Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega nowy to nie wie jak najlepiej, więc wrzucam jeszcze raz zdjęcie instruktażowe:

20151024_105041_zpskvbnvmxt.jpg

1. Szukasz okna wychodzącego na zachód

2. Kładziesz na noc na parapecie jak powyżej - klamerką w stronę zachodu

3. Jutro rano możesz mi podziękować ;)

4. A później sprawdzisz sobie półki i inne miejsca, ważne by klamerką w stronę zachodu i okaże się, że też łapie synchro :P

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za instrukcję ale mieszkam na osiedlu w bloku a moje okna wychodzą tylko na północ :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To musisz poszukać sąsiadki z oknami na zachód ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Ty jeden mieszkasz na osiedlu.

Zrób jak napisałem. Po prostu zegarek ustawisz bardziej w lewo - w stronę zachodu i tyle. Stawiam kiść bananów i nowiutkie stringi, że złapie! :lol:

Mam nadzieję, że masz ustawiony BER i wyłączone alarmy burzowe itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób jak napisałem ... Stawiam kiść bananów i nowiutkie stringi, że złapie! :lol:

Przecinam zakład :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej wszystkim!

Ja potwierdzam słowa Sol  - mieszkam na osiedlu z dużą ilością budynków, okna na południe, zegarek lekko przekręcony w stronę zachodu i łapie elegancko. Później jeszcze znalazłem miejsca na biurku i komodzie w których 100% łapie synchro.

Ale nie o tym chciałem, w moim Romku jak spojrzeć od spodu, to bezel nie dokładnie przylega do koperty (przy sensorze i przy przycisku sensora)  - wizualnie mi to nie przeszkadza, ale osłonka sensora jest luźna i grzechocze i to mi przeszkadza! Raz podczas jazdy na rowerze myślałem, że mi coś w rowerze grzechocze. Też tak macie? bo ja mam Romka już od ponad roku i niedawno to zauważyłem. Bezel ściągałem tylko raz żeby wyczyścić więc nie rozciągnął się od tego . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie mam/miałem tak samo :)

Osłonę podkleiłem trochę taśma żeby ją trochę pogrobic i teraz jest cisza i spokój.

A bezel rzeczywiście trochę w tych miejscach odstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje WC leżą na południowym parapecie i wszystko działa co noc.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje WC leżą na południowym parapecie i wszystko działa co noc.

Staram się nie łączyć funkcji WC z funkcją południowego parapetu. 

Nie wyglądałoby zbyt elegancko. 

8-))

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie normalnie na półeczce. Tarczą do dołu, "12"/klamerką w stronę zachodu.

Wszystkie się synchronizują bez problemu. W każdym pomieszczeniu. Mam problemy ze stacjami radiowymi, bo żelbety zakłócają fale a synchro działa.

Wcześniej szukałem miejsca, testowałem półki parapet, stół i co tam jeszcze, aż odkryłem, że najważniejsze jest ułożenie zegarka a nie miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to łapie gdziekolwiek go zostawię :) 

Jedyna szansa aby nie złapał synchro to jego wyłączenie :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nie liczy bo mieszkasz w Mainflingen koło nadajnika :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Sol spróbuję zrobić to dokładnie wg Twojej instrukcji. Jak się nie uda to wisisz mi striny a za bananami nie przepadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Rysiek łapie nawet w pudełku w komodzie, ale jak leży byle jak na komodzie to już nie synchronizuje się.

Wyklepane z aluminiowej blaszki... M8s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra Sol spróbuję zrobić to dokładnie wg Twojej instrukcji. Jak się nie uda to wisisz mi striny a za bananami nie przepadam

Jeżeli mieszkasz w PL (nie zapytałem wcześniej) to zadziała.

A ja mieszkasz za granicą, to zapomnij o stringach - za granicę nie wysyłam! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pany, zapewne każdy z was kiedyś latał z antena od radia lub telewizora po chałupie szukając najlepszego sygnału aby dźwięk lub obraz był bez zakłóceń. W przypadku G z WC sprawa wygląda tak samo, wystarczy przesunąć się o pół metra aby złapać L3 i o kolejne pół aby ten dobry zasięg stracić. Jest dokładnie tak jak napisał barteq88 zegarek może zsynchronizować się nawet w metalowej puszcze zamkniętej w szafce, sam tak miałem. Zdarzyło mi się również dokonać udanej synchronizacji w pędzącym pociągu ICC więc nie jest tak że trzeba zegarek ustawić tak i tak w tą czy w tamtą stronę bo jeśli tego się nie zrobi to kaput nici z udanej synchronizacji. Wszystko jest kwestia złapania dobrego zasięgu przez antenę i tyle. Nie ma co się wczuwać i ubolewać nad tym że się ma okna od wschodu a nie od zachodu tylko wziąć zegarek w łapę i popróbować złapać L3 w różnych częściach mieszkania czasem wystarczy przesunąć się dosłownie o pół metra żeby wskoczyło L3. 

Ja np najlepszy zasięg mam w kuchni którą mam od wschodniej strony domu, zegarek kładę tuż przy ścianie pod oknem i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym nie dokonał w tym miejscu poprawnej synchronizacji, za to jak wezmę zegarek w rękę i stanę na przeciwko tego okna to już tak kolorowo nie jest.

Według mnie nie ma reguły i trzeba popróbować to tu to tam i znaleźć sobie najlepsze miejsce do synchronizacji i tyle.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

GitBit, należałoby podwiesić gdzieś Twoją wypowiedź, bo ten problem wypływa systematycznie co jakiś czas. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja spie z zegarkiem na ręku i co noc łapię synchro ;) A np. jak połoze na szafce nocnej przy łóżku to już nie zawsze złapie. Wieszałem też na klamce od okna w sypialni (okno na północ) i też czasem łapał czasem nie.

Jak z jednym śpię to drugi leży na regale w pokoju z oknami na południe i też póki co zawsze łapie synchro.

Śmię twierdzić że również warunki pogodowe mają wpływ na moc sygnału. Dodam, że też mieszkam na blokowisku :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Swoją drogą kto miałby podwiesić. Od czasów Marleny czerwone nicki zaglądają tu chyba jedynie po zgłoszeniu nadużycia. Jeśli się mylę, to przepraszam i proszę o odzew... ;):)

Może powinniśmy zaapelować o powołanie kogoś z naszego G grona na moda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi