TomG80 8981 #13151 Napisano 1 Marca 2019 Zaraz zaraz skąd Tomek dostałeś te ciuszki? Podobno ta wersja to miał być"ekskluziw" bez możliwości dostania samych ciuchów To nie są ciuszki, tylko cały zegarek GW-9400FSD-4. A skąd informacja, że ciuchy miały być niedostępne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy81 2 #13152 Napisano 1 Marca 2019 Jak zwykle coś gdzieś zasłyszałem że limitka i ciuchów do niej normalnie nie dostaniesz ale mogę się mylić ale spoko, zazdroszczę trochę, za 1,5k cały zegarek i frajda ze składania albo 4k i gotowiec na ręke w PL 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #13153 Napisano 1 Marca 2019 To nie są ciuszki, tylko cały zegarek GW-9400FSD-4. Ciekawy, a wręcz egzotyczny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13154 Napisano 1 Marca 2019 Brawo!Świetny pomysł i wykonanie.Sam wyświetlacz jest z podstawowej wersji, prawda? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karbeti 0 #13155 Napisano 1 Marca 2019 Wyszło super. Kiedyś z tego co pamiętam tą wersję recenzował Matej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ordoss 126 #13156 Napisano 1 Marca 2019 Dopiero dziś sprawdziłem, jakie modele są w komplecie dostępne w częściach... Ale nie spodziewałem się, że dekiel sprzedawany luzem już będzie miał wybity numer. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #13157 Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) Wyszło super. Kiedyś z tego co pamiętam tą wersję recenzował Matej.Były dwa "strażackie" Rangemany GW-9400FBJ i GW-9400FSD. FBJ był w kooperacji ze strażakami z Kobe, a FSD ze strażakami z Hong-Kongu. Matej zdaje się robił recenzję tego pierwszego. @TomG80Tomek, czy do FBJ też są dostępne części do samodzielnego montażu? Edytowane 1 Marca 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy81 2 #13158 Napisano 1 Marca 2019 O własnie przypomniałem sobie o najważniejszym! Tomku czy Twoja wersja ma sławne podświetlenie z liną w tle?czy możesz ewentualnie wrzucić jakieś zdjęcie dla zaspokojenia ciekawości? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLinku 0 #13159 Napisano 1 Marca 2019 Mam pytanie jakie ciśnienie pokazują gw 9400 względne czy bezwzględne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #13160 Napisano 1 Marca 2019 Bezwzględne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLinku 0 #13161 Napisano 1 Marca 2019 Ok tak właśnie myślałem bo mam rozbieżności względem tego co pokazuje pogoda w telefonie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misior 17 #13162 Napisano 1 Marca 2019 Mój pokazuje prawie tak jak telefon, zawsze jest 1 hPa odchyłki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLinku 0 #13163 Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) A przeprowadzałeś kalibrację? Bo w telefonie podawane jest ciśnienie względne. W Warszawie jest 1008 hPa a ja w zegarku mam 994 hPa czyli tak jakby pokazywał bezwzględne. Edytowane 1 Marca 2019 przez PLinku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13164 Napisano 2 Marca 2019 Ciekawy, a wręcz egzotyczny Dzięki! Brawo!Świetny pomysł i wykonanie.Sam wyświetlacz jest z podstawowej wersji, prawda?Dziękuję za słowo uznania. Odnośnie wyświetlacza to ciężko jednoznacznie stwierdzić, ponieważ do FSD-4 nie da się zamówić samego wyświetlacza, tylko cały moduł, zaś do GW-9400-1 można normalnie zamówić wyświetlacz. Nie ma jednak z czym porównać numerów części.Wyszło super. Kiedyś z tego co pamiętam tą wersję recenzował Matej.Dziękuję. Dopiero dziś sprawdziłem, jakie modele są w komplecie dostępne w częściach... Ale nie spodziewałem się, że dekiel sprzedawany luzem już będzie miał wybity numer.Akurat większość z tych dekli, które kupowałem, miała już wybity numer, choć jeden zegarek zdarzył się z pięcioletnim deklem - numer kończył się na "D". @TomG80Tomek, czy do FBJ też są dostępne części do samodzielnego montażu?Nie, do FBJ części osobno nie są dostępne w oficjalnej dystrybucji. W Europie niestety nie ma możliwości ich kupienia.O własnie przypomniałem sobie o najważniejszym! Tomku czy Twoja wersja ma sławne podświetlenie z liną w tle?czy możesz ewentualnie wrzucić jakieś zdjęcie dla zaspokojenia ciekawości? Bardzo proszę, tu zamiast liny masz litery HKFSD. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cichy81 2 #13165 Napisano 2 Marca 2019 (edytowane) Gratuluje Tom świetny zegar podświetlenie, przez ten napis,średnio mi się podoba, ale cały zegar jest super gdyby była możliwość zamówienia paska i bezela, chętnie rozpatrzę zakup Edytowane 2 Marca 2019 przez cichy81 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pluto30 3 #13166 Napisano 3 Marca 2019 Witam rozglądam się nad moim drugim zegarkiem z serii gshock pierwszy to gpw2000. Wpadł mi w oko gw 9400bj wersja tzw czarna pantera. Ma ktoś tę wersję w posiadaniu i mógłby podesłać fotki i jakaś opinie co do tej wersji kolorystycznej. Pzdr. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #13167 Napisano 3 Marca 2019 Witam rozglądam się nad moim drugim zegarkiem z serii gshock pierwszy to gpw2000. Wpadł mi w oko gw 9400bj wersja tzw czarna pantera. Ma ktoś tę wersję w posiadaniu i mógłby podesłać fotki i jakaś opinie co do tej wersji kolorystycznej. Pzdr. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaZapraszam na mój kanał, miałem ten zegarek - świetny był !https://youtu.be/ZLnYx-XzcRY Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luke040487 5 #13168 Napisano 3 Marca 2019 Jay And Kays oferuje branzolete do Rangeman gw9400 0 Casio G Shock GW9400BJ 1JF RangemanCasio G Shock GXW-56-1BJF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #13169 Napisano 3 Marca 2019 jaysandkays-stainless-steel-band-g-shock-rangeman.jpgJay And Kays oferuje branzolete do Rangeman gw9400 No powiem Ci że ciekawie to wygląda - ale osobiście wychodzę z założenia że bransoleta do polimerowej koperty to słaby pomysł choć wygląda to całkiem całkiem - ale "G" ma być funkcjonalny, od wyglądania są automaty... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11579 #13170 Napisano 3 Marca 2019 Witam rozglądam się nad moim drugim zegarkiem z serii gshock pierwszy to gpw2000. Wpadł mi w oko gw 9400bj wersja tzw czarna pantera. Ma ktoś tę wersję w posiadaniu i mógłby podesłać fotki i jakaś opinie co do tej wersji kolorystycznej. Pzdr. Bardzo fajna wersja ta pantera i też ostatnio się nad nim zastanawiałem, jedyne co mi nie pasuje, to to, że przyciski boczne oraz śrubki są srebrne, a nie czarne i szlufka oraz klamerka też są srebrne. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
italiano1982 9 #13171 Napisano 8 Marca 2019 Witam,Po przeczytaniu wielu achów i ochów, mam i ja. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #13172 Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Witam,Po przeczytaniu wielu achów i ochów, mam i ja. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaGRATY rozumiem, że i u Ciebie jest"och"? Wysłane przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
italiano1982 9 #13173 Napisano 9 Marca 2019 Tak jest super. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
italiano1982 9 #13174 Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Tylko trochę sobie w mordę pluję,bo kupiłem tu na forum,a dzień później był na niemieckim watchshopie za 770 ziko, przy płatności Revolutem.Ale takie życie,i nie da się w nieskończoność czekać na okazję Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2019 przez italiano1982 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
n0b0dies 0 #13175 Napisano 14 Marca 2019 Witam wszystkich! Od paru dni jestem dumnym posiadaczem romka, udało sie wyłapać na Kaktusie, rozsądny spadek ceny, natomiast ciekawi mnie źrodło zegarka, mam tam wywieszkę /casioUS 300$. A w innym temacie, przed chwilą znalazłem coś takiego, jak myślicie rangeman czy riceman ? https://www.olx.pl/oferta/casio-g-shock-gw-9400-rangeman-CID87-IDyBuUK.html#b8bef1ec44 Jeszcze na carbon fiberze, nie powiem, przecierałem oczy ze zdumienia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach