Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

Całkiem niezły, stabilny wynik. 

Screenshot_20250510_154404_WatchCheck.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Chyba jednak polubimy się z Sub’em. Przy trzecim podejściu zacząłem doceniać fakt że jest to zegarek praktycznie bez wad. Jedyna poważna wada jest fakt, że design jest tak popularny, ze praktycznie każdy inny diver przypomina mniej lub bardziej Sub’a. Taki np. speedmaster nie ma takiego problemu. 

przez ostatnie 2 tygodnie noszony codziennie i odkładany na noc koronka w dół: dokładność chodu -1s/14 dni. 
Posiadanie timegrapher’a pomaga w time management ;)  

1 hour ago, Walezy said:

Chyba jednak polubimy się z Sub’em. Przy trzecim podejściu zacząłem doceniać fakt że jest to zegarek praktycznie bez wad. Jedyna poważna wada jest fakt, że design jest tak popularny, ze praktycznie każdy inny diver przypomina mniej lub bardziej Sub’a. Taki np. speedmaster nie ma takiego problemu. 

przez ostatnie 2 tygodnie noszony codziennie i odkładany na noc koronka w dół: dokładność chodu -1s/14 dni. 
Posiadanie timegrapher’a pomaga w time management ;)  

Sub to nudny zegarek ale to prawdziwa i mocna podstawa. Ja chyba bez suba nie mógłbym żyć...

Musze przyznac, ze nowy 'lefty' z ceramiczna tarcza wyglada swietnie. 

gmt master II_2.jpg

No nie wygląda źle na tym zdjęciu. To ta wersja w złocie z tarczą ze szlifem, bo tego nie widać?

3 minutes ago, facecik said:

No nie wygląda źle na tym zdjęciu. To ta wersja w złocie z tarczą ze szlifem, bo tego nie widać?

Biale zloto, Tarcza bez szlifu. 

Chyba nie jestem do końca w temacie tegorocznych nowości bo na jakichś zajawkach ta tracza miała szlif, nie śledziłem tego. Natomiast koncepcja, moim zdaniem słuszna w kontekście zegarka w stali, w przypadku złota, kompletnie nie ma sensu biorąc pod uwagę ogólny negatywny odbiór zegarka dla leworęcznych w wykonaniu Rolexa.

Cześć koledzy, byłem chwilę na urlopie i dostałem przemiłego, zaskakującego maila… Majówka więc podwójnie udana.
Układ gwiazd pozwolił, że akurat lądowałem w Gdańsku. Swoją drogą po raz kolejny  muszę pochwalić obsługę tego salonu. Zawsze na poziomie i z klasą.. polecam

IMG_1992.thumb.jpeg.c692873864e78a769f5d94ba89fd672a.jpeg
IMG_1996.thumb.jpeg.544471e3511a9c6bd9a24403e004ca14.jpeg

Nice! Extra, że Ci się udało go zdobyć.

5 godzin temu, facecik napisał(-a):

Chyba nie jestem do końca w temacie tegorocznych nowości bo na jakichś zajawkach ta tracza miała szlif, nie śledziłem tego. Natomiast koncepcja, moim zdaniem słuszna w kontekście zegarka w stali, w przypadku złota, kompletnie nie ma sensu biorąc pod uwagę ogólny negatywny odbiór zegarka dla leworęcznych w wykonaniu Rolexa.

Nie miala szlifu. To ta sama ceramika jak na bezelu. Na zywo nie wyglada to dobrze. 

Poprzedni tydzień z Vulcain. Ten z inną i bardziej przydatną na kolejne kilka dni komplikacją.

IMG_1447.jpeg

Jakby ktoś miał rozkminę - Brus Łejn czy Batman, dżubili czy ojster to może poniższe trochę pomoże:

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

15 hours ago, Paweł Bohacz said:

Nie miala szlifu. To ta sama ceramika jak na bezelu. Na zywo nie wyglada to dobrze. 

Zdecydowanie nie wyglada to na zegarek za 50 tys euro. Natomiast sama tarcza i to jak reaguje na oświetlenie pod różnym kątem wyglada całkiem fajnie. W takim stalowym explorerze czy sub'ie znalazłaby się świetnie.

7 godzin temu, Butik napisał(-a):

Jakby ktoś miał rozkminę - Brus Łejn czy Batman, dżubili czy ojster to może poniższe trochę pomoże:

Bruce > Batman
Jubilee > Oyster
a i tak mam wątpliwości, czy odbiorę bruce'a - GMT to takie klocki kanciaste.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

45 minut temu, machlo napisał(-a):

Bruce > Batman
Jubilee > Oyster
a i tak mam wątpliwości, czy odbiorę bruce'a - GMT to takie klocki kanciaste.

GMT całkiem nieźle leżą a bruce to dla mnie jedyny którego bym chętnie nabył, nie jest aż tak oczojebny jak kolorowe. Mógłby być full black jak wcześniejszy.

7 minut temu, Bugs napisał(-a):

GMT całkiem nieźle leżą a bruce to dla mnie jedyny którego bym chętnie nabył, nie jest aż tak oczojebny jak kolorowe. Mógłby być full black jak wcześniejszy.

Ten szary fragment bezela czasem wygląda na plastikowy dość, ale to przypadłość wszystkich tych kolorowych ceramicznych bezelów w Rolexie - nie każde światło jest korzystne. ;)  Ta "plastikowość" i napompowana koperta, to dwie cechy, które mnie zniechęcają. Będę myślał, jak przyjdzie, o ile przyjdzie. Tymczasem YM robi robotę, gdzie koperta praktycznie tych samych rozmiarów, ale jest znacznie lżejsza optycznie. 😁

Godzinę temu, machlo napisał(-a):

Ten szary fragment bezela czasem wygląda na plastikowy dość, ale to przypadłość wszystkich tych kolorowych ceramicznych bezelów w Rolexie - nie każde światło jest korzystne. ;)  Ta "plastikowość" i napompowana koperta, to dwie cechy, które mnie zniechęcają. Będę myślał, jak przyjdzie, o ile przyjdzie. Tymczasem YM robi robotę, gdzie koperta praktycznie tych samych rozmiarów, ale jest znacznie lżejsza optycznie. 😁

YM40 ma inną i super wygodną kopertę, gdyby tylko nie błyskał się tak koszmarnie..... Ja będę miał z nim taki sam dylemat jak Ty z bruce'm ;) 

Etam. Te nowe może sa fajne ale chyba wole te stare…

IMG_1196.thumb.jpeg.051d59a996da39a8915c81c0aa98ea8f.jpeg

5-cyfrowca suba/gmt/polara mógłbym nosić, ale takiego w tip top stanie od pierwszego właściciela. ;)

9 minut temu, machlo napisał(-a):

5-cyfrowca suba/gmt/polara mógłbym nosić, ale takiego w tip top stanie od pierwszego właściciela. ;)

Stan jest tip top hop, ale jestem drugim właścicielem wiec niestety musisz szukac dalej😉

2 godziny temu, Bugs napisał(-a):

bym chętnie nabył, nie jest aż tak oczojebny jak kolorowe. Mógłby być full black jak wcześniejszy

Tez lubię starszą referencję i dlatego miałem chrapkę na Bruce'a. Niestety kruk nie podzielił mojego optymizmu 😅 więc @machlo życzę odbioru bo ja sam bym odbierał (tylko potem miałbym zagwozdkę czy jest sens posiadania w miarę podobnego suba i gmt w tej konfiguracji. Możliwe ze sub by poszedł.

3 godziny temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Stan jest tip top hop, ale jestem drugim właścicielem wiec niestety musisz szukac dalej😉

Ja mam z tymi rolkami jak z Yeti - słyszałem o takich tip top, ale nigdy nie widziałem. :P 

Na filmie Bruce Wayne fajnie wygląda. Zobaczymy jak będzie na żywo

Godzinę temu, machlo napisał(-a):

Ja mam z tymi rolkami jak z Yeti - słyszałem o takich tip top, ale nigdy nie widziałem. :P 

Niestety trzeba długo szukać…