torebek nawet nie będę pisał. Te już dużo trudniej odróżnić od oryginałów.

8d9ee82d9b2286b8f89faf8e18d33d59.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i... co z tego kazdy wie że Turcja podrobami stoi, nic to do wątku nam nie wnosi ;)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i... co z tego kazdy wie że Turcja podrobami stoi, nic to do wątku nam nie wnosi default_wink.png

Wiedzieć, to jedno. Zobaczyć skalę i jej bezkarność to drugie.

Co do „niewnoszenia do wątku”, to racja. Tylko umówmy się, że to przecież ani pierwszy, ani ostatni „nic niewnoszący” post dzisiaj na Forum .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

No i... co z tego emoji28.png kazdy wie że Turcja podrobami stoi, nic to do wątku nam nie wnosi ;)

Jak masz coś do spalenia, to dawaj! Usiądziemy przy ognisku, tutaj wszystko się dobrze pali. ;)

Powiedział zajączek do niedźwiedzia, a ten usiadł i futro sobie spalił. Teraz to dopiero będzie o czym gadać w całym lesie...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

No i... co z tego emoji28.png kazdy wie że Turcja podrobami stoi, nic to do wątku nam nie wnosi ;)

Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Jak masz coś do spalenia, to dawaj! Usiądziemy przy ognisku, tutaj wszystko się dobrze pali. ;)

Powiedział zajączek do niedźwiedzia, a ten usiadł i futro sobie spalił. Teraz to dopiero będzie o czym gadać w całym lesie...

Pojechaliście chłopu, a chciał się tylko podzielić taka nowinka co wy serca❤️ nie macie 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne nadgarstkowe też nie będzie nic wnosiło do wątku…

się przyczepili przyczepialscy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstyt mi za was

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Pojechaliście chłopu, a chciał się tylko podzielić taka nowinka co wy serca❤️ nie macie 😀

Facet jest całkiem spoko. 👍 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadgarstkowe wniosło by więcej niż cała szafa podrob ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Turcja, Istambuł. Do wzięcia za jakieś 150 EUR. Na każdym rogu, bez obciachu. Jakość nawet jak na podróbę słaba. „Homage” od Pagani Design są lepiej wykonane.
O ilościach podróbek luksusowej odzieży, perfum i torebek nawet nie będę pisał. Te już dużo trudniej odróżnić od oryginałów.

8d9ee82d9b2286b8f89faf8e18d33d59.jpg&key=e944565a440c5682e071392a032e8ea33dedbb841b1f67cfb76f205f3d4c6134

Był EXP II, bo mam wrażenie, że jego podrabiać nie chcą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Był EXP II, bo mam wrażenie, że jego podrabiać nie chcą ?emoji16.png

Przyznam, że aż tak się nie przyglądałem i nie analizowałem tego rynku 😉, ale żadnego Explorera faktycznie nie pamiętam. Była masa Subów i GMT Masterów. Oprócz tego "renomą" cieszyły się na przykład Hubloty, no i oczywiście Patki i AP. Często było widać podróbki Franck Muller, ale za to nie pamiętam żadnej Omegi. Pomacałem GMT Mastera i jakość wydała mi się słaba (np. wskazówka GMT przy ustawianiu nie przeskakiwała, tylko sunęła płynnie jak zwykła minutowa). Potem to się już od tych witryn trzymałem z daleka.

Na mieście, na nadgarstkach u ludzi można było zauważyć te "luksusowe czasomierze" dość często, ale to i tak nic w porównaniu z ilością torebek Louis Vuitton, Gucci, Hermes itp za równowartość 50 - 100 zł. Na ulicach, wśród pań też były bardzo popularne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i... co z tego kazdy wie że Turcja podrobami stoi, nic to do wątku nam nie wnosi default_wink.png

Myślę jednak, że coś tam wnosi. Skoro Robert pisze o ogromnej skali, to wiemy na przykład tyle, że nie wszystkie Suby czy GMT, które spotkamy na nadgarstkach kolegów, kontrahentów, klientów, widziały Szwajcarię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale to serio dowiedziałeś się o tym teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem zamiaru rozpętywać tutaj gównoburzy i rozkręcać emocji. Ot, po prostu „widokówka” i ciekawostka z wycieczki. Osobiście sądziłem, że ten handel podróbkami jest jednak tak trochę na uboczu i choć dla pozoru trochę schowany. A to w centrum miasta, w pełni akceptowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to wygląda w naszym kraju? jakie konsekwencje można ponieść za sprzedawanie takich arcydzieł jak te z Turcji? Wiadomo każdy gdzieś tam coś po cichu sprzedaje na allegro czy tam innych portalach ale takich stoisk nigdy nie widziałem no chyba, że były dobrze ukryte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ale to serio dowiedziałeś się o tym teraz?

Serio myślę, że zamknięci w forumowej (ewentualnie social mediowej - zegarkowej) bańce możemy o tym zapominać. Póki co wywołana przez Ciebie dyskusja robi więc off-topu niż post Kolegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozerzy z podróbkami byli są i będą, w naszej małej banieczce może nie poświęcajmy temu uwagi, a to że Turcja słynie z podrabiania wszystkiego wie kazdy

A to że post wywołał fale offtopowych komentarzy to moja wina? He he dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozerzy z podróbkami byli są i będą, w naszej małej banieczce może nie poświęcajmy temu uwagi, a to że Turcja słynie z podrabiania wszystkiego wie kazdy

A to że post wywołał fale offtopowych komentarzy to moja wina? He he dobre

„Poświęcanie uwagi” podróbkom markowych zegarków, rozumiane jako krytykowanie ich i eliminowanie (w tym fizyczne) z rynku, było jedną z misji tego forum od jego zarania i IMHO powinno nią pozostać.
Twoją być nie musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na fotce z fejkami widzimy także Cartiery, Patki, AP, FM, Panerai, a mimo wszystko zdjęcie zostało opublikowane akurat w wątku Rolexa. Przypadek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi