Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie masz ustawione Home City?

Co rozumiesz przez "zasięg na maksa"? L3?

city berlin, a orzez zasieg rozumiem te trzy kreski z lewej strony przy synchro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

city berlin, a orzez zasieg rozumiem te trzy kreski z lewej strony przy synchro

Te trzy poziome kreski po lewej stronie nad PS (zdjęcie wyżej) oznaczają udana synchronizację a nie zasięg.

Sprawdź czy masz ustawioną automatyczną synchronizację, jesłi nie to ustaw i zostaw zegarek na parapecie (ale wewnątrz mieszkania) na noc. W dzień czasami jest ciężko jeśłi chodzi o synchronizację bo jest masa zakłóceń i sporo zależy też od propagacji

Sporo zależy w której części kraju mieszkasz i na jakiej wysokości.

Jeśli w nocy się nie zsynchronizuje to daj znać.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ustawiona automatyczna, z tego co wyczytalem w instrukcji to te kreski powinny sie swiecic caly czas po synchronizacji a u mnie one migaja podczas recznej i znikaja a pojawia sie za to sam napis ERR, mieszkam na podlasiu kawalek za Bialymstokiem wiec przypuszczam ze w tym tez moze byc oroblem i gdy pojade jutro do pracy to tam zlapie zasieg

Edytowane przez Raczek1318

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ustawiona automatyczna, z tego co wyczytalem w instrukcji to te kreski powinny sie swiecic caly czas po synchronizacji a u mnie one migaja podczas recznej i znikaja a pojawia sie za to sam napis ERR, mieszkam na podlasiu kawalek za Bialymstokiem wiec przypuszczam ze w tym tez moze byc oroblem i gdy pojade jutro do pracy to tam zlapie zasieg

Sprawdź, czy podczas próby synchronizacji w miejscu sekundnika pojawia Ci się oznaczenie L1, L2 lub L3 czy też to miejsce pozostaje puste? Musisz znaleźć takie miejsce, w którym jak najdłużej będzie Ci się świeciło L3 podczas próby synchronizacji.

Pomocne często bywa założenie zegarka na jakąś metalową rurkę lub pręt, które dodatkowo wzmacniają odbierany sygnał - u mnie idealny do synchro jest termostat na grzejniku przy oknie oraz balustrada balkonu - te dwa miejsca prawie zawsze dają pewność synchronizacji. Niemniej jednak w ostatnich dniach również odnotowuję problemy z synchronizacją większości moich zegarków - ma na to wpływ przede wszystkim pogoda. Trzeba przeczekać i synchro na pewno się pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź, czy podczas próby synchronizacji w miejscu sekundnika pojawia Ci się oznaczenie L1, L2 lub L3 czy też to miejsce pozostaje puste? Musisz znaleźć takie miejsce, w którym jak najdłużej będzie Ci się świeciło L3 podczas próby synchronizacji.

Pomocne często bywa założenie zegarka na jakąś metalową rurkę lub pręt, które dodatkowo wzmacniają odbierany sygnał - u mnie idealny do synchro jest termostat na grzejniku przy oknie oraz balustrada balkonu - te dwa miejsca prawie zawsze dają pewność synchronizacji. Niemniej jednak w ostatnich dniach również odnotowuję problemy z synchronizacją większości moich zegarków - ma na to wpływ przede wszystkim pogoda. Trzeba przeczekać i synchro na pewno się pojawi.

ok będę systematycznie próbował, pojawia mi się l2 więc nie najgorzej bo to jest jednak siła sygnału a nie te kreski jak myślałem przed tym jak jeszcze raz przestudiowalem instrukcje obslugi.

Pomysł z anteną zadziałał,dzięki wszystkim za pomoc

Edytowane przez Raczek1318

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle, nieźle :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman - podejście nr 2.

post-109016-0-31662000-1578060436_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-9400NFST-1AJR

Śliczny.a1fcb95e6265763602851ce1b968d78d.jpg09a3d4de512c1ddd586676840e27e274.jpgcc1079faf9db9b0d427fe8728fdcfe1e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) Edytowane przez karloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że niedługo jadę w góry, a kurtkę mam w kolorze czerwonym, to postanowiłem się do tego wyjazdu nieco przygotować. Z tego:cc08e2ceea63b9902fad358deca198e8.jpg

Zrobiłem to:621d18150283a5c77086020fce186dd8.jpg

Dzięki @tomasznowak244 za dobry zakup. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajęło Ci to cztery godziny? Ale spałeś trochę? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, ha, aż tyle to nie, ale wbrew pozorom schodzi się z tym trochę, gdyż przeróbka była w tym przypadku kompleksowa: wymiana LCD, wymiana sześciu przycisków, czyszczenie starego bezela i paska (a nuż jeszcze kiedyś się przyda) czyszczenie koperty, przeglądanie netu, wrzucenie paru postów na forum odnośnie nowego Romka, poszukanie miejsca na synchro mojego po przeróbce i tak to jakoś zleciało. :)c93ad11b2d76bce2c3d503d73e615937.jpgfcc401669cf9931165a2ff790e780c8e.jpg172f9bbce650b05b172dcb947133e9fc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi mnie ten czerwony strój, ale ileż można się przebierać? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie żeby za często nie przebierać, to zamiast przebrać swojego Romka... kupiłem kolejnego i przebrałem go permanentnie. Fakt, trochę mi to zajęło, ale nigdzie mi się nie spieszyło, bo jestem na urlopie, nigdzie się nie muszę rano zrywać, a lubię sobie w ciszy i w spokoju w nocy podłubać przy zegarkach. To mnie wyjątkowo relaksuje. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wyszło. Cieszę się, że mój Roman się na coś przydał, bo u mnie tylko się kurzył. Niech Ci służy jak najdłużej. Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi mnie ten czerwony strój, ale ileż można się przebierać? :o

Sam o tym pomyślałem, na FB leżą czerwone gacie.

Myślałem też o żółtych ale wiadomo że tam pasek cenowo porażka.

A i tak na koniec, zawsze jak przebiorę jakiegoś G w kolorek to stwierdzam że w czarnym mi najlepiej wygląda i też tak się nosi ;)

Tomek, fajnie wyszło, negatyw do czerwonego pasuje i jeszcze te czarne guziki miodzio.

No ale pamiętaj o ... :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O właśnie, jeszcze czarny jest fajny! :D

U mnie granat rządzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czerwony też jest niczego sobie. ;)6a93c2d86451a791c3d7bb270e3815c2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Ci się jakiś Romek ostał? Myślałem, że już wszystkie posłałeś do ludzi :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Ci się jakiś Romek ostał? Myślałem, że już wszystkie posłałeś do ludzi :D

Spokojna Twoja rozczochrana  :D

To zegarek który zawsze wraca  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojna Twoja rozczochrana :D

To zegarek który zawsze wraca :P

No tak, wiem coś o tym z autopsji :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi