Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

.....

A swoją droga jeśli prawdą jest to że kupił w autoryzowanym punkcie i okażą się podróbkami to będzie niezły "kibel"

Takie sytuacje sie zdarzają, mówię o Rolexie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie sytuacje sie zdarzają, mówię o Rolexie.

No to nieźle. I weź tu człowieku kup zegarek.  :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarza się dostać podróbkę u AD? U autoryzowanego dystrybutora?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam sytuacje gdzie w sklepie oryginał oglądał klient, a z zaplecza " wyjechała piekna podróbka ". :(

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grubo. Ale w salonie spoza sieci AD?

Nie pytałem.

Ale zasada taka sama jaka stosowali cinkciarze, klient przeliczal pieniądze za dolary, cinkciaz zwijaj je w rulon i w " obawie" prosił o ponowne przeliczenie dolarów, by pozniej wręczyć zwinnie inny zwitek z zewnątrz z banknotem, a środkiem wypełnionym makulatura....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sztos :)

Pytałem czy u AD czy w salonie nieautoryzowanym bo umiem sobie opisaną sytuację wyobrazić w sklepie, który sprzedaje jako grey market np. na chrono ale coś takiego w sklepie pokroju choćby Kruka przerasta moją wyobraźnię.

A forumowicz od ukazanych DJ i Suba utrzymuje, że zakup u autoryzowanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu użytkowników ktorzy zakupili zegarki we Włoszech, w legalnie działających sklepach nie zdaje sobie sprawy ze posiada podróbki.

Inna sprawa ze wiekszosc tego nie sprawdza, bo kupuja by mieć, niekoniecznie bedac pasjonatami.

Edit

Jak taki sprzedawca widzi ze nabywca ma " wieksza" wiedze niz producent to pewnie takie tricku nie wykonuje, ale jak to tzw "zwykly gosc" to ryzykuje...

Na forum byla sytuacja gdy użytkownikowi odebrali w serwisie zegarek zakupiony u dystrybutora na kraj jako podróbkę... ( inna marka)

Po interwencji klubu, kolega jak dobrze pamietam dostal w ramach przeprosin czapkę z daszkiem....

Wiec bez wzgledu jaki sklep, czarna owca moze sie trafic... Wszedzie.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@Foti - trochę przesadzać z tym "kibelkem". Jeszcze raz, zegarek na tym zdjęciu, według mnie nie jest ok. Jak się mylę to przeproszę....oczywiście jak zobaczę tę samą tarcze z tę samą wkładka i tym samem bezelem...a to rozpoznamy.

I jeszcze raz przypominam, że mówimy o tym zdjęciu...dlatego tez pytanie do ciebie:

Zdjęcie kolegi "B" jest frontalne, bez przechyleń....sekundnik twojego Rolexa, patrząc frontalnie, ma jaką długość?

może to wszystko jest powodowane przez jakość zdjęcia lub przechyleń dlatego ja się wycofam i czekam

Teraz do twojego "bezela".

Bezel to bezel a wkładka lub Inlay, to wkładka lub Inlay.

Ta cześć twojego Pepsi - czerwono/niebiesko - to wkładka lub Inlay a nie bezel. I ta cześć istnieje w różnych wersjach, tzn więcej niż jedna..trzeba tylko wiedzieć na co patrzyć, tak jak w przypadku twoich dwóch zdjęć....jednak, nie oznacza to że są wszystkie wersje dozwolone prócz tych wyprodukowanych

I to samo dotyczy wszystkiego innego - różnicy w oryginałach istnieją, tylko trzeba je znać aby móc powiedzieć że coś jest nadal oryginałem czy tez nie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Foti - trochę przesadzać z tym "kibelkem". Jeszcze raz, zegarek na tym zdjęciu, według mnie nie jest ok. Jak się mylę to przeproszę....oczywiście jak zobaczę tę samą tarcze z tę samą wkładka i tym samem bezelem...a to rozpoznamy.

I jeszcze raz przypominam, że mówimy o tym zdjęciu...dlatego tez pytanie do ciebie:

Zdjęcie kolegi "B" jest frontalne, bez przechyleń....sekundnik twojego Rolexa, patrząc frontalnie, ma jaką długość?

Jest tutaj więcej zagadek i oczywiście może to wszystko jest powodowane przez jakość zdjęcia....dlatego ja się wycofam i czekam

Teraz do twojego "bezela".

Bezel to bezel a wkładka lub Inlay, to wkładka lub Inlay.

Ta cześć twojego Pepsi - czerwono/niebiesko - to wkładka lub Inlay a nie bezel. I ta cześć istnieje w różnych wersjach, tzn więcej niż jedna..trzeba tylko wiedzieć na co patrzyć, tak jak w przypadku twoich dwóch zdjęć....jednak, nie oznacza to że są wszystkie wersje dozwolone prócz tych wyprodukowanych

I to samo dotyczy wszystkiego innego - różnicy w oryginałach istnieją, tylko trzeba je znać aby móc powiedzieć że coś jest nadal oryginałem czy tez nie

Już wiem komu mozna ufać w kwestii oryginalności.

Wcześniej w ogóle nie zwróciłem na zdjęciach uwagi że sekundnik jest dłuższy i wystaje poza indeksy :)

Niesamowite że jak ktoś Ci zwróci uwage to wszystko jest takie widoczne i oczywiste :-)

Bezel, sekundnik, luma zupełnie inna, 

Sekundnik mnie zaskoczył a najbardziej to że nie zauważyłem różnicy :)

Ciekawe czy to prowokacja czy też niewiedza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@master yoda - niesamowite historie....Fake od AD? Masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracownicy bywają różni, i różne miewają "hobby" poza pracą.....

( informację posiadam od człowieka..hm, mocno zorientowanego na branże, w kraju , jak i zagranicą....)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@master yoda - niesamowite historie....Fake od AD? Masakra

Andreas, Marek napisał, że podrobka u AD tyczyła się innej marki.

Ciężko mi uwierzyć w to co tu przedstawia użytkownik Wo3kie.

Możesz Wo3kie pokazać nam kartę z pieczęcią od któregoś z tych zegarków?

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klamstwo ma krotkie nogi i czesto nowi uzytkownicy nie zdaja sobie sprawy, ze mozna sie znac na tyle na zegarkach, ze odrozni sie oryginal od podrobki - przeciez to ma wskazowki i date i to, to ma logo Rolex i to... zycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klamstwo ma krotkie nogi i czesto nowi uzytkownicy nie zdaja sobie sprawy, ze mozna sie znac na tyle na zegarkach, ze odrozni sie oryginal od podrobki - przeciez to ma wskazowki i date i to, to ma logo Rolex i to... zycie.

Nawet starzy użytkownicy mogą mieć problem. Wcześniej gdzieś czytałem że rolex to litery na wewnętrznym ringu na każdym indeksie a podoba nie trafia w indeks, tu wygląda że trafia. Skroca sekundnik, dadzą fazowania na bezelu i będzie jeszcze gorzej rozpoznać.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarza się dostać podróbkę u AD? U autoryzowanego dystrybutora?

Na forum była opisywana historia podróbki casio kupionej o ile pamiętam w którymś zibi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnim wysypie Pepsiaków na forum i ja strasznie napaliłem się na taki zegarek na jubille i znalazłem na stronie watchfinder.co.uk (maja kilka sklepów stacjinarnych) ale po tej sprawie z AD Rolexa w Londynie troche strach bo WatchFinder to jednak szara strefa. Czy ktoś z kolegów forumowiczów robił tam zakupy? (Kiedyś pytałem w innym dziale ale zerowe zainteresowanie)

Ps. Imponująca wiedza niektórych użytkowników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę jednak że kolega prowokował, i chyba to jednak nie było od AD z Londynu. Myślę że już się nie odezwie w tym wątku i nie bedzie zdjęć.

W sumie po zdaniu że wyśle zdjęcia zostawiona godziną wg życzenia aby było wiadomo że nie przesłał z sieci powinno się już chyba mieć podejrzenie bo 

nikt uczciwy by tak nie napisał ani nie pomyślał :)

A co do imponującej wiedzy to fakt.

Myśle że problemem jest też to że wiele osób nie widziało na żywo rolexa po prostu nie miało czasu aby mu sie przyglądać

Sam jakoś wybitnie nie oglądam swoich zegarków. NIe zauważyłem na zdjęciach dłuższego sekundnika, próbowałem niektóre niedociągnięcia tłumaczyć sobie padającym światłem.

No i dużo zdjęć w sieci to rendery które wyglądają odrbinę inaczej niż oryginały.

Niemniej jednak wiedza części użytkowników o marce jest naprawdę duża.

Edytowane przez foti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż patrząc an zdjęcia kolegi i render można dopatrzyć się różnic ale o czym to świadczy - na przykład jedynka na bezelu ma prostą górę ale na renderze AWIego ściętą , na stronie Rolexa ma jednak prostą ;-) Część z nich to efekt przekłamania zdjęcia , za część odpowiada sam Rolex modyfikując różne elementy a pozostała część może wskazywać że mamy do czynienia ze składakiem ub produktem nieoryginalnym. Dla mnie jedyny pewny strzał to porównanie head to head w realu tych samych referencji. Oczywiście mówimy tu o tych najlepszych podrabianych egzemplarzach.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Desmo - przy tym renderze nie chodziło o te "1" tylko o frez...tu nie renderowane - jedno z neta a reszta cyknięte:

d8ecc7a4458a99f5cfadeb5c825a92cf.png

910d19b7a8a5ca39a757a3bfea3a38df.png

9a1d5d415ee48cacd91e8ba6cb934a55.jpg

A tutaj jeszcze raz kolegi:

b54c37f8922e8cec7d0f0621f32ce1cc.jpg

Ale oczywiście wiem co masz na myśli..i faktycznie, może to wina jakość zdjęć i światła

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andreas, wprawdzie jeśli chodzi o wiedzę zegarkową to nawet marzyć o tym nie mogę, żeby do pięt Ci dorosnąć, ale postanowiłem zrobić mały eksperyment.

Zrobiłem zdjęcie mojego Suba z równie zaburzonej perspektywy, z podobną nieostrością i ... u mnie też nie widać frezów:

post-37089-0-04471400-1508577578_thumb.jpg

A żeby nie było wątpliwości, to frezy ma:  :D

nn2zwl.jpg

Kurczę, taki już mam niedzisiejszy charakter, że wierzę ludziom, dopóki nie mam absolutnego dowodu, że kłamią...

Dajmy człowiekowi szansę, poczekajmy na zdjęcia lepszej jakości, z większej odległości, a nie zrobione z 5 cm.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas uważam, że to wina zdjęcia. Ale fakt jest taki, że w tym Klubie niejedną podróbę wykryto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnim wysypie Pepsiaków na forum i ja strasznie napaliłem się na taki zegarek na jubille i znalazłem na stronie watchfinder.co.uk (maja kilka sklepów stacjinarnych) ale po tej sprawie z AD Rolexa w Londynie troche strach bo WatchFinder to jednak szara strefa. Czy ktoś z kolegów forumowiczów robił tam zakupy? (Kiedyś pytałem w innym dziale ale zerowe zainteresowanie)

Ps. Imponująca wiedza niektórych użytkowników

Rolex na jubilee prezentują się świetnie. Gratuluje wszystkim kolegom nowych nabytków.

PS. Jakieś dwa m-ce temu jeden z kolegów sprzedawał PAMA zakupionego na watch finder. Spróbuj ustalić w dziale panerai.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi