Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość awi

Bo nie wystarczy tylko dorosnąć do Rolexa.....następny etap to już dorosnąć do GMT....ogniwa polerowane....stal/złoto....białe złoto...platyna...złoto...z data i bez...chrono....jest tego tyle ze głowa boli

.

.

.

.

.

.

Oczywiście żarcik :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje Kolegom zacnych nabytków. Nie drażni użytkowników GMT kolejna wskazówka? Bardzo mi się Batman podoba, ale nie umię się przełamać do tej wskazówki.

Lubię minimalizm na tarczy , symetrię więc tu dzieje się wiele na przekór moim upodobaniom. W tym zegarku bardziej martwił mnie bezel z wielką czcionką. Ale o dziwo przywykłem do niego bardzo szybko. Czytelność i funkcjonalność to jedno ale to wszytko jest tak „ładnie” wykonane że chce się zerkać na nadgarstek. Wskazówka jest dyskretnie niebieska a grot - no cóż , zawsze możesz patrzeć o równych godzinach żeby pokrywał się z indeksem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma, ma. Zmierzone.

Rozumiem że już można z powrotem o Rolexie rozmawiać, zdjęcia wrzucać.

To gratuluję koledze Smycel. Jeśli to kosztem Omegi to nie mów Krystianowi ;-)

A tu mój nowy nabytek czeka na lepsze światło

Gratuluje Kolegom za Suba i Batmana! Świetne wybory

Dzięki, choć faktycznie coś za coś  :ph34r:

Poznałeś po kolorze dodatków ;- )

Gratulacje GMT - fajny wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Desmo, świetny zegarek, gratuluję

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje chłopaki .

Robert, mnie także czasami przychodzi do głowy pomysł wymiany mojego czarnego GMT na Batmana który ma więcej charakteru, ale mój jest bardziej dyskretny i "elegancki"

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Datejust 41 wbrew nazwie ma 39mm,

Datejust II, różnie piszą - jedni że 40mm inni że 41mm

39mm ma też OP 114300, imo bardzo dobry zegarek dla takich jak Ty czy ja, czyli młodszych wiekiem hihihi :D;)

Mierzyłem DJ tylko nie pamiętam którego. Leży doskonale na tak młodym nadgarstku. :D Obok GMT II jest to najfajniejszy Rolek. Oczywiście z karbowanym bezelem i na jubilee.

OP ma defekt. :(

...

Ja też cały czas biję się z myślami, czy nie sprzedać Suba i nie kupić Batmana...

Nie ma się co bić. Trzeba działać. Edytowane przez Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smycel, Desmo gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Mierzyłem DJ tylko nie pamiętam którego. Leży doskonale na tak młodym nadgarstku. :D Obok GMT II jest to najfajniejszy Rolek. Oczywiście z karbowanym bezelem i na jubilee.

OP ma defekt. :(

Nie ma się co bić. Trzeba działać.

Jak chcesz odświeżyć pamięć to w Krakowskiej przymierzysz, mają chyba wszystkie rozmiary DJ we wszystkich kolorach.

W różowym złocie wyglądał zaskakująco dobrze, tak bardzo niestandardowo, świeżo, no ale też poczułem, że przez te kilka minut przybyło mi siwych włosów :lol:

Gratulacje Smycel i Desmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie bardzo dobre wybory. Niech cieszą. 

I znowu wraca myśl czy sub jest dobrym uzupełnieniem dla Batmana.

post-89160-0-69167000-1514999821_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Repsak zestaw fajny ja bym zostawił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Ja też w końcu doszedłem do tego wniosku ale dopiero po tym jak sub  do ludzi poszedł.

Naturalnym wyborem 2 Rolexa w moim przypadku byłby nowy DJ. Ale wszyscy tylko w kółko karbowany bezel, karbowany bezel...

a to prawie 40k a stąd już tylko krok do mojego marzenia ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sub przy Batmanie wygląda jak ubogi krewny.

Bierz DJ z karbowanym bezelem. Jest mega. :D

Jak chcesz odświeżyć pamięć to w Krakowskiej przymierzysz, mają chyba wszystkie rozmiary DJ we wszystkich kolorach...

Właśnie tam mierzyłem. Drugi raz nie pójdę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie jutro właśnie wybieram, dzwoniłem i maja tez czarnego i niebieskiego submarinera two tone które mi strasznie chodzą po głowie.

Edytowane przez mazik77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Jestem zauroczony tym zegarkiem.

Batman z Subem to świetna para gdzie Batman robi za tego bardziej eleganckiego ( te polerowane ogniwa :-) ale jeśli to budżet jest problemem i chcecie mieć jeden mniej sportowy zegar - ja parowałym Batmana z DJem 41. Stalowy na jubilee z gładkim bezelem ( jak Irka ) wygląda dobrze i nie kosztuje tyle co złoto.

Jak pamiętam to w DJ41 luneta ma 39.3 mm, a koperta bez koronki ma 41 mm. Rozmiar zegarków to średnica koperty bez koronki, a nie lunety. Koperta Oyster w DJ jest mocno obła/zaokrąglona patrząc na nią od strony uszu (tak jak w OP i ExI), co widać na zdjęciach niżej, więc podawana szerokość jest na środku jej wysokości. Z kolei w Subie/GMT szerokość bezela jest równa szerokości koperty, chociaż dokładnie rzecz ujmując, to bezel wystaje poza kopertę, ale ta z kolei na dole jest szersza niż u góry i dopiero na dole "licuje" szerokością z bezelem. Po prostu wizualnie daje to różne odczucia.

Przed chwilą mierząc suwmiarką kopertę tuż przy koronce zmierzyłem 39,2 także nie ma się co bać rozmiaru. Potwierdzają to dyskusje na różnych forach. Dodatkowo jak słusznie piszesz przez zaokrąglenia profilu wygląda na jeszcze mniejszy. Optyką zawodzi nas także oceniając różne bezele i kolory tarczy. Karbowany oraz jasna tarcza niezależnie od siebie powiększają zegarekw odbiorze. Innymi słowy na najmniejszy wygląda każda ciemniejsza tarcza ze stalową lunetą. Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Jestem zauroczony tym zegarkiem.

Batman z Subem to świetna para gdzie Batman robi za tego bardziej eleganckiego ( te polerowane ogniwa :-) ale jeśli to budżet jest problemem i chcecie mieć jeden mniej sportowy zegar - ja parowałym Batmana z DJem 41. Stalowy na jubilee z gładkim bezelem ( jak Irka ) wygląda dobrze i nie kosztuje tyle co złoto.

Przed chwilą mierząc suwmiarką kopertę tuż przy koronce zmierzyłem 39,2 także nie ma się co bać rozmiaru. Potwierdzają to dyskusje na różnych forach. Dodatkowo jak słusznie piszesz przez zaokrąglenia profilu wygląda na jeszcze mniejszy. Optyką zawodzi nas także oceniając różne bezele i kolory tarczy. Karbowany oraz jasna tarcza niezależnie od siebie powiększają zegarekw odbiorze. Innymi słowy na najmniejszy wygląda każda ciemniejsza tarcza ze stalową lunetą.

Ja mam GMT Master II, z tym że ref. 116710LN ((zielona wskazówka). A do do garnituru DJ II 41mm na jubilee z gładkim bezelem (takim jak tu kiedyś pokazywał Xpovoc). I ten zestaw jest dla mnie super, choć teraz pewnie teraz zamiast GMT Master II (ten był pierwszy) wybrałbym coś bardziej kolorowego, np. niebieskiego Milgaussa lub Hulka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

To dlaczego nie sprzedajesz swojego GMT aby kupić Hulk czy Milgauss?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nie wiem czy ma to sens - czasem mi się funkcja GMT przydaje, jak jestem gdzieś w innej strefie czasowej. Ale kto wie... Tarcza niebieksiego Milgaussa jest niesamowita. Problem w tym, że ten model nie ma daty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla fanów marki pewnie znane ale dla nowych adeptów pewnie nie. Kilka ciekawych faktów historycznych o Rolexie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dziękuje Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie jutro właśnie wybieram, dzwoniłem i maja tez czarnego i niebieskiego submarinera two tone które mi strasznie chodzą po głowie.

Czarny z datą czy bez?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny z datą czy bez?

2 tone zawsze z datą i czarny i niebieski

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Desmo przeciwne zdanie muszę wyrazić. Czarny sub tylko i wyłącznie bez daty.

Tarcza urzeka. Prostota i czytelność. Cudo.

post-89160-0-66919600-1515018536_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie przekonywać nie musisz ale kolega pisał że są tylko two-tone ( stał- złoto) w dwóch wersjach kolorystycznych w tym Krakowie a te zegarki zawsze datę mają.

A tu mój bez daty.

post-55792-0-69747300-1515019241_thumb.jpeg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki bez daty są świetne. Osobiście mam większość bez daty i jak pojawi sie Rolex to na bank bez daty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi