Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

16 godzin temu, machlo napisał(-a):

Bruce > Batman
Jubilee > Oyster
a i tak mam wątpliwości, czy odbiorę bruce'a - GMT to takie klocki kanciaste.

15 godzin temu, Bugs napisał(-a):

GMT całkiem nieźle leżą a bruce to dla mnie jedyny którego bym chętnie nabył, nie jest aż tak oczojebny jak kolorowe. Mógłby być full black jak wcześniejszy.

15 godzin temu, machlo napisał(-a):

Ten szary fragment bezela czasem wygląda na plastikowy dość, ale to przypadłość wszystkich tych kolorowych ceramicznych bezelów w Rolexie - nie każde światło jest korzystne. ;)  Ta "plastikowość" i napompowana koperta, to dwie cechy, które mnie zniechęcają. Będę myślał, jak przyjdzie, o ile przyjdzie. Tymczasem YM robi robotę, gdzie koperta praktycznie tych samych rozmiarów, ale jest znacznie lżejsza optycznie. 😁

13 godzin temu, Jan napisał(-a):

Tez lubię starszą referencję i dlatego miałem chrapkę na Bruce'a. Niestety kruk nie podzielił mojego optymizmu 😅 więc @machlo życzę odbioru bo ja sam bym odbierał (tylko potem miałbym zagwozdkę czy jest sens posiadania w miarę podobnego suba i gmt w tej konfiguracji. Możliwe ze sub by poszedł.

U mnie jednak został Batman. Bruce na żywo okazał się jakiś taki bez jajec, szara część bezela jest szara tylko w dobrym świetle - poza tym praktycznie czarna. No i jednak jubilee to kompletnie nie moja bajka - za bardzo oczojebnie błyska. Ale wiadomo, że każdemu według potrzeb :)

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Posted (edited)
30 minut temu, Butik napisał(-a):

szara część bezela jest szara tylko w dobrym świetle - poza tym praktycznie czarna. No i jednak jubilee to kompletnie nie moja bajka - za bardzo oczojebnie błyska

W zlym świetle może tez byc kompletnie szara 😬 ale tak to prawda i może jest to swoisty plus: stealth watch jak to mówią. Dlatego też do tego modelu mnie lepiej pasuje oyster.

IMG_20241227_133900.jpg

Przymiarka w zeszłym roku 

Edited by Jan

W zlym świetle może tez byc kompletnie szara ale tak to prawda i może jest to swoisty plus: stealth watch jak to mówią. Dlatego też do tego modelu mnie lepiej pasuje oyster.

IMG_20241227_133900.thumb.jpg.bde3c62046effd052f73f9e4fac050d0.jpg

Ja go bardziej na jubilee widzę Oyster bardziej na batmanie i root beerze Chociaż na oysterze nie jest źle i bardziej tak jak mówiłeś przechodzi w Stealth Watch - na podmiankę np. z Subem

Bardzo na złocie widać te mikro ryski, cholera wie w sumie od czego ale w słońcu wygląda tak sobie ;(

IMG_0966.jpeg

Bardzo na złocie widać te mikro ryski, cholera wie w sumie od czego ale w słońcu wygląda tak sobie ;(
IMG_0966.thumb.jpeg.54151fc28d0a4d275d26a97ee5e7de0a.jpeg

Złoto szybko łapie, bo jest miękkie. Zawsze po paru latach można polerkę zrobić

3 minuty temu, Matt2405 napisał(-a):

Rolex lubi Homara 

Fantastycznie wyeksponowany zegarek. Bardzo dobrze wszystko widać. 

5 godzin temu, Jan napisał(-a):

W zlym świetle może tez byc kompletnie szara 😬 ale tak to prawda i może jest to swoisty plus: stealth watch jak to mówią. Dlatego też do tego modelu mnie lepiej pasuje oyster.

IMG_20241227_133900.jpg

GMT II było moim marzeniem i na serio rozważałem tę wersję (bruce'a). Ale tylko na jubilee, bo mam już suba i wychodziłem z założenia, że po co mi coś prawie takiego samego w odbiorze? Wygrał Sprite na jubilee i nie żałuję, bo jest elementem użytkowej kolekcji. Natomiast, gdy ktoś już ma submarinera, to Bruce na oyster raczej nie ma sensu, to będą prawie identyczne zegarki w odbiorze, różnica to nieco wyższa "burta", wskazówka GMT i PCL. Ale to moje zdanie.

A tak podsumowując, to w sumie GMT mnie rozczarowało tak ogólnie. I nie chodzi o to że to "lefty", że mniej wygodny od suba, itd.. Nie było już efektu WOW jak przy pierwszym Roleksie. Nie ma w tych zegarkach niczego świeżego, może te nowe wypusty (Land Dweller na przykład) coś wniosą. Dla mnie obecnie nie ma u nich niczego co wzbudzałoby moje zainteresowanie. Kolejne wersje kolorystyczne i materiałowe tych samych zegarków? To już chyba tylko dla pasjonatów marki.

8 minut temu, beniowski napisał(-a):

Brakuje jeszcze tego Rolexa od dupki strony. 🫣

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Teraz, machlo napisał(-a):

Brakuje jeszcze tego Rolexa od dupki strony. 🫣

Poczekaj, po koledze można i takich się spodziewać. 

6 minut temu, beniowski napisał(-a):

Poczekaj, po koledze można i takich się spodziewać. 

Wolałbym, żeby kolega dupki nie pokazywał😬

15 minut temu, beniowski napisał(-a):

Starałem się go uchwycić w najepszym wydaniu 😂

3 minuty temu, MasterMind napisał(-a):

Drewniane żarty, to macie drewniane zdjęcie. Od frontu. Zegarek ładnie wyeksponowany :D

large.138-2.jpg.a0f29b824af0af1edee1bdde

Ja tam widzę pochodne polimerów krzemoorganicznych.

A tak pomijając już off topic. Za 165 euro dostałem 1,2 kg homara, ośmiornice i 1 kg muszli plus 0,7 l wina. Jak się to ma do naszych PL cen. Nie wspominając że wszystko świeże i jakościowo super. Po drodze tzn. Mieście przelotowym udało się kupić zegarek od ręki który w PL jest niedostępny tzn zamknięte listy. 

5 minut temu, Matt2405 napisał(-a):

A tak pomijając już off topic. Za 165 euro dostałem 1,2 kg homara, ośmiornice i 1 kg muszli plus 0,7 l wina. Jak się to ma do naszych PL cen. Nie wspominając że wszystko świeże i jakościowo super. Po drodze tzn. Mieście przelotowym udało się kupić zegarek od ręki który w PL jest niedostępny tzn zamknięte listy. 

Podziwiamy, naprawdę. I zazdrościmy światowego życia.

P.S. Zapytaj partnerkę/córkę czy wie jak pokazujesz jej ciało na zdjęciach na forum gdzie faceci ją oglądają jak jakiś obiekt.

Usunąłem już homara tak aby znowu za wiele emocji nie było. Co do życia nie wiem ile w tym przekory a ile faktu jednakże podziękował. Od czasu do czasu coś miłego nie zaszkodzi. 

Nie zdążyłem nic obejrzeć. 😬Dużo straciłem?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Nie zdążyłem nic obejrzeć. 😬Dużo straciłem?

Zdjęcie homara.

42 minuty temu, facecik napisał(-a):

Natomiast, gdy ktoś już ma submarinera, to Bruce na oyster raczej nie ma sensu

Miałbym ten dylemat ale Kruk mnie od niego skutecznie uwolnił 😅 z Twojego sprite z resztą też (on z kolei bardziej na jubilee mi siedział). 

Gmt podoba mi sie ze względu na 3 wskazówkę - lubię tę funkcję mimo że nie podróżuje aż tak duzo żebym jej potrzebował. Generalnie nie mam manii R, chcialem miec DJ'a ale długo już czekam, zapis na suba wyszedł przypadkiem bo mimo że to ikona nie byl moim priorytetem.

6 minut temu, Jan napisał(-a):

Miałbym ten dylemat ale Kruk mnie od niego skutecznie uwolnił 😅 z Twojego sprite z resztą też (on z kolei bardziej na jubilee mi siedział). 

Gmt podoba mi sie ze względu na 3 wskazówkę - lubię tę funkcję mimo że nie podróżuje aż tak duzo żebym jej potrzebował. Generalnie nie mam manii R, chcialem miec DJ'a ale długo już czekam, zapis na suba wyszedł przypadkiem bo mimo że to ikona nie byl moim priorytetem.

GMT jest o wiele ciekawszym, łatwiejszym w noszeniu i praktyczniejszym zegarkiem niż Sub. 

Przerobiłem dwa ceramiczne GMT, jak również większość Subów. Ten pierwszy jest trochę wygodniejszy i dużo ciekawszym zegarkiem od nurka. Gdybym miał wybierać, to prędzej w świat wysłałbym Suba. Z GMT na Jubilee podoba mi się tylko Pepsi, a Batman i Bruce bardziej na Oyster. Lewus to nie mój klimat...

Posted (edited)

@beniowski zdecydowanie, ale dopłacać na grey nie zamierzam więc może kiedyś uda się od AD. Mam czas (chyba 😅)

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Z GMT na Jubilee podoba mi się tylko Pepsi, a Batman i Bruce bardziej na Oyster.

+1

3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

dużo ciekawszym zegarkiem od nurka

horologicznie na pewno, choć ja mam słabość do diver'ów ze względu na to że sam lubię ten sport.

Edited by Jan

20250312_210200-COLLAGE.thumb.jpg.31600c039f685d87c2aa14fcc6c76962.jpgTu takie małe porównanie większości z nich. 

20231031_163547-COLLAGE.jpg

20230724_105247-COLLAGE.jpg

20230306_210326-COLLAGE.jpg