Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość awi

Może macie racje.....

Wtedy 2019 nie będzie w 100% pod znakiem zegarka....prócz jednego, nowoczesnego może, i może faktycznie cieszyć się dalej życiem....zamiast wpakować dużo kasy w zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może macie racje.....

Wtedy 2019 nie będzie w 100% pod znakiem zegarka....prócz jednego, nowoczesnego może, i może faktycznie cieszyć się dalej życiem....zamiast wpakować dużo kasy w zegarek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście, pomysł upchania daty w Daytonie pomiędzy 4 a 5 jest genialny... i koniecznie z lupką ;)  :D

Ale na 6 to już nie byłby zły pomysł. Zostałaby zachowana symetria.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczyt luksusu by Rolex ...DayDateTona

:D:lol:

UeBkR3g.png

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D:lol:

UeBkR3g.png

Data powinna być między 7 a 8, między 4 a 5 dzień tygodnia, wtedy zegarek by był kompletny...

:D

Edit

Dwie lupy obowiązkowo.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż taki dobry nie jestem ;) Ale za to GMT DayDateTona Moonphase w Pepsi gotowa :D

LX37zAr.png

Oraz wersja dla purystów :lol:

FAtWGnL.png

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż taki dobry nie jestem ;) Ale za to GMT DayDateTona Moonphase w Pepsi gotowa :D

Oraz wersja dla purystów :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak btw....zastanawiam się czy, bo mnie już długo korci, aby zakupić Daytonę na Zenicie, tzw 16520 z białą tarczą w Full-Set, nie ruszona

Tylko dla tej misji musiałbym zastawić:

- Kermit + 5513

- Daytonę + dużo keszu

Lub zapomnieć o tym i się cieszyć życiem i nosić to co jest

A co daje posiadanie tej wersji? W czym ona jest tak nietuzinkowa pod względem kolekcjonerskim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co daje posiadanie tej wersji? W czym ona jest tak nietuzinkowa pod względem kolekcjonerskim?

Pierwsze Daytony były jak dobrze pamiętam z mechanizmem Zenitha.. 

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze Daytony były jak dobrze pamiętam z mechanizmem Zenitha..

Marek. Dobrze wiesz po TH, że to, naczy dużo albo nic:

https://www.europastar.com/magazine/highlights/1004071591-tag-heuer-addresses-the-1887-movement-controversy.html

W tym przypadku Seiko level up

TH = 0 / Nic

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie ma sensu Tobie odpowiadać, gdyż Twój rozum nie jest w stanie pojmować zegarka jako coś więcej niż tylko urządzenia.

A tak jest w przypadku większości marek i modeli, tylko w różnej skali tego zjawiska. W przypadku Seiko również, ale Ty raczej tego nie wyłapiesz i nie ogarniesz.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że nie ma sensu Tobie odpowiadać, gdyż Twój rozum nie jest w stanie pojmować zegarka jako coś więcej niż tylko urządzenia.

A tak jest w przypadku większości marek i modeli, tylko w różnej skali tego zjawiska. W przypadku Seiko również, ale Ty raczej tego nie wyłapiesz i nie ogarniesz.

To nie myśl Gucio niepytany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie jak miłośnicy japońskiej motoryzacji...nie wytłumaczysz takiemu, że dopłacasz by nie jeździć Kawasaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Co do tego, że nigdy nie będzie daty w Daytonie to bym nie przesądzał. Submariner to też zegarek użytkowy i datę w swoim czasie i to z lupką. Kolejna sprawa, że Rolex praktykuje też datowniki bez lupki. Sęk w tym, że jedyne sensowne miejsce na dzień miesiąca na tarczy to chyba na godz. 12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cwaniaku. Jakoś miałeś zabłysnąć w Święta w dziale Seiko i na pogróżkach skończyło się. Chyba, że policzyć dzisiejsze farmazony o d*pie Maryny. A już nawet wycieraczkę dla Gucia w gumakach i miskę z wodą przygotowałem. Liczyłem, że przyprowadzi Cię za rączkę bo sam się cykasz.

Dobra sam se przeczytam w internecie dlaczego ten zegarek kosztuje 260 bo pewnie poza awi nikt tu nie wie, przecież sami specjaliści od lampek choinkowych...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie jak miłośnicy japońskiej motoryzacji...nie wytłumaczysz takiemu, że dopłacasz by nie jeździć Kawasaki

Albo myśli, że każdy inżynier z manufaktury Swiss made zjada codziennie na obiad miskę ryżu, tak dla zdrowia :lol:  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, proponuję litościwie ignorować.

W tym zegarku ewentualnie mógłby Rolex szukać inspiracji do stworzenia Daytony Date. W kontekście nienachalnego umieszczenia datownika.

P.S. Da się jakoś zablokować wybranego użytkownika aby prywatne wiadomości nie zaśmiecali krzynki?

post-68982-0-53494100-1546218551_thumb.jpg

Edytowane przez gustaw6666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwaniaku. Jakoś miałeś zabłysnąć w Święta w dziale Seiko i na pogróżkach skończyło się. Chyba, że policzyć dzisiejsze farmazony o d*pie Maryny. A już nawet wycieraczkę dla Gucia w gumakach i miskę z wodą przygotowałem. Liczyłem, że przyprowadzi Cię za rączkę bo sam się cykasz.

Ryż gotujemy i przekładamy do miski. Ziarenka ryżu są niskokaloryczne, dlatego można się nimi najeść do syta.

Ja podziękuję - nie potrzebuję diety :)

Wolę mięsne potrawy ;)

Edit: 

Burns, japonizacja Roleksa, Omegi i PP będzie trudna. Brak odpowiedniej ilości żelaza to gwarantowane kłopoty hormonalne, apatia, anemia, bóle głowy, obniżenie koncentracji, sprawności myślenia i zapamiętywania.

Spróbuj przekąsić coś mięsnego :wacko:  

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, proponuję litościwie ignorować.

W tym zegarku ewentualnie mógłby Rolex szukać inspiracji do stworzenia Daytony Date. W kontekście nienachalnego umieszczenia datownika.

P.S. Da się jakoś zablokować wybranego użytkownika aby prywatne wiadomości nie zaśmiecali krzynki?

Ta data jest tak nienachalnie umiejscowiona że musiałem powiększyć zdjęcie i mocno jej szukać.

Bez sensu wg mnie, taki datownik którego praktycznie nie widać

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, widać. Jak wiesz, gdzie on jest to dobrze go widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, widać. Jak wiesz, gdzie on jest to dobrze go widać.

+1

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andreas przy twojej obecnej kolekcji nie zamienialbym nic a tym bardziej kermita i 5513 na daytone z mechanizmem zenitha.

Wiem że jest to kolejny wyższy level w daytonie ale mając taki top stan bedzie ci żal każdej rysy etc a mając kermita i 5513 w stanie zajeb..... to masz możliwość noszenia różnych i odmiennych modeli

Co do wariantu nowej ceramiki na stal w zenicie to już kwestia inwidialna kolejcionersko pewnie niezłe posunięcie ale może coś dokupić poprostu Explorer 1655 etc 1675 .

Może wprowadź jakieś zmiany tymczasowe

post-37475-0-04559600-1546241606_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiasem mówiąc, ta Autavia świetnie wygląda. A z kolei jakbym miał Roleksa 5513, to nie zamieniłbym go na nic... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi