Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle warto się przyzwoicie ubierać - są nawet na to staropolskie porzekadła

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwoicie to trzeba się zachowywać a ubierać wygodnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwoity strój to także oznaka dobrego wychowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki jest przyzwoity?

Czy krótkie spodenki, t-shirt w upalny dzień na urlopie jest przyzwoity?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę inaczej to postrzegam. Raczej w kwestii estetyki a nie przyzwoitości .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma się co dziwić, klient w japonkach i z QQ na nadgarstku raczej nie rokuje na zakup zegarka za wiele PLN czy innego luksusowego towaru ( wiem, można się zaskoczyć ). Na spotkania biznesowe też się raczej tak nie ubieracie, nawet w upalny dzień. Bajer to niestety podstawa.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki jest przyzwoity?

Czy krótkie spodenki, t-shirt w upalny dzień na urlopie jest przyzwoity?

Pod warunkiem, że nie spotykasz brytyjskiej królowej lub nie jesteś na pogrzebie No ale nie gadajcie, że patrzą krzywo w salonie Rolexa na klienta w krótkich spodenkach i tiszercie???

Nie ma się co dziwić, klient w japonkach i z QQ na nadgarstku raczej nie rokuje na zakup zegarka za wiele PLN czy innego luksusowego towaru ( wiem, można się zaskoczyć ). Na spotkania biznesowe też się raczej tak nie ubieracie, nawet w upalny dzień. Bajer to niestety podstawa.

Co to kuku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, ale jak idziesz w sobotę na zakupy to raczej można się ubrać luźno, zwłaszcza jak cały tydzień chodzisz pod krawatem ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.zibi.pl/produkty/zegarki/q-q/

W skrócie - taka zegarkowa biedra ze straganem w każdym CH

Ale jeśli to pod Citizenem, to może nie jest to aż taka padlina...

Wracając jeszcze do ubioru, z moich obserwacji wynikałoby, że japonki uznawane są za wyznacznik sukcesu finansowego w niektórych kręgach - takie "stać mnie na bycie luzakiem więc se pomykam w laczkach"...

Japonki przy tym to takie modne klapki - nic innego przecież...

A w Kruku w SCC obsługa super - zaraz chcieli mnie sadzać do stołu i wciągać zegarki do przymiarek - a w japonkach wcale nie byłem, więc kasy nie było ode mnie czuć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio byłem w Aparcie w GM pooglądać Paneraie: 2 sprzedawców kompletnie mnie olało; 1, zapytany o Luminora Due, nie za bardzo wiedział że taki model jest w ofercie producenta i gorączkowo szukał go w katalogu. Byłem w sobotę, ubrany luźno w szorty i polo. Może gdyby spojrzeli na nadgarstek z Rolexem, to by się zainteresowali.

Mniejsza o powyższe. Za granicą, gdzie obecnie przebywam, byłem w salonie min. z Panerai, ubrany b. podobnie. Od razu byłem obsłużony, a jak usłyszeli żem z Polski, to ściągnęli sprzedawczynię, z pochodzenia Polkę. Siedziałem tam godzinę i pokazano mi wszytko o co poprosiłem. Obok, w punkcie sprzedaży Patka, także świetna obsługa. I nie była to kwestia Rolexa na nadgarstku.

W Polsce, kiedy po pracy w tygodniu wchodziłem do salonów w garniturze, byłem „lepszym” klientem; w weekend, ubrany luźno, już niekoniecznie. Podobnie kiedyś miałem w sklepie Jansen; na początku obsługa średnia, po zerknięciu na nadgarstek od razu lepsza. Niestety.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W SCC zależy kto jest. Bo nie zawsze tak pięknie i miło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeśli to pod Citizenem, to może nie jest to aż taka padlina...

Wracając jeszcze do ubioru, z moich obserwacji wynikałoby, że japonki uznawane są za wyznacznik sukcesu finansowego w niektórych kręgach - takie "stać mnie na bycie luzakiem więc se pomykam w laczkach"...

Japonki przy tym to takie modne klapki - nic innego przecież...

A w Kruku w SCC obsługa super - zaraz chcieli mnie sadzać do stołu i wciągać zegarki do przymiarek - a w japonkach wcale nie byłem, więc kasy nie było ode mnie czuć

Padlina nie ale to wyłącznie tania marka więc tak jakoś dziwne mi się wydaje żeby gość z kukusiem kupił sobie nagle Rolka przy okazji wizyty w markecie. 

Japonki wyznacznikiem sukcesu finansowego....czas umierać ;)

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W SCC zależy kto jest. Bo nie zawsze tak pięknie i miło ;)

A to nie wiem, bo ja się tam boje częściej wchodzić ale to pewnie jak wszędzie - zależy na kogo się trafi...

Japonki wyznacznikiem sukcesu finansowego....czas umierać ;)

Takie czasy, ale na pocieszenie dodam, że muszą być w komplecie ze świeżo wyciskanym soczkiem owocowym i kluczykami z porsza (nie mylić z kluczem do konserwy z dorsza )

Edytowane przez Szyszkops

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądziłem,że na tym forum jest tylu stylistów modowych.Taki dajmy na to Jacyków, pomysły mógłby garściami czerpać zaglądając do tego tematu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądziłem,że na tym forum jest tylu stylistów modowych.Taki dajmy na to Jacyków, pomysły mógłby garściami czerpać zaglądając do tego tematu :)

To chyba rzadko zaglądasz do tematu "jaki zegarek masz na ręku"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

Nie odczułem nigdy presji ubioru. Tam gdzie byłem i kupiłem, to zawsze w krótkich gaciach, polo i bywało że z reklamówką z zakupami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odczułem nigdy presji ubioru. Tam gdzie byłem i kupiłem, to zawsze w krótkich gaciach, polo i bywało że z reklamówką z zakupami.

Już myślałem, że z reklamówka z gotówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Nowym Jorku, w salonie Rolexa przy 5 alei, odźwierny długo mierzył mnie wzrokiem, zanim otworzył z westchnieniem drzwi ( ryglowane zresztą dodatkowo elektrozamkiem ). Strój - krótkie spodenki, japonki, kurtka przeciwdeszczowa, bo siąpił deszcz. W środku takie chłodne spojrzenia, że omiotłem wzrokiem gabloty i wyszedłem bez mierzenia czegokolwiek. Nie to nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem tak gdy wchodziłem do salonu Omegi w Rzymie. O ile pamiętam elektrozamek i pytanie na wejściu skąd jestem, rzekomo by ustalić czy będę musiał płacić VAT przy ew. zakupie zegarka. Tak naprawdę chyba chcieli dobrać odpowiedniego konsultanta - dobrali Rosjankę, która przywitała mnie po w języku rosyjskim ;)

Z początku wydawało mi się, że jestem mierzony podejrzliwym wzrokiem - ale może to mój kompleks, a nie rzeczywistość? Ostatecznie na obsługę nie mogę narzekać.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkania biznesowe są raczej umawiane i wszyscy wiedzą po co się przychodzi i w jakim celu.

Czy to oznacza że jak idę kupić wodę mineralną to MOGĘ iść w krótkich spodenkach ale po ZEGAREK czy coś droższego w garniturze- nie!

Jeżeli kupujesz samochód to w garniturze? Zdarzyło mi się kupować samochody powyżej jakiejś tam kwoty. Pełen Luz. To raczej zależy od profesjonalizmu sprzedawcy- koniec .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkania biznesowe są raczej umawiane i wszyscy wiedzą po co się przychodzi i w jakim celu.

Czy to oznacza że jak idę kupić wodę mineralną to MOGĘ iść w krótkich spodenkach ale po ZEGAREK czy coś droższego w garniturze- nie!

Jeżeli kupujesz samochód to w garniturze? Zdarzyło mi się kupować samochody powyżej jakiejś tam kwoty. Pełen Luz. To raczej zależy od profesjonalizmu sprzedawcy- koniec .

Ja tylko chciałem nadmienić, że kiedyś myślałem, że to może być kwestia wieku, ale 2 znajomych będących w zakresie 40-50 miało podobnie jak ja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 40-50..i co z tego. Nie będę z tego robił święta narodowego że kupuję "coś".

Uważam że takie traktowanie klientów (obojętnie gdzie) świadczy tylko i wyłącznie o brakach predyspozycji handlowca , które wyklucza go z tej branży. A brak znajomości asortymentu....to już w ogóle chłop do zwolnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektrozamki i oddzwierni sa w wiekszosci sklepow jubilerskich na swiecie. Z moich doswiadczen wynika, ze w przypadku zakupu zegarka nie tyle stroj ma znaczenie, co zegarek na rece. Czasem widac, jak rozmowa sie zmienia w momencie kiedy sprzedawca zobaczy cos sie ma na rece. Czesto w salonach rolexa, jak mialem zegarek innej marki pytano mnie czy to bedzie pierwszy rolex?

Czesto jednak jest tak, ze pracuja w sklepach osoby nie tak bardzo zafascynowane zegarkami i widac to szczegolnie w sklepach wielomarkowych. Pare razy mialem sytuacje, ze podalem nazwe modelu zegarka ktorego chcialbym przymierzyc, a sprzedawca pytal czy moge go pokazac na witrynie...

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi