Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Co Wy tak wszyscy "smażycie" te swoje solary na słońcu...Ponoszenie na zmianę nie dałoby podobnego efektu?

Edytowane przez robertos102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 8 zegarków i G noszę często w domu i jak jest okazja to wystawiam na parapet żeby bateria była na H bo zimą w Range już mi dwa razy do M spadła.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Co Wy tak wszyscy "smażycie" te swoje solary na słońcu...Ponoszenie na zmianę nie dałoby podobnego efektu?

Ja cały czas nosze Rangeman'a i również ze dwa razy bateria mi spadła na średni poziom. Wynika to pewnie z tego, że rano idę do roboty i jest ciemno, a popołudniu również już jest mrok. W pracy też oświetlenie kiepskie i jednak czasem pasuje baterie podładować na słońcu. Taki już urok zegarków z baterią słoneczną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi jeszcze nigdy nie zszedł na M, ale to pewnie dlatego, że nie chce wchodzić pod mankiet =D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Za okno je! Przez szybę to nie to samo.

Racja. Szkło z koperty też należy wyjąć, a potem jakoś oddzielić szkiełko w panelu słonecznym i już nic nie stanie na przeszkodzie, żeby na się zegarek naładował :D

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Mi jeszcze nigdy nie zszedł na M, ale to pewnie dlatego, że nie chce wchodzić pod mankiet =D

Mój też nie wchodzi pod mankiet, bo nie noszę mankietów Baterią tak naprawdę wcale się specjalnie nie przyjmuję dopóki zegarek działa. Gorzej ostatnio miałem z synchronizacją, ale już wszystko wróciło do normy odkąd sąsiad wyjechał za granicę. Widocznie miał zły wpływ na fale radiowe, bo internet u mnie również szybciej chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bez powodu akumulator ma wytrzymać 7 miesięcy bez ładowania - producent przewidział taką opcję zimową.

U mnie już dobry miesiąc jest na M i się tym nie przejmuję.

Wiecie jaki duży jest ten panelik solarny i gdzie jest umiejscowiony ? Na pewno nie jest wielkości wyświetlacza bo ma małą sprawność przy ładowaniu w sztucznym oświetleniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież go widać. Dookoła wyświetlacza się znajduje taki trochę fioletowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc nie widzę go lub nie umiem dostrzec :)

Czerwona linia tu jest panel

Vix7doS.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink:

Racja. Szkło z koperty też należy wyjąć, a potem jakoś oddzielić szkiełko w panelu słonecznym i już nic nie stanie na przeszkodzie, żeby na się zegarek naładował :D

Zapewne polepszyłoby to efektywność ładowania :D

Ale prawda jest taka, że przez okno, w którym jest podwójna szyba zegarek ładuje się wolniej, sprawdzałem luxomierzem nawet :P

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też sprawdzałem i więcej światła jest w pochmurny dzień na zewnątrz niż w słoneczny za szybą. Po za tym nie wiadomo z jakiego dokładnie minerału jest szybka w G, może przepuszcza więcej fal niż szkło kwarcowe i nie trzeba wyciągać modułu

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez dwóch zdań...chcąc naładować G trzeba wystawić za okno, chwila i naładowany, no chyba, że mocno rozładowany to kilka godzin o tej porze roku musi leżakować za oknem, przez szybę to nie ma sensu, już nie wspomnę o sztucznym świetle :P

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam swoje solary w pudełku lidlowym za szybką i codziennie je doświetlam lampką biurkową ze świetlówką energooszczędną.

Lampkę i tak i tak mam włączoną do pracy przy kompie, więc przy okazji łapią "prąd". Wszystkie zegary są na H, nawet te, które wcześniej przez kilka dni były na M i nie chciały się naładować na oknie.

Ale faktem jest, że lampka świeci bezpośrednio na pudełko od góry.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam wszystkie na biurku w walizce z plexą i w ogóle o nich nie myślę.

Jak spadną na M to przecież nic im nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to czy szyba ma jakieś znaczenie w "naświetlaniu" zegarka. Przecież promienie słoneczne i światło dochodzi,a zegarek to nie gad,że promieniowanie uvb nie przebija się przez szybę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale promieniowanie UV niesie największą energię. Stąd mniejsza efektywność naświetlania zegarka przez szybę. Tak samo utrudnione jest opalanie się przez szybę.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale promieniowanie UV niesie największą energię. Stąd mniejsza efektywność naświetlania zegarka przez szybę. Tak samo utrudnione jest opalanie się przez szybę.

Jeżeli tak faktycznie jest to zmienia postać rzeczy :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno jak spadnie do L to wybucha i urywa rękę w nadgarstku. Pewnie "L"uke Skywalker zazdrości nam obu rąk i maczał w tym palce =D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to jak czytam czasem o tym naświetlaniu pod lampką gdy bateria jest na H to by się zgadzało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja trzymam Romka na półce tarczą do dołu w pozycji, w której się na pewno synchronizuje.

Nie doładowuję, nie naświecam żarówkami ani świeczkami.

Jak nie używam to przecież od tego jest opcja PS.

Zakładam na rękę gdy zajdzie potrzeba, albo przyjdzie ochota.

Zawsze mam H i zawsze zsynchronizowany czas.

No :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi