Raczek1318 0 #13926 Napisano 29 Grudnia 2019 Jakie masz ustawione Home City?Co rozumiesz przez "zasięg na maksa"? L3? city berlin, a orzez zasieg rozumiem te trzy kreski z lewej strony przy synchro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #13927 Napisano 29 Grudnia 2019 city berlin, a orzez zasieg rozumiem te trzy kreski z lewej strony przy synchroTe trzy poziome kreski po lewej stronie nad PS (zdjęcie wyżej) oznaczają udana synchronizację a nie zasięg.Sprawdź czy masz ustawioną automatyczną synchronizację, jesłi nie to ustaw i zostaw zegarek na parapecie (ale wewnątrz mieszkania) na noc. W dzień czasami jest ciężko jeśłi chodzi o synchronizację bo jest masa zakłóceń i sporo zależy też od propagacjiSporo zależy w której części kraju mieszkasz i na jakiej wysokości.Jeśli w nocy się nie zsynchronizuje to daj znać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raczek1318 0 #13928 Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Mam ustawiona automatyczna, z tego co wyczytalem w instrukcji to te kreski powinny sie swiecic caly czas po synchronizacji a u mnie one migaja podczas recznej i znikaja a pojawia sie za to sam napis ERR, mieszkam na podlasiu kawalek za Bialymstokiem wiec przypuszczam ze w tym tez moze byc oroblem i gdy pojade jutro do pracy to tam zlapie zasieg Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Raczek1318 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13929 Napisano 29 Grudnia 2019 Mam ustawiona automatyczna, z tego co wyczytalem w instrukcji to te kreski powinny sie swiecic caly czas po synchronizacji a u mnie one migaja podczas recznej i znikaja a pojawia sie za to sam napis ERR, mieszkam na podlasiu kawalek za Bialymstokiem wiec przypuszczam ze w tym tez moze byc oroblem i gdy pojade jutro do pracy to tam zlapie zasiegSprawdź, czy podczas próby synchronizacji w miejscu sekundnika pojawia Ci się oznaczenie L1, L2 lub L3 czy też to miejsce pozostaje puste? Musisz znaleźć takie miejsce, w którym jak najdłużej będzie Ci się świeciło L3 podczas próby synchronizacji. Pomocne często bywa założenie zegarka na jakąś metalową rurkę lub pręt, które dodatkowo wzmacniają odbierany sygnał - u mnie idealny do synchro jest termostat na grzejniku przy oknie oraz balustrada balkonu - te dwa miejsca prawie zawsze dają pewność synchronizacji. Niemniej jednak w ostatnich dniach również odnotowuję problemy z synchronizacją większości moich zegarków - ma na to wpływ przede wszystkim pogoda. Trzeba przeczekać i synchro na pewno się pojawi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raczek1318 0 #13930 Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Sprawdź, czy podczas próby synchronizacji w miejscu sekundnika pojawia Ci się oznaczenie L1, L2 lub L3 czy też to miejsce pozostaje puste? Musisz znaleźć takie miejsce, w którym jak najdłużej będzie Ci się świeciło L3 podczas próby synchronizacji.Pomocne często bywa założenie zegarka na jakąś metalową rurkę lub pręt, które dodatkowo wzmacniają odbierany sygnał - u mnie idealny do synchro jest termostat na grzejniku przy oknie oraz balustrada balkonu - te dwa miejsca prawie zawsze dają pewność synchronizacji. Niemniej jednak w ostatnich dniach również odnotowuję problemy z synchronizacją większości moich zegarków - ma na to wpływ przede wszystkim pogoda. Trzeba przeczekać i synchro na pewno się pojawi.ok będę systematycznie próbował, pojawia mi się l2 więc nie najgorzej bo to jest jednak siła sygnału a nie te kreski jak myślałem przed tym jak jeszcze raz przestudiowalem instrukcje obslugi. Pomysł z anteną zadziałał,dzięki wszystkim za pomoc Edytowane 29 Grudnia 2019 przez Raczek1318 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19113 #13931 Napisano 31 Grudnia 2019 "Stary" nowy znajomy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lantis 1 #13932 Napisano 2 Stycznia 2020 I u mnie zawitał Roman tylko w czerwieni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13933 Napisano 2 Stycznia 2020 Nieźle, nieźle 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #13934 Napisano 3 Stycznia 2020 Roman - podejście nr 2. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13935 Napisano 8 Stycznia 2020 GW-9400NFST-1AJR Śliczny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 19113 #13936 Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Edytowane 8 Stycznia 2020 przez karloss 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13937 Napisano 8 Stycznia 2020 Jako że niedługo jadę w góry, a kurtkę mam w kolorze czerwonym, to postanowiłem się do tego wyjazdu nieco przygotować. Z tego: Zrobiłem to: Dzięki @tomasznowak244 za dobry zakup. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13938 Napisano 8 Stycznia 2020 Zajęło Ci to cztery godziny? Ale spałeś trochę? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13939 Napisano 8 Stycznia 2020 Ha, ha, aż tyle to nie, ale wbrew pozorom schodzi się z tym trochę, gdyż przeróbka była w tym przypadku kompleksowa: wymiana LCD, wymiana sześciu przycisków, czyszczenie starego bezela i paska (a nuż jeszcze kiedyś się przyda) czyszczenie koperty, przeglądanie netu, wrzucenie paru postów na forum odnośnie nowego Romka, poszukanie miejsca na synchro mojego po przeróbce i tak to jakoś zleciało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13940 Napisano 8 Stycznia 2020 Kusi mnie ten czerwony strój, ale ileż można się przebierać? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13941 Napisano 8 Stycznia 2020 No właśnie żeby za często nie przebierać, to zamiast przebrać swojego Romka... kupiłem kolejnego i przebrałem go permanentnie. Fakt, trochę mi to zajęło, ale nigdzie mi się nie spieszyło, bo jestem na urlopie, nigdzie się nie muszę rano zrywać, a lubię sobie w ciszy i w spokoju w nocy podłubać przy zegarkach. To mnie wyjątkowo relaksuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasznowak244 93 #13942 Napisano 8 Stycznia 2020 Super wyszło. Cieszę się, że mój Roman się na coś przydał, bo u mnie tylko się kurzył. Niech Ci służy jak najdłużej. Pozdrawiam Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23163 #13943 Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Kusi mnie ten czerwony strój, ale ileż można się przebierać? Sam o tym pomyślałem, na FB leżą czerwone gacie.Myślałem też o żółtych ale wiadomo że tam pasek cenowo porażka.A i tak na koniec, zawsze jak przebiorę jakiegoś G w kolorek to stwierdzam że w czarnym mi najlepiej wygląda i też tak się nosi Tomek, fajnie wyszło, negatyw do czerwonego pasuje i jeszcze te czarne guziki miodzio.No ale pamiętaj o ... Edytowane 8 Stycznia 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #13944 Napisano 8 Stycznia 2020 O właśnie, jeszcze czarny jest fajny! U mnie granat rządzi. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #13945 Napisano 9 Stycznia 2020 Ale czerwony też jest niczego sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23163 #13946 Napisano 9 Stycznia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11587 #13947 Napisano 9 Stycznia 2020 Jeszcze Ci się jakiś Romek ostał? Myślałem, że już wszystkie posłałeś do ludzi 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lantis 1 #13948 Napisano 10 Stycznia 2020 wyszedl prawie "Men in Rescue Red" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23163 #13949 Napisano 10 Stycznia 2020 Jeszcze Ci się jakiś Romek ostał? Myślałem, że już wszystkie posłałeś do ludzi Spokojna Twoja rozczochrana To zegarek który zawsze wraca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11587 #13950 Napisano 10 Stycznia 2020 Spokojna Twoja rozczochrana To zegarek który zawsze wraca No tak, wiem coś o tym z autopsji 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach