Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

A ja z Tobą  :)

Powiedz ile dni musiałeś przepracować na Risemana wtedy a dziś? Poza tym dzisiaj ceny na witrynach sklepowych są do negocjacji, a nie do zapłaty. Powiem tak, wynegocjowałem lepszą cenę na zegarek w time trend niż u bigbena  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już dostępny w Polsce?

Wizualnie bardziej podoba mi się Frogman, jednak przydatność funkcji na korzyść Rangemana. Nasuwa się odwieczne pytanie: forma czy funkcja?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy bedzie sie tak swietnie sprzedawal jak Risemam?moim zdaniem chyba nie..cena jednokrotnie wieksza od risemana..czas pokaze.

Oczywiście że nie. Ci co zachłysnęli się Risemanem już go dawno kupili, zabawa jego funkcjami zdążyła im się już znudzić i na pewno odsetek tych, którzy nagle zapragną zmienić go na prawie identyczny z wyglądu, ale dwa razy droższy zegarek, będzie niewielki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno Rangeman jest szerszy, ale L2L ma większe o góra kilka milimetrów, a to mnie najbardziej interesowało.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

jedno jest pewne..jak tylko bede mial mozliwosc to napewno go przymierze..zawsze chcialem miec risemana ale nigdy nie przypadl mi do gustu jego wyglad zewnetrzny - no i teraz jeszcze dodatkowo kompas:

jedno jest pewne,jestem bardzo zainteresowany i mam nadzaieje ze seria GW bedzie dostepna w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..zawsze chcialem miec risemana ale nigdy nie przypadl mi do gustu jego wyglad zewnetrzny...

A napisz mi tak w tajemnicy, jakie większe różnice widzisz w wyglądzie tych dwóch zegarków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A napisz mi tak w tajemnicy, jakie większe różnice widzisz w wyglądzie tych dwóch zegarków?

Może cena?  :D

Edit: A chodziło o wygląd, to nie wiem  :)

Edit 2: już wiem! przyciski  :P

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

dokladnie...ten futurystyczny wyglad przyciskow i ten okragly wyglad sensora po obu stronach koperty-dziwna jak dla mnie ta symetria

-i troche ten jago splaszczony wyglad

ale panowie,ja sie czepiam tylko - takze luz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale właściwie wszystkie G są do siebie podobne, patrzysz się na zegarek i od razu wiesz że to G-shock :) Riseman to moim zdaniem jeden z bardziej udanych wizualnie G, ale na nowego na pewno też znajdą się chętni, na WUS pełno jest zdjęć gdzie goście pokazują że mają wszystkie wersje kolorystyczne danego modelu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Rangemana, to na WUS-ie na razie tylko Yankeexpress i Deepsea_dweller mają po 2. Trzech nie ma (jeszcze) nikt...

Ale na przykład moderator Kronos ma wszystkie 13 wersji kolorystycznych Mudmanów serii G-9000 (G-9025) i otrzymał ode mnie tytuł "Emperor of Mud". 

Liczę Króle GX(W)-56, Rangemany GW-9400, Mudmany G-9000, GD-350 i G-7800 na WUS-ie. Jeśli ktoś ma, zapraszam. 8-)

Ciekawy jest też wątek

http://forums.watchuseek.com/f17/g-shockers-make-count-889032-21.html

Sjors ma 651 G-shocków

pozdrawiam

Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę, że Rangeman nie bedzie wyświetlał roku w dacie? Toż to istna tragedia i się z tym nie godzę !  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę, że Rangeman nie bedzie wyświetlał roku w dacie? Toż to istna tragedia i się z tym nie godzę !  :angry:

Boisz się, że aż tak zaśpisz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyświetla, nie można przestawić.

Dla mnie to zaleta.

Wystaczy miesiąc, dzień i dzień tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie to bardzo duża wada, bo będzie mi czegoś brakowało. W Risemanie mam kompletną datę, a tu nie! Pewnie myślicie, że przesadzam i że to pierdoła, ale ja już tak mam, że jak mnie jakaś pierdoła wkurzy to ciągle o tym myślę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riseman przy Rangemanie jest piękny i elegancki :)

Zdjęcia porównawcze przekonały mnie, że nie zamienię Ryśka na Romka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Riseman przy Rangemanie jest piękny i elegancki :)

Zdjęcia porównawcze przekonały mnie, że nie zamienię Ryśka na Romka ;)

Popieram  :), ale mogę być nieobiektywny bo dopiero go nabyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie chyba w koncu zdecyduje na risemana:)aha sorki chlopaki ze nie dalem jeszcze fotki 5600 ale chwilowo niemam aparatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh :) sam raczej romka kupie, a mam rysia. Dla mnie romek to prawie kompletny g. Taki rysiek i 9300 razem. Jedak 9400 wygląda jak prawdziwy g, brakować mi będzie jedynie w nim mud Resist i faz księżyca:3 btw, czy ja dobrze kojarzę ze on ma biale podświetlenie?;/

http://www.casio.sklep.pl/product_info.php?products_id=21306

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tarczy Risemana, wszystko miało swoje zastosowanie, każdy szczegół był przydatny, a w tym nowym, jak mu tam?... Rangmanie, na tarczy nie jest stale wyświetlany wykres zmiany ciśnienia, za to w czerwonym oku, zamiast wykresu, widać jakieś nikomu nie potrzebne odliczanie diabli wiedzą czego... Jak już AddMaster zauważył, na tarczy nie ma wyświetlanego roku, mimo, że jest tam na to miejsce, które teraz jest puste, co dziwnie wygląda. Te niby śrubki w rogach to nikomu do niczego nie potrzebne atrapy, które po mocniejszym uderzeniu, mogą wypaść. Przycisk podświetlenia w Risemanie jest metalowy a w GW9400 wygląda na plastikowy, albo gumowy i dam sobie w pysk dać, że taki właśnie jest. Kompas w zegarku jest według mnie równie praktyczny co telefon w wiadrze, a cena tego nowego cuda aż piszczy w uszach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi