Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Na wstępie - wybaczcie.

Mam świadomość, że powinienem raczej szukać w zakładce "polecani zegarmistrzowie", ale debiutuję na tym forum i liczę na Waszą pobłażliwość.

Udało mi się jakiś czas temu kupić okazjonalnie Explorera I od mojego szefa. Zegarek w idealnym stanie, niemal nieużywany (szaraczek w imponującej kolekcji). Cieszyłem się zegarkiem niemal cztery lata...

Niestety w wyniku mojego zaniedbania prawdopodobnie pękła sprężyna (tak mówi zegarmistrz od p. Strojnego).

Pan Pieśkiewicz z autoryzowanego serwisu Rolexa wycenia naprawę wraz z zaległym przeglądem na ok. 3000pln. To cena dla mnie zawrotna.

Czy mogę gdzieś wykonać naprawę taniej?

Zegarmistrz od Strojnego sugerował wycieczkę do serwisu w Wiedniu, czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w tej materii?

Dziękuję za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponisiłem go chwile dzisiaj i chyba jednak sie nie polubimy :(

Swietny zegar, podoba mi sie jak lezy i na zdjeciach. Uwielbiam historie, ale na mojej rece mi nie pasuje :(

Na handel nie mam juz siły ;). Jeden gosc nie przyszedl na spotkanie, ale drugi artysta z allegro był lepszy, bo ustaliłem z nim cene na 20800, przyniòsł 16000 i mòwi, ze tyle udało mu sie zebrac ;)

post-24954-0-79569100-1540821752_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Trzeba było wziąć 16k, dać mu samą bransoletę i poczekać na pozostałą część wpłaty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny zegar, podoba mi sie jak lezy i na zdjeciach. Uwielbiam historie, ale na mojej rece mi nie pasuje :(

Na handel nie mam juz siły ;). Jeden gosc nie przyszedl na spotkanie, ale drugi artysta z allegro był lepszy, bo ustaliłem z nim cene na 20800, przyniòsł 16000 i mòwi, ze tyle udało mu sie zebrac ;)

Tyle jest homage'ów na rynku - czasem lepiej sobie kupić chińską Alfę "Explorera" za parę $ i ponosić, by wiedzieć czy wszystko zagra niż później upłynnić zegarek za 20 tyś i jeszcze na odsprzedaży "używki" stracić te parę $ ;) 

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wszystko sie dzieje ;)

Teraz rozpoczynam nowy etap pasji zegarkowej czyli posiadanie dla "mienia" nie uzywania ;) popularne wsrod nozownikow (choc akurat nozownik to ten ktory uzywa noza ;) ). Chodzi mi o kolekcjonerow nozy :)

Tyle jest homage'ów na rynku - czasem lepiej sobie kupić chińską Alfę "Explorera" za parę $ i ponosić, by wiedzieć czy wszystko zagra niż później upłynnić zegarek za 20 tyś i jeszcze na odsprzedaży "używki" stracić te parę $ ;)

Czemus mi tego nie powiedzial wczesniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj jeszcze miesiąc jak Kruk będzie miał puste półki to się będą bić o tego Exa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Julek, miałem to samo z Ex'em, bardzo chciałem się z nim polubić... ale po miesiącu się poddałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Julek, miałem to samo z Ex'em, bardzo chciałem się z nim polubić... ale po miesiącu się poddałem ;)

No w Twoim wypadku jak 3ka 6 tka i 9 tka nie mają prawie centymetra długości to nie odczytasz godziny ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

No w Twoim wypadku jak 3ka 6 tka i 9 tka nie mają prawie centymetra długości to nie odczytasz godziny ;-)

Robert, coś w tym jest :D  Kupiłem Ex'a, bo myślałem, że zastąpi mi PAM'a base 44mm... ale projekt zakończył się niepowodzeniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj jeszcze miesiąc jak Kruk będzie miał puste półki to się będą bić o tego Exa ;-)

Ty się śmiejesz, a tak jest  :D

Niech leży, przyjdzie i na niego czas szaleństwa  ;)

No właśnie. Na papierze wszystko wygląda super. Historia, rozmiar, paskolubność, brak ceramiki ( ^_^ ).

Ja przypuszczam co w moim przypadku przeważyło  ^_^ , jego liczba to pięćdziesiąt osiem :D  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ja przypuszczam co w moim przypadku przeważyło  ^_^ , jego liczba to pięćdziesiąt osiem :D  B)

Projekt 58 jeszcze przede mną... ziarenko zostało zasiane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt 58 jeszcze przede mną... ziarenko zostało zasiane ;)

A którą wersję pielęgnujesz i podlewasz? Na pasku czy na bransolecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Tomek, mając do wyboru ten sam model na pasku i bransolecie, zawsze kupuję na bransolecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już liczyłem, że na pasku skórzanym...

Bo bym Ci sprzedał i kupił na bransolecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

A już liczyłem, że na pasku skórzanym...

Bo bym Ci sprzedał i kupił na bransolecie :)

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale fakt, że w Tudorze paski dokupisz bez problemu, to nie Patek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzimy, ale skoro nie mamy nic do powiedzenia to nie zabieramy głosu.

Jak dla mnie 3000 za naprawę i pełny przegląd to rozsądna kwota i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszukaj na FB @kwestiaczasupl i przedstaw swoją "sprawę". Być może będzie i będzie taniej ;) 

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzimy, ale skoro nie mamy nic do powiedzenia to nie zabieramy głosu.

Jak dla mnie 3000 za naprawę i pełny przegląd to rozsądna kwota i tyle.

Dziękuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alfa jest mniejsza - wiem bo dokładnie tak zrobiłem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi