Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od tygodnia jestem posiadaczem Rangemana. Kilka odczuć na szybko:

1. pomimo 17,5 cm w nadgarstku leży zupełnie przyzwoicie na mojej ręce.

2. jest nadspodziewanie lekki jak na swoje gabaryty.

3. wysokościomierz i termometr to raczej pic na wodę. Każdy spadek ciśnienia sprawia, że wysokość nad poziomem morza skacze nam o 20-30 metrów w górę lub dół. Termometr noszony na ręce przekłamuje natomiast temperaturę, a żeby pokazywał właściwą trzeba go na kwadrans zdjąć z ręki. Bez sensu.

4. dźwięk alarmu nie jest w staniu obudzić nawet osoby wyjątkowo czułej na hałas.

5. kompas i barometr działają dobrze i są użyteczne.

6. szkoda że nie można ustawić innego języka niż angielski

7. faktycznie podobny do Lockheed F-117. :-)

8. generalnie zegarek wart swojej ceny, czyli 900-950 z wysyłką.

P.S. Mam dwa zegarki z waveceptor. Co ciekawe jeden spieszy o dobrą sekundę, pomimo równoczesnej, ręcznej sychronizacji.

Edytowane przez septemberlicht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Sprawdź w necie jaki jest czas atomowy i bedxiesztuka wiedział który się śpieszy.

Wysłane z mojego SM-N920G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman pipka dokładnie tak jak wzorzec w stacjach radiowych (o pełnych godzinach, przed wiadomościami). Drugi zegarek, WV200A spieszy względem tego sygnału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Mój dobrze pokazuje. Wiec na gwarancję oddaj

Wysłane z mojego SM-N920G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman pipka dokładnie tak jak wzorzec w stacjach radiowych (o pełnych godzinach, przed wiadomościami). Drugi zegarek, WV200A spieszy względem tego sygnału.

Mało prawdopodobne, może jednak się nie synchronizował?

Ten sam nadajnik ustawiony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, nie będę robił awantury o sekundę. :-) Zwłaszcza, że po dzisiejszej automatycznej synchronizacji w nocy rozbieżność wynosi mniej niż sekundę. Nadajnik jest chyba ustawiony ten sam, nic nie grzebałem w menu. Ustawiona jest automatyczna synchronizacja, miasto Berlin. Powinny więc łapać sygnał z tego samego nadajnika, czy się mylę?

P.S. W zegarku ustawia się datę, w tym rok. Ale czy jest jakiś sposób na to, żeby pokazywany był rok? Albo na sprawdzenie, który mamy aktualnie rok?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, da się pokazać rok:

naciśnij przez 3 sek. ADJUST, później 3x MODE i range wyświetla rok niestety trochę denerwujące jest miganie sekundnika  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba pierwszy Range, który mi się podoba. 8-)

c7eedbc93_srwpenw.jpg

Premiera pod koniec listopada. Cena 899 AUD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno ciekawy,ale bym nie wziął :) po chwili zastanowienia to wziął bym go i przebrała w czarne szaty :)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się czarnych śrubek doczekać nie mogę tak ma wyglądać,bo już na te srebrne patrzeć nie mogę ;)

NH5qpWe.jpg

Zdjęcie ukradłem z głogli.

DQPWkBB.jpg

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten biały. Szkoda, że cena niefajna :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior piekne zestawienie zrobiles, ehhhh ten w czerwieni na prawde mi sie podoba, ale na razie musze sie nacieszyc klasyczynym w czerni i pozytywie. Potem czerwone albo zolte wdzianko moze nabede:)

X-Ray tez wypas w zestawieniu z Victorinoxem :) z moim Ontario Rat 1 tez dobrze sie prezentuje :)

Na razie caly czas testuje zegarek...Jesli chodzi o ustawienie szerokosci geograficznej to ustawilem wedlug GPS'a w telefonie i teraz wszystko ladnie cacy dziala - w sensie pokazuje poprawnie wschody i zachody. Natomiast z termometrem mam najwiekszy problem. Sprawdzalem go i porownywalem ze zwyklym termometrem w trzech roznych miejscach - lodowka:), balkon i pokoj. W kazdym z trzech miejsc jest inna roznica miedzy Rangem, a termometrem. Pewnie cisnienie ma wplyw i urzadzenia w jego otoczeniu zaklocaja pomiary, ale przez to naprawde nie moge tego ogarnac. Poza tym naprawde 20min to minimum jakie trzeba poczekac zeby temperatura sie ustabilizowala wiec na razie mam z tym bolaczke. Ze tez nie mogli jakos tego inaczej rozwiazac - zwykly spirytusowy termometr, ktory mam pokazuje temperature w kilka moze kilkanascie sekund naprawde dokaldnie. Kompas raczej ok, a Alti nie mam jak sprawdzic poki co.

Ponadto dzis Mr. G poszedl ze mna na trening w plenerze i przezyl nawet podciaganie na drazku. Wiadomo w jakim cwiczeniu boje sie go sprawdzic najbardziej  :D

Powiedzcie mi jeszcze, czy jest opcja, zeby zegarek ustawic tak, by podswietlal sie za kazdym razem kiedy przyciskam guziki. Wkurza mnie to, ze za kazdym razem kiedy w funkcji stopera chce czas wlaczyc->zastopowac, czy wyzerowac, musze wciskac podswietlenie... :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi jeszcze, czy jest opcja, zeby zegarek ustawic tak, by podswietlal sie za kazdym razem kiedy przyciskam guziki.

Nie ma takiej opcji.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ustawia się szerokość geograficzną?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ustawia się szerokość geograficzną?

W trybie zegarka(Timekeeping) przyrzymujesz lewy gorny przycisk czyli "E" (wedlug instrukcji), az pojawi sie i zniknie napis Hold i SET,  potem jeszcze raz "E". Przyciskiem "D" czyli lewy dolny zmieniasz miedzy szerokoscia, a wysokoscia, a prawym gornym "C" i dolnym "A" mieniasz wartosci...

Poprawcie mnie jesli cos pomieszalem... 

Jogi zmartwiles mnie z tym podswietleniem, troche to upierdliwe z tego co widze ruch nadgarstkiem w trybie stopera tez nie reaguje, chyba ze to kwestia PowerSaving

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedam lekko używany 3tyg bezel i pasek w kolorze czerwonym do gw-9400. jak są chętni to pisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak u was działa alarm baro. U mnie jakoś tak kulawo . Jak ustawie alarm i włoze zegarek np do worka foliowego to zadziała raz i później już nie ,tylko miga strzałka. Jak to powinno wyglądać jak działa w waszych Romanach.

Alarm baro działa tylko w trybie pomiaru ciśnienia,a nie działa jak pokazuje normalnie godzinę?

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa w każdym trybie,  jak już miga to nie będzie więcej pikał. 

Przestań go międlić w worku tylko na ręce ponoś. :)

Edytowane przez Michał Lipiński

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dzięki,tak właśnie działa miga strzałka czyli wsio ok :) Noszę,noszę tylko tak chciałem zobaczyć jak to działa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wiosnę pewnie będzie niejedna okazja.

Wytrzymasz? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj będzie,będzie zapewne można liczyć na ocieplenie klimatu :) A jak nie wytrzymam to pomiedole wora :);)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz czas na mnie... Dosyć skromne towarzystwo ale mnie się podoba...07618775b1af08a6a99d2877867e3164.jpg3c114b8a7a85dfb3636d69fc7c4cb7be.jpg

Wysłane z mojego Luna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi