Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Jest. Lepszy negatyw ma np. GW-9400NV, ale trudno już go dostać, był oferowany 2 lata temu.

Currently AWG-M100B-1AER & Roman

Czy oliwka w negatywie faktycznie jest ciężka w odczycie???

Zresztą parę postów wyżej masz zdjęcia tego NV przebranego w żółte ciuchy i faktycznie wygląda na bardzo czytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem oliwka w negatywie robi kawał dobrej roboty. Przeglądam wiele zegarków w cenie od 800-1300 zł i coraz bardziej moje serce kradnie właśnie Casio GW-9400-3ER.

Choć powiem, że też daje radę ten Protrek:

http://www.ebay.pl/itm/Casio-Protrek-PRW-3100G-3-PRW-3100G-Accompanied-Attached-Band-Watch-Brand-New-/232226307506?hash=item3611c43db2:g:uEMAAOSwiONYNCVP

Edytowane przez Pabwello1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem oliwka w negatywie robi kawał dobrej roboty. Przeglądam wiele zegarków w cenie od 800-1300 zł i coraz bardziej moje serce kradnie właśnie Casio GW-9400-3ER.

Powiedz, czy posiadasz już oliwkowego Romana w negatywie czy widziałeś go u kogoś / na zdjęciu / na półce w sklepie? Pytam dlatego, że bawiłem się kiedyś tym zegarkiem w ktorymś TimeTrendzie i wyglądał faktycznie na czytelny, ale w takich sklepach jest bardzo dobre oświetlenie i to daje złudne wrażenie czytelności. Ja kupiłem Romana w pozytywie i na oliwkę bym się nie zamienił na pewno, ale już na negatyw z wersji NV (białe cyfry zamiast ciemnopomarańczowych) już jak najbardziej tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo nie miałem okazji widzieć tak naprawdę żadnego Romana. Teraz spojrzałem na wersję GW-9400NV- 2ER i już wiem , że ewentualny wybór pomiędzy czarnym pozytywem, oliwką negatywem a niebieskim NV będzie trudny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy negatyw wygląda świetnie... na zdjęciach ;) Na łapie też nie jest źle, odczytywać godzinę można się nauczyć - wcześniej czy później "złapie się kąt" pod jakim należy patrzeć na wyświetlacz aby odczytać godzinę nawet przy kiepskim świetle - ALE się zaczyna jak chcesz korzystać z funkcji zegarka innych niż godzina i jeśli chcesz to robić w miarę sprawnie i szybko - tutaj negatyw zdecydowanie przegrywa z "pozytywem" choćby ten pierwszy był nie wiem jak czytelny...  Chcesz oliwkę kup wersję CMJ - choć jeśli to ma być Twój jedyny zegarek to czarny "G" jest zdecydowanie funkcjonalniejszy bo pasuje do każdej kolorystyki ubrania a oliwka nie koniecznie - no chyba że nie zwracasz na to uwagi. 

Edit: i jeszcze jedno CMJ słabo nadaje się do modyfikowania - na szkle jest namalowany kamuflaż który "wystaje" spod bezela i jak się założy inny kolor to jest kicha... wiem bo próbowałem...

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu można mniej więcej zobaczyć różnice.

NV jest w środku.

Dodam ze NV ma ten sam wyswietlacz co RD i czarny JAPAN

4c266e031e1f4aa1gen.jpg

Edytowane przez korass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jak mnie podpusciliscie tym przezroczystym rangemanem....chcę takiego! Gdzie można dorwać takie bezele i pasek??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze jak mnie podpusciliscie tym przezroczystym rangemanem....chcę takiego! Gdzie można dorwać takie bezele i pasek??

Dejno 50% rabatu na MRG to będę śpiewał co i jak  :D  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odwrócenie zdjęcia :D jak szyja bolała to znaczy że się patrzylo :P

Zawsze się patrzy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa właśnie zapomniałem usunąć ogłoszenia...

MRG zostaje u mnie. Mam nowy plan ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To całe szczęście że wycofałem bo by Cie przyszła żona pognała;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już rok razem a on nadal cieszy ;)

IMG_20170414_172244.jpg

Czas się przebrać :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To całe szczęście że wycofałem bo by Cie przyszła żona pognała;)

A mogłeś nie wycofywać - by się chłopak uratował... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mnie zrobił piorunujące wrażenie czerwony Romek z wyświetlaczem NV - czytelność zadowalająca. Tylko jeszcze dostać wersję w NV....???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mogłeś nie wycofywać - by się chłopak uratował... :D

Piotrek, znam tu jednego co sprzedał zegarek, przelew otrzymał ale po czasie oddał kasę bo Żona mu zabroniła sprzedać  :blink:

Tak tylko nadmieniam, że jak Ktoś musi mieć zgodę to niech najpierw o nią zapyta  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ja pewnie nie na temat

Piotrek, znam tu jednego co sprzedał zegarek, przelew otrzymał ale po czasie oddał kasę bo Żona mu zabroniła sprzedać  :blink:

Tak tylko nadmieniam, że jak Ktoś musi mieć zgodę to niech najpierw o nią zapyta  ;)

W sumie to ja tez czasem swoje 'slysze' jak wspominam cos o sprzedazach...ehehhe

Moja pani ma najwiekszy zal do mnie za sprzedaz kolorowych frogow :D   -    No i nie omieszka mi o tym czasami przypominac,przez co mnie wkurza,bo odrazu zlosc mnie bierze na samego siebie ze je puscilem dalej :P

Wiec tomaliusz,tamta sytuacja mogla byc w podobnym kontekscie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na przesyłkę oliwkowego Romana :P

Jak dotrze, to będę miał na sprzedanie protreka prg 300-1a9 w dobrych pieniążkach. Jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: no to się nazywa - mieć własne zdanie w związku... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten Roman z oferty OLX powyżej to oryginał??? Właśnie miałem pisać czy wart ceny. Rok temu widzę, że był w dobrych pieniądzach teraz około 1200 zł trzeba za nowego dać.

Edytowane przez Pabwello1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi