TomG80 8978 #11226 Napisano 16 Lutego 2018 Delikatnie rzecz ujmując - co najmniej słabo. Idź w pozytyw - będziesz bardziej zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #11227 Napisano 16 Lutego 2018 Dokładnie tak, na dodatek oliwka jest w samym ogonie jeżeli chodzi o czytelność lcd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssenssej 0 #11228 Napisano 16 Lutego 2018 Delikatnie rzecz ujmując - co najmniej słabo. Idź w pozytyw - będziesz bardziej zadowolony.mam troszkę dość - zegarek czarny i pozytywny lcd - znudził się na innych modelach- ale ten pozytywny byl bardzo czytelny - wiec pozostaje chyba odrazu zmiana bezela żeby jakoś było inaczej:) - zielona obudowa całkiem całkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11229 Napisano 16 Lutego 2018 A to już na pewno lepsza opcja. Tym bardziej, że kombinacji bezel/pasek w różnych kolorach jest tyle, że na pewno się nie znudzi za szybko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #11230 Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Ale niespodzianka, miał być na 15 marca a przyszedł po 2 dniach. To teraz będę dłużej czekał na bezel z atrapami Też myślałem o olivce w negatywie, ale jak zobaczyłem na żywo to stwierdziłem nigdy w życiu. Edytowane 16 Lutego 2018 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11231 Napisano 16 Lutego 2018 Jak masz już pasek, to koniecznie weź bezel i czarne śrubki-atrapy. Powtórzę zdjęcie: 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #11232 Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Ja chyba DCJ przebiore na biało.Bezel ma być do 6 tygodni ale raczej wcześniej atrapy są na miejscu, myśle jeszcze nad rocznicowym deklem z żółtka. Naginam do paczkomatu po następny pasek Żółtek? Edytowane 16 Lutego 2018 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek05 32 #11233 Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Stało się, mam i ja !!! Mój pierwszy G-SHOCK, kupiłem w TT. Edytowane 16 Lutego 2018 przez krzysiek05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #11234 Napisano 16 Lutego 2018 Młody Roman Gratulacje, no i dobry początek obrałes. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HUBB13 0 #11235 Napisano 16 Lutego 2018 To mój pierwszy post więc witam wszystkich.Czytam i czytam ten dział o Romanie i postanowiłem, że to będzie mój pierwszy zegarek od baaardzo dawna, chyba od czasów liceum. Wieczorem zamawiam na eglobal bo akurat jest dobra cena na niego. W stacjonarnych sklepach przymierzałem kilkadziesiąt modeli g shocków i Roman najlepiej wygląda na moim nadgarstku. Jak tylko dojdzie to wrzucę zdjęcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11236 Napisano 16 Lutego 2018 Zamawiaj, wrzucaj, używaj - z Romana na pewno będziesz zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Capri #11237 Napisano 16 Lutego 2018 Romkowa piramida 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11238 Napisano 17 Lutego 2018 ile czasu ta bateria potrzebuje (w ciemności) żeby się wyładować do zera ? chodzi mi o to że np zegarki bez solara wytrzymują np 2-3 lata(np moj tissot t-race) a ile ten wytrzyma zamknięty w ciemności ? pytam bo zegarek zakładam 1-2 razy w tygodniu (moja praca mi nie pozwala na noszenie zegarka) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #11239 Napisano 17 Lutego 2018 Zegarek przechodzi w tryb uśpienia i wytrzyma pewnie nie krócej jak te zwykłe bateryjne.Możesz spać spokojnie.W instrukcji jest o tym,ale nie chce mi się teraz tego szukać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11240 Napisano 17 Lutego 2018 własnie chodzi mi o to co napisałeś,bo ja jestem przed zakupem gw-9400 i po przeczytaniu paru postów myślałem że taka bateria wytrzymuje np 3 tygodnie w ciemności( post mniej więcej taki-wystawiaj zegarek na parapet,wystawiaj go tylko jak masz możliwość na działanie słoneczne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlyko 0 #11241 Napisano 17 Lutego 2018 (edytowane) Cześć!Kupiłem zegarek, G-SHOCK GW9400. Kupiłem nowy, w okazyjnej cenie i to z dystrybucji Zibi. Możecie rzucić okiem czy oryginał?Ja uważam, że tak, ale potrzebuje potwierdzenia PS. zegarek jest super! Edytowane 17 Lutego 2018 przez mlyko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11242 Napisano 17 Lutego 2018 Bądź spokojny - to oryginał. A czy cena okazyjna to już bym dyskutował... Niemniej gratuluję dobrego wyboru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlyko 0 #11243 Napisano 17 Lutego 2018 Dzięki, ale nie powinno pisać na dekielu Japan?Kurcze, mnóstwo ustawień i kalibrowania. Co do ceny to u mnie ten zegarek jest w cenie 1540zł to wiesz... Różnica jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11244 Napisano 17 Lutego 2018 (edytowane) Nie, nie powinno, bo zegarek jest składany w Tajlandii. Zaś jeśli chodzi o dobrą cena za Romana, to zajrzyj na eglobal. Natomiast 950zł jak na polską dystrybucję jest całkiem niezłą ceną, tylko... po co? Z gwarancji raczej i tak nie skorzystasz, bo Romki się generalnie nie psują.A odnośnie ustawień to najpierw obejrzyj sobie filmik Mateja z omówieniem tego modelu. Po obejrzeniu nie będziesz potrzebował instrukcji. https://youtu.be/zlbaXe9CMLE Edytowane 17 Lutego 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlyko 0 #11245 Napisano 17 Lutego 2018 Zależało mi na czasie i miałem okazję, a o GW 9400 marzyłem od dłuższego czasu. I to nie ostatni G-Shock na mojej ręce, Bardzo je polubiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84695 #11246 Napisano 17 Lutego 2018 Capri to Twoja kolekcja? Pokaz więcej fotek pomarańczowego. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlyko 0 #11247 Napisano 17 Lutego 2018 Da radę ustawić temperaturę na zegarku tak, aby pokazywał dobrze? W każdym miejscu? Chodzi o to, że jak ustawię temperaturę taką jaką mam w domu (oczywiście zegarek na ręce dłuższą chwilę) i już ma temperaturę ciała wtedy kalibruje pod temperaturę w domu, ale po wyjściu na podwórko jest już źle. Przykład z dzisiaj. W domu miałem 23°C tak ustawiłem na zegarku, po wyjściu na podwórko ( z 2h byłem na świeżym powietrzu) zegarek pokazywał 15°C, a na dworze było 2°CNie da się tego ustawić tak jak ma być, prawda?Lepiej ustawić tak, by pokazywała prawidłowo po zdjęciu zegarka i odstawieniu go na jakiś czas? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #11248 Napisano 17 Lutego 2018 Możesz skalibrować temperaturę ale nic Ci to nie da jak będziesz chciał prawdziwego pomiaru z zegarkiem na ręce. Zawsze temperatura ciała będzie przekłamywać pomiar. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loc Dog 5 #11249 Napisano 17 Lutego 2018 ...Z gwarancji raczej i tak nie skorzystasz, bo Romki się generalnie nie psują.https://youtu.be/zlbaXe9CMLETom, też tak uważałem a tydzień temu mój Burton wrócił z serwisu Zibi - padły sensory ciśnienia, temperatury oraz wysokości. Tak że lepiej mieć gwarancję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11250 Napisano 17 Lutego 2018 (edytowane) Tom, też tak uważałem a tydzień temu mój Burton wrócił z serwisu Zibi - padły sensory ciśnienia, temperatury oraz wysokości. Tak że lepiej mieć gwarancję Szczerze mówiąc wolałbym kupić nowy moduł niż słać zegarek do naprawy w serwisie Zibi, raz wysłałem Kinga "negatywa" i nigdy więcej tego nie zrobię - lekarz zabronił mi się denerwować Edytowane 17 Lutego 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach